Σελίδες

Φτιάχνω εκχύλισμα με πολυκόμπι για προστασία φυτών

Φτιάχνω εκχύλισμα με πολυκόμπι για προστασία φυτών

Το εκχύλισμα με πολυκόμπι για προστασία φυτών παρέχει εξαιρετικά αποτελεσματική αντοχή, καθώς και θεραπεία, για μυκητιακές ασθένειες όπως του ωιδίου και την σκωρίαση σε οποιοδήποτε φυτό. Οι πεπειραμένοι αγρότες λένε ότι δεν μπορούν να έχουν πάρα πολύ πολυκόμπι.
Είναι επίσης ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μυκητοκτόνο για την αποτροπή της μαύρης κηλίδας στα τριαντάφυλλα και του ωιδίου και τη σκωρίαση στις μέντες και στα φυτά της οικογένειας malvaceae.

Τσάι από πολυκόμπι

Κόβουμε 200 γρ. φρέσκα φύλλα πολυκόμπι και προσθέτουμε 10 λίτρα νερό. Βράζουμε για 20 λεπτά. Αφήστε το να παραμείνει για άλλες 24 ώρες, μετά φιλτράρετε πριν ψεκάστε.

Συνταγή με αποξηραμένο πολυκόμπι

Το παρασκεύασμα φτιάχνετε με θέρμανση 300 γραμμαρίων αποξηραμένης αλογοουράς (πολυκόμπι) σε 5 λίτρα νερού για μία ώρα σε χαμηλή φωτιά.
Μετά στραγγίζετε για να αφαιρέσετε τα στερεά υπολείμματα και αραιώνετε το υγρό με άλλα 25 λίτρα νερού, ανακατεύοντας συνεχώς το μείγμα για 10 λεπτά.
Το υγρό πρέπει να παραμείνει για 10 ώρες πριν τη χρήση.

Πολυκόμπι και για τα δέντρα

Τα οπωροφόρα δέντρα πρέπει να ψεκάζονται μετά τη βροχόπτωση όταν βγει ο ήλιος, είτε προληπτικά (το καλύτερο), είτε κατά την πρώτη ένδειξη μυκητιασικής νόσου.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το πολυκόμπι για να κάνετε ένα "λουτρό" στις ρίζες των οπωροφόρων δέντρων σας πριν τα φυτέψετε.
Ως σπρέι, το παρασκεύασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος των δέντρων, συμπεριλαμβανομένου των φύλλων του κορμού και των φρούτων.

Σπρέι με πολυκόμπι για το αμπέλι και τα λαχανικά
Το μείγμα των 30 λίτρων, όπως περιγράφτηκε παραπάνω, είναι αρκετό για 400 κλήματα και για ένα κήπο λαχανικών που καλύπτει έκταση 400 m2.

Συμβουλές

  • Το πολυκόμπι το μαζεύουμε αφότου έχουν εξαφανιστεί οι γυμνοί καφετιοί βλαστοί που έχουν τα σπόρια του.
  • Το πολυκόμπι πρέπει να συλλέγεται προς το τέλος του καλοκαιριού, στα τέλη Αυγούστου, όταν περιέχει την υψηλότερη ποσότητα πυριτίου και να στεγνώνει γρήγορα σε σκιασμένο περιβάλλον.
  • Η αποξηραμένη αλογοουρά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μυκητοκτόνο όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Μπορεί να γίνει συνδυασμός με τσουκνίδα ή αλλά βότανα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη:Πολυκόμπι-Equisetum arvense

22 σχόλια:

  1. A, Θεόδωρε, γίνομαι κουραστική΄, αλλά πείτε πλιζ, με αυτό το διάλυμμα ποτίζουμε ή ψεκάζουμε τα φυτά και κάθε πότε;

    YΓ εκουιζέτο έχει το Πήλιο όσο τραβάει η ψυχούλα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/11/08, 1:46 μ.μ.

    Μαγισσούλα δεν με κουράζεις, εξάλλου από τις ερωτήσεις σου επωφελούνται και άλλοι. Με το διάλυμα αυτό ψεκάζεις προληπτικά κυρίως για τους εχθρούς και τις ασθένειες των φυτών. Ταυτόχρονα με το ψεκασμό τα λιπαίρνεις κιόλας όπως γίνεται και με την τσουκνίδα ή με το διάλυμα κομπόστας. Τα φυτά παίρνουν και από τα φύλλα τους τις θρεπτικές ουσίες. Αν δεις στο video για το forest gardening στο 6ο λεπτό περίπου, ο κύριος ψεκάζει στην ουσία με ένα ποτιστήρι με διάλυμα τσουκνίδας και σύμφυτου τα φυτά του. Οι ψεκασμοί αν έχουμε το διάλυμα έτοιμο σε ένα μεγάλο βαρέλι είναι πανεύκολοι και πρέπει να γίνονται περίπου ανά μία βδομάδα για να μην έχουμε ποτέ πρόβλημα στα φυτά μας.
    Εκουιζέτο έχουμε πολύ στην Ελλάδα ακόμα και στα μέρη μου στην Πάτρα και όπως έχω γράψει κυρίως δίπλα σε σιδηροδρομικές γραμμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/12/08, 8:00 μ.μ.

    Γεια σας. προσπαθω να φτιαξω βιολογικο κηπο και λαχανοκηπο αλλα εχω πολλες αποριες. Που θα βρω πολυκομπι και αψιθια στη Βοιωτια οπου και το εξοχικο; Επισης πως θα καταπολεμησω τα σαλιγκαρια που μας εφαγαν τα μαρουλια και τα γερανια αλλα και τις καμπιες που μας εφαγαν τα λαχανα;
    Ευχαριστω
    Σαββουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/12/08, 9:37 π.μ.

    Σαββούλα γειά και από εμένα. Αψιθιά πουλάνε στα φυτώρια και πολυκόμπι όπως ανέφερα θα βρεις συνήθως κοντά σε σιδηροδρομικές γραμμές. Τώρα για τα σαλιγκάρια μια λύση είναι να βάλεις μεγάλες τάβλες ή πέτρες δίπλα στα λαχανικά σου και την ημέρα να τα μαζεύεις κάτω από εκεί που κρύβονται. Αν χρησιμοποιήσεις δηλητήριο για τα σαλιγκάρια τουλάχιστον βάλτο σε ένα πλαστικό κουτί και σε μέρος που δεν βρέχετε γιατί θα λιώσει με τη βροχή. Για τις κάμπιες μπορείς να ψεκάσεις με φυσική πυρεθρίνη ή να ρίξεις μια σκόνη που λέγεται βάκιλος Θουριγγίας.Και οι 2 λύσεις είναι βιολογικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δημήτρης Πηνειάδης13/4/11, 7:22 μ.μ.

    Θεόδωρε είμαι στα πρώτα στάδια της εξερεύνησης τουμπλογκ και μένω κατάπληκτος από τον όγκο και το εύρος των πληροφοριών που περιέχει. Τα σέβη μου!
    Διατηρώ αμπέλι στην θεσσαλία και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που θα κάνω καλλιέργεια κηπευτικών από παραδοσιακούς σπόρους. Ψάχνω ένα εκχύλισμα που να προστατεύει προληπτικά τα φυτά και να τους παρέχεικάποιου είδους λίπανση. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το παρόν εκχύλισμα; Σκέφτομαι επίσης το διάλυμα τσουκνίδας. Ποιά η εμπειρία σου; Ολα τα φυτά είναι ακόμα σε σπορεία. Πότε μπορώ να αρχίσω τους ψεκασμούς;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά και συγχαρητήρια για το μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρη ούτε όγκο ούτε εύρος έχει ακόμα για μένα. Από αυτά που θέλω να γράψω είναι γραμμένα ελάχιστα, λόγου χρόνου κυρίως….
    Γιατί τα περισσότερα που βλέπεις εδώ τα έχω διαβάσει, φωτογραφίσει, καλλιεργήσει δοκιμάσει και εφαρμόσει εν μέρη στη ζωή μου, καταγράφοντάς τα στο blog.
    Το blog είναι κομμάτι αν θες της ζωής μου, (…)
    Οπότε φαντάζεσαι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στη ζωή μου (και των δίπλα μου) έχει ερευνηθεί και καταγραφεί με ένα δικό μου τρόπο εδώ, (οι πληροφορίες που μάζεξα, τα βιβλία που βρήκα και διάβασα, πράγματα που έκανα και κάνω, από τις καλλιέργειες μέχρι το φούρνο. Τα περισσότερα link και βιβλία στο blog είναι αυτά που έχω χρησιμοποιήσει και διαβάσει ψάχνοντας για θέματα που ασχολιόμουν και με ενδιαφέρουν.

    Εξάλλου αυτό είναι το blogging, ένα ημερολόγιο καταγραφής των πραγμάτων που συμβαίνουν δίπλα μας και μας απασχολούν, από την δικιά μας οπτική γωνία, την οποία μοιραζόμαστε στο internet με άλλους….

    Το πολυκόμπι είναι πολύ καλό γιατί περιέχει πολύ πυρίτιο και πολλά θρεπτικά στοιχεία, λόγο του πυριτίου κάνει πιο σκληρές της επιφάνειές τους με αποτέλεσμα να είναι πιο ανθεκτικά και στα έντομα. Η χρήση μαζί με τσουκνίδα πιστεύω θα ήταν ιδανική.
    Ψεκασμούς εγώ αρχίζω όταν είναι 10 εκατοστά περίπου.
    Πάντα ξεκινάμε με όλα τα διαλύματα με δοκιμή σε ένα φυτό και περιμένουμε 1-2 ημέρες να δούμε τη συμπεριφορά του και μετά ψεκάζουμε τα άλλα. Αυτά τα λέω προληπτικά για τυχόν λάθη στις αναλογίες (τα μικρά φυτά θέλουν πιο αραιό διάλυμα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρης Πηνειάδης16/4/11, 11:48 μ.μ.

    Ευχαριστώ για την απάντηση. Χαίρομαι που υπάρχει διάθεση για συνεχή διεύρυνση των πληροφοριών του μπλογκ!
    Μπορώ να αναμίξω τα δύο εκχυλίσματα; Κάποια προτεινόμενη αναλογία; Παίζει ρόλο η εποχή που θα μαζέψω την τσουκνίδα; (άργησα λίγο και θα το κάνω αύριο)
    Υ.Γ εννοείται πως θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Δημήτρη,

    Τσουκνίδα μπορείς να συλλέξεις όλες τις εποχές που θα τις βρεις φυτρωμένες. Κόψε από τη μέση κι επάνω, πριν σποριάσουν. Πιθανολογώ πως αυτό γίνεται για να αποφύγουμε την υπερβολική φύτρωσή της από τη διασπορά των σπόρων της μέσω των ψεκασμών. Προσωπικά για να αποφύγω το πρόβλημα, αλλά και για να συλλέξω το σπόρο, όταν το εκχύλισμα των 15 – 17 ημερών είναι έτοιμο, σουρώνω πρώτα με χοντρή κρισάρα και μετά με πολύ ψιλή. Έτσι δεν περνούν οι σπόροι στο εκχύλισμα.

    Οι Peterson και Jensen (1986) μετά από πάμπολλα πειράματα συλλογής τσουκνίδας όλες τις εποχές και εφαρμογής σε κηπευτικά, δεν είδαν σπουδαίες διαφορές στις αποδόσεις των φυτών. Δηλαδή Άζωτο υψηλότερο στην τομάτα έδωσε το διάλυμα τσουκνίδας φτιαγμένο από ανοιξιάτικες τσουκνίδες ενώ στο κριθάρι οι τσουκνίδες που μαζεύτηκαν μέσα με τέλη καλοκαιριού.

    Όσο αφορά το ερώτημά σου για την ανάμιξη εκχυλισμάτων, φυσικά και μπορείς. Αναλογίες για το συνδυασμό τσουκνίδα - πολυκόμπι δε γνωρίζω, αλλά συνδυασμός εκχυλισμάτων τσουκνίδας – φυκιών σε αναλογία 50 – 50 γίνεται και είναι εξαιρετικά αποδοτικό.

    Καλή επιτυχία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αλέξανδρος28/5/11, 12:33 μ.μ.

    Χαίρετε, βρήκα σε ένα μαγαζί με βιολογικά προϊόντα ρίζα από πολυκόμπι. Αυτό κάνει για το εκχύλισμά μας ή όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αλέξανδρε δεν ξέρω για πιο προϊόν μιλάς εκεί που το είδες δεν σου είπαν που και πως το χρησιμοποιείς;
    Είναι για φυτά ή για φαρμακολογική χρήση και τι ποσότητες θέλεις να το χρησιμοποιήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλέξανδρος31/5/11, 11:04 μ.μ.

    Είναι για παρασκευή ροφήματος, και είναι σα μικρά κομματάκια σπασμένου ξύλου και θέλω να λιπάνω περίπου 20 ντοματιές. Τελικά το αγόρασα, και λέω να κάνω το πείραμα. Ευχαριστώ για την απάντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος9/5/13, 3:15 μ.μ.

    παρακαλω πειτε μου πιο κανει για την παρασκευη?
    σημερινα απο τον ιδιο τοπο.
    [url=http://postimg.org/image/bc5c7aue5/][img]http://s22.postimg.org/bc5c7aue5/image.jpg[/img][/url]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/5/13, 4:02 μ.μ.

    να συμπληρωσω το προηγουμενο ποστ μου.
    ποιο σταδιο αναπτυξης ειναι το σωστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το πολυκόμπι συλλέγεται αρχές του καλοκαιριού στην ανάπτυξή του πριν βγάλει το βλαστό και το άνθος του (την κεφαλή του δηλαδή). Στην νότια και πεδινή Ελλάδα από Μάιο αρχίζει να βγάζει σπόρο όπου υπάρχει αυτοφυές, το έχω συναντήσει όμως και όλο το καλοκαίρι παραθαλάσσια σε οργωμένα χωράφια και στα ορεινά, φυσικά δίπλα σε ποταμούς και υγρασία, το βότανο δείχνει ότι υπάρχει νερό και υγρασία από κάτω (όπως το πεντάνευρο και το σύμφυτο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. απο την φωτο ποιο σταδιο ειναι οκ?
    απο την περιγραφη σου, νομιζω το πρωτο και δευτερο απο αριστερα.
    (απο αυτα μαζεψα αρκετο)

    σε εναν τοπο τα βρηκα ολα, σημερα.
    ευχαριστω παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εντάξει είναι το στάδιο, όχι ότι υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα για τα φυτά και να το μαζέψεις και αργότερα, είναι όμως καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα,
    Πόσο χρονικό διάστημα μπορούμε να καρατήσουμε το διάλυμα για ψεκασμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα ήθελα να ρωτήσω το αμπέλι οταν ανθίζει και δένει σιγά σιγά ο καρπός ψεκαζουμε με πολυκομπι και για ποιο ενίσχυση με ζουμί τσουκνίδα? Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και με τα 2 μπορούμε να ψεκάζουμε, και το προστατεύουμε και το λιπαίνουμε ταυτόχρονα

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το υπέροχο μπλοκ
    Έκοψα σήμερα πολυκομπι κ μερικά κατά λάθος βγήκαν με την ρίζα τα έβαλα σε έναν κουβά με νερό, υπάρχει περίπτωση να "πιασουν" κ να μπορέσω να τα φυτέψω στον κήπο μου κ αν ναι πως τα διατηρώ ως φυτά τι έχουν ανάγκη; Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, καλύτερη περίοδος για να πιάσουν σίγουρα είναι την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο, αλλά δεν χάνεται και τίποτα να δοκιμάσετε... απλά κουρέψτε το αρκετά.
      Κυρίως θέλουν αρκετό νερό, το πολυκόμπι ευδοκιμεί και στα πεδινά και στα ημιορεινά

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ κ για την απάντηση αλλά και για τις γνώσεις σας

      Διαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ