Παρασκευή τύπου Ουίσκι
Υλικά
Λαμβάνουμε:
- Πνεύμα: λίτρα 5
- Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10
- Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10
Παρασκευή ουισκιού
Αποστάζουμε και κόπτουμε με νερό. Το ουίσκι ζυγίζει στο πνευματοζύγιο 60 βαθμούς (Την σημερινή εποχή 40 βαθμούς).
Άλλος τρόπος παρασκευής
Λαμβάνουμε:
- Πνεύμα: λίτρα 5
- Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10
- Πιπέρι: γραμμάρια 5
Εκτελούμε όπως στην προηγούμενη παράγραφο.
Πηγή: Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική & ποτοποιία-Σαράντου Κωνσταντινουπόλεως και Βασιλάκη Αθηνών-Εν Αθήναις 1876
Διαβάστε ακόμη:Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα
δεν γίνεται απόσταξη; και απο τι; τσίπουρα ;ΤΑ μοσχοκάρφια ποια είναι ;μήπως τα γαρύφαλα ;;;ΕΠΙΣΗΣ δεν γινεται με κριθάρι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μέθοδος που μας δίνει ο συγγραφέας σαν αρχιμάγειρας, είναι μια παραλλαγή παρασκευής, με απλά υλικά με ήδη φτιαγμένο αλκοόλ....
Διαγραφήόσο αναφορά τα μοσχοκάρφια είναι η παλιά λέξη που χρησιμοποιούσαν για τα γαρύφαλλα
Όλα λάθος! Αγγλικό!? Μοσχοκάρφια; Αυτό μπορεί να είναι αρωματισμένο οινόπνευμα, όχι ουίσκι, έλεος!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμηζει ουισκυ ισως επειδη δεν εχει ζαχαρη
ΔιαγραφήΓράφει πουθενά Αγγλικό ή Σκωτσέζικο ή μήπως να κάνουμε μήνυση στον πρώτο αρχιμάγειρα που ίσως τύπωσε το πρώτο και μεγαλύτερο Ελληνικό βιβλίο συνταγών;
ΑπάντησηΔιαγραφήΈγραφε πριν το αλλάξετε "Παρασκευή ουίσκι (αγγλικό ποτό)". Σάς αγαπούμε κ σάς διαβάζουμε καθημερινά, αλλά λίγη προσοχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εγώ σας αγαπώ και χάρηκα ειλικρινά με την παρατηρητικότητα σου (τέτοιους αναγνώστες θέλω:) ), αλλά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τώρα το ουίσκι που φτιάχνουν εδώ και πολλά χρόνια με καμμένη καραμέλα για χρώμα... αν και νομίζω ότι θα είναι ξεπερασμένο και αυτό...
ΔιαγραφήΣυγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι ουίσκι, μαλλον για μοσχολίβανο μου κάνει...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλιά αρχή-μαγειρική απομίμηση... τότε δεν ήταν τόσο γνωστό ίσως με τη μορφή που το ξέρουμε τώρα...
ΔιαγραφήΘα μπορούσατε να φτιάξετε κάποιο βίντεο γιατί μόνο όσοι είναι αρχιμάγειροι θα μπορούσαν να το καταλάβουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ