Φτιάχνω Ουίσκι

Φτιάχνω Ουίσκι

Παρασκευή τύπου Ουίσκι

Υλικά
Λαμβάνουμε:

  • Πνεύμα: λίτρα 5
  • Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10
  • Μοσχοκάρυδα: γραμμάρια 10

Παρασκευή ουισκιού
Αποστάζουμε και κόπτουμε με νερό. Το ουίσκι ζυγίζει στο πνευματοζύγιο 60 βαθμούς (Την σημερινή εποχή 40 βαθμούς).

Άλλος τρόπος παρασκευής

Λαμβάνουμε:

  • Πνεύμα: λίτρα 5
  • Μοσχοκάρφια: γραμμάρια 10
  • Πιπέρι: γραμμάρια 5

Εκτελούμε όπως στην προηγούμενη παράγραφο.

Πηγή: Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική & ποτοποιία-Σαράντου Κωνσταντινουπόλεως και Βασιλάκη Αθηνών-Εν Αθήναις 1876

Διαβάστε ακόμη:Πως φτιάχνετε το οινόπνευμα

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/1/18, 10:30 μ.μ.

    δεν γίνεται απόσταξη; και απο τι; τσίπουρα ;ΤΑ μοσχοκάρφια ποια είναι ;μήπως τα γαρύφαλα ;;;ΕΠΙΣΗΣ δεν γινεται με κριθάρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η μέθοδος που μας δίνει ο συγγραφέας σαν αρχιμάγειρας, είναι μια παραλλαγή παρασκευής, με απλά υλικά με ήδη φτιαγμένο αλκοόλ....
      όσο αναφορά τα μοσχοκάρφια είναι η παλιά λέξη που χρησιμοποιούσαν για τα γαρύφαλλα

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/1/18, 5:11 μ.μ.

    Όλα λάθος! Αγγλικό!? Μοσχοκάρφια; Αυτό μπορεί να είναι αρωματισμένο οινόπνευμα, όχι ουίσκι, έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφει πουθενά Αγγλικό ή Σκωτσέζικο ή μήπως να κάνουμε μήνυση στον πρώτο αρχιμάγειρα που ίσως τύπωσε το πρώτο και μεγαλύτερο Ελληνικό βιβλίο συνταγών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/1/18, 5:15 μ.μ.

    Έγραφε πριν το αλλάξετε "Παρασκευή ουίσκι (αγγλικό ποτό)". Σάς αγαπούμε κ σάς διαβάζουμε καθημερινά, αλλά λίγη προσοχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και εγώ σας αγαπώ και χάρηκα ειλικρινά με την παρατηρητικότητα σου (τέτοιους αναγνώστες θέλω:) ), αλλά είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις τώρα το ουίσκι που φτιάχνουν εδώ και πολλά χρόνια με καμμένη καραμέλα για χρώμα... αν και νομίζω ότι θα είναι ξεπερασμένο και αυτό...

      Διαγραφή
  5. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι ουίσκι, μαλλον για μοσχολίβανο μου κάνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιά αρχή-μαγειρική απομίμηση... τότε δεν ήταν τόσο γνωστό ίσως με τη μορφή που το ξέρουμε τώρα...

      Διαγραφή
  6. Θα μπορούσατε να φτιάξετε κάποιο βίντεο γιατί μόνο όσοι είναι αρχιμάγειροι θα μπορούσαν να το καταλάβουν
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.