Μάιος στο αγρόκτημα

Τι φυτεύουμε, καλλιεργούμε και τρώμε τον Μάιο

Μάιος στο αγρόκτημα

Σπέρνουμε: Καλαμπόκια, φασόλια, μπάμιες.

Μεταφυτεύουμε: Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, αγγούρια, κολοκύθια, πεπόνια, καρπούζια.
Συγκομιδή: Κολοκύθια, αγγούρια, πιπεριές, μαρούλια, αγκινάρες, κουκιά, αρακά, φακές, κρεμμύδια, σκόρδα, φράουλες, καρότα, παντζάρια, σπανάκι, σέσκλα, βλίτα, μάραθο, σέλινο, μαϊντανό, κόλιανδρο.

Μάιος στο αγρόκτημα Μάιος στο αγρόκτημα Μάιος στο αγρόκτημα Μάιος στο αγρόκτημα
Μάιος στο αγρόκτημαΜάιος στο αγρόκτημαΜάιος στο αγρόκτημα

Δεντροκομικές εργασίες το μήνα Μάιο
Οι δενδροκομικές εργασίες είναι ενδιαφέρουσες και έντονες. Στους οπωροκήπους εκτελούνται ελαφρά φρεζαρίσματα ή σκαλίσματα και ξεκινούν τα ποτίσματα των δέντρων, ανάλογος των ειδών και ποικιλιών.
Πάντως οι εν λόγο εργασίες δεν πρέπει να εφαρμόζονται στην περίοδο ανθοφορίας των οπωροφόρων, γιατί αυτά βρίσκονται στην πιο κρίσιμη στιγμή και από αυτή τη διαταραχή είναι δυνατόν να αποβάλουν τα άνθη τους.

Επίσης εφαρμόζονται τα απαραίτητα βλαστολογήματα και κορυφολογήματα, προς υποβοήθηση της ισορροπίας των κλαδιών της κόμης, ως και της δημιουργίας των καρπογόνων οργάνων. Παράλληλα γίνεται το αραίωμα των καρπών, για την απόκτηση ογκωδέστερων και ανωτέρας ποιότητας προϊόντων, στις δε μηλιές, αχλαδιές, κυδωνιές, μόλις οι καρποί φτάσουν στο μέγεθος μικρών καρυδιών, στις δε ροδακινιές, βερικοκιές, δαμασκηνιές κλπ. όταν οι πυρήνες αυτών αρχίζουν να σκληρύνονται.
Στα σπορεία και φυτώρια λόγο της βλάστησης, εκτελούνται ομοίως βλαστολογήματα και κορφολογήματα για να ευνοείτε η ανάπτυξη των επιζητούμενων βλαστών. Επίσης δεν πρέπει να παραμελούνται και τα αναγκαία βοτανίσματα, σκαλίσματα και ποτίσματα, διότι κατά τον μήνα αυτό τα νέα δενδρύλλια αποκτούν την πλέον ζωηρή βλάστηση.

Συνεχίζονται εντόνως οι καταπολεμήσεις των εκάστοτε εμφανιζόμενων ασθενειών και προσβολών του ωιδίου, του φουσικλαδίου κλπ. έως των αφίδων, με την εφαρμογή των κατάλληλων μέσων. Τοποθετούνται κολλοειδής ταινίες κατά του σκώληκος των δαμάσκηνων (λιπαρίς) και γίνονται οι ψεκασμοί στις μηλιές και τις αχλαδιές προς πρόληψη της καρπόκαψας και του φουσικλαδίου. Επίσης κρεμιούνται παγίδες κατά της μύγας της μεσογείου.
Κατά τον Μάιο μήνα ωριμάζουν και συγκομίζονται διάφοροι πρώιμοι καρποί ειδών και ποικιλιών. Από αχλάδια οι ποικιλίες μαγιάτικα και ζαχαράτα. Από τα μήλα η ποικιλία αφρόμηλα και από τα κεράσια η ποικιλία μαύρα πρώιμα.
Πηγή: Πλήρης οδηγός του Δενδροκαλλιεργητού-Παράρτημα "Γεωργικού δελτίου" μηνός Ιουλίου 1937

Βότανα: Είναι η εποχή να μαζέψουμε χαμομήλι, μποράνγκο, λεβάντα, φασκόμηλο και να τα αποξεράνουμε.

Γενικές εργασίες και φροντίδες: Υποστυλώνουμε τις ντοματιές και τα αγγουράκια μας. Σκαλίζουμε τα λαχανικά μας και τα λιπάρουμε με φουσκί, κομπόστα ή βιολογικό λίπασμα κατά προτίμηση και εφαρμόζουμε εδαφοκάλυψη.
Ψεκάζουμε με χαλκό και θειαφίζουμε τις καλλιέργειές μας. Κορφολογούμε το αμπέλι μας. Κλαδεύουμε τα δέντρα μας από τα νέα βλαστάρια.

Τοποθετούμε παγίδες με κατάλληλο ελκυστικό στο περιβόλι και στα δέντρα μας για προστασία από βλαβερά έντομα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Παγίδες για επιβλαβή έντομα

Για σπόρο: Μαζεύουμε τους ξεραμένους σπόρους από τα χειμωνιάτικα λαχανικά μας όπως τα μαρούλια, τα μπρόκολα, τα κουνουπίδια τις μάπες, τον αρακά, τα κουκιά μας και τα αποθηκεύουμε.

Μάιος στο αγρόκτημα

Διαβάστε ακόμη:Πηγές βιταμινών από βότανα

34 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/6/09, 8:52 μ.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΑΡΓΗΣΕΣ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΣ ΜΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΣΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΑΓΙΔΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ANELΣΤΙΣ ΤΟΜΑΤΕΣ.
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΙ ΥΛΙΚΟ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΤΙ ΓΕΜΙΣΩ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε τα προλαβαίνεις όλα αυτά; Και μία ερώτηση καλλιεργητική, καρότα και παντζάρια τα αραιώνεις μόλις βγούνε κόβοντάς τα; Καλή συγκομιδή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/09, 1:57 μ.μ.

    Φίλε ανώνυμε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Οι κίτρινες παγίδες όντως είναι αυτές που ανάφερες. Έχω γράψει άρθρο σχετικά με αυτές στη κατηγορία βιολογική προστασία φυτών αν και έχω βάλει και εδώ το link.Εκεί θα βρεις τι ελκυστικό χρησιμοποιούνε συνήθως.

    Μαρίζα καλημέρα και σε εσένα. Ποιος σου είπε ότι τα προβαίνω, τα φυτά μου μένουν αφύτευτα πολλές φορές….
    Τώρα για τα καρώτα επειδή ο σπόρος είναι πολύ μικρός και γενικώς είναι πολύ αργά στην ανάπτυξή τους σε σύγκριση με τα ζιζάνια, τα σπέρνω σε ένα παρτέρι και τα μεταφυτεύω μετά όπως θέλω εγώ. Γενικώς για τα φυτά που σπέρνεις στο χωράφι κατευθείαν αν είδες και στις φωτογραφίες του Απριλίου, εγώ χρησιμοποιώ ένα μεγάλο ξύλο 4 μέτρων διαβαθμισμένο σε αποστάσεις του μέτρου και φυτεύω πολύ εύκολα χωρίς να κάνω λάθος. Τώρα αν κάποια βγουν πολύ κοντά φυσικά τα αραιώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεταφυτεύεις τα βολβώδη. Αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί νόμιζα ότι δεν κάνει να τα ενοχλούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/6/09, 8:37 μ.μ.

    Οι ντομάτιές σου είναι πολύ κοντές και γεμάτες ντομάτες.Οι δικές μου γίνοναι ψιλές και με ελάχιστες ντομάτες.Παρατήρησα στην φωτογραφία ότι είναι κλαδεμένες μερικές.Πρέπει να τις κλαδεύουμαι και με ποιόν τρόπο;Το ότι είναι κοντές οφείλετε στην ποικιλία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/7/09, 1:05 μ.μ.

    Το ότι είναι κοντές και με πολύ φύλλωμα στη 2η φωτογραφία όντως οφείλετε στην ποικιλία. Το ότι έχουν πολλές ντομάτες οφείλετε στον τρόπο καλλιέργειας τους στον οποίο έχω γράψει αναλυτικά. Το κλάδεμα γίνεται στην κορφή τους όταν έχουν πολύ ύψος για να μην συνεχίσουν ψηλά αλλά να αναπτυχτούν στα πλάγια. Πολύ κλάδεμα για να αναπτυχτούν περισσότερο οι καρποί γίνεται μόνο αν η ντοματιές είναι υπό σκιά λόγου της μεγάλης έκθεσή τους στον πολύ δυνατό ήλιο στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επειδη ειχα και εγω το ιδιο προβλημα με τις ντοματιες μου , επερναν υψος και ειχαν λιγο καρπο ολη την ενεργεια τους δηλαδη την εδιναν στην αναπτυξη του βλαστου,συμβουλευτικα εναν παλιο και μου ειπε οτι εαν οι ντοματιες ανθισουν αλλα δεν δεσουν να σταματησω το καθημερινο ποτισμα και να ποτιζω καθε δυο ή τρεις μερες για να μην ξεραθουν. Οταν δεσουν βεβαια ποτιζω παλι κανονικα.Το εκανα και ειχα αποτελεσματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/3/10, 10:40 μ.μ.

    Σας γραφω απο την βορεια Ελλαδα.
    Πολυ καλο το site Θεοδωρε και λαικο
    Οσον αφορα τις τοματες εχω μια ισως
    λαθος πληροφορια απο τους εδω καλλιεργητες !
    Ολοι μα ολοι επιμενουν οτι πρεπει να κλαδευουμε το φυτο ετσι ωστε να
    μην αναπτυσει πλαγιους βλαστους
    αλλα εναν κεντρικο κορμο.Λενε ως
    εξηγηση οτι αν το κανουμε αυτο ,
    τοτε το φυτο θα δωσει το μεγιστο της παραγωγης του ενω αν οχι το αντιθετο.Αποτελεσμα ; Φυτα 2 μετρων , καλουτσικη παραγωγη , αλλα κατι δεν μου αρεσει!!Κατι δεν ειναι σωστο. Βλεπω στις φωτογραφιες σου οτι τα φυτα εχουν πολλους πλαγιους βλαστους.Νομιζω οτι δεν εχει σημασια που καλλιεργεις τις ινδιανικες ποικιλιες . Ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε καλώς ήρθες. Δεν θα διαφωνήσω ότι πολύ κλαδεύουνε το φυτό να μην έχει πολλούς πλάγιους βλαστούς. Πολλά παίζουν ρόλο από το πώς θα τους στηρίξεις, αλλά αν χρειάζεσαι την σκίαση της ντομάτας αυτό δε στέκει. Εννοώ ότι στο κλίμα της Ελλάδος που έχει πολύ ήλιο, αν έχεις παρατηρήσει οι ποικιλίες που ευδοκιμούν έχουν όλες πολλά φύλλα. Αυτό δεν είναι τυχαίο, το φυτό χρειάζεται την σκίαση γιατί οι ντομάτες του καίγονται από τον πολύ ήλιο αλλά και το έδαφος αν δεν σκιάζεται η ντοματιά θα έχει προβλήματα. Όλα παίζουν ρόλο και ιδιαίτερα η περιοχή που τις καλλιεργείς. Εδώ στα μέρη μας δεν είναι τυχαίο που παλιά σκεπάζανε μέχρι και τους καρπούς με χόρτα για να μην τα κάψει ο ήλιος. Και εγώ θα ήθελα να κλαδεύω την ντοματιά μου για να δώσει όλη την ενέργειά της στους καρπούς της αλλά δεν νομίζω ότι γίνεται και ιδιαίτερα στην νότια Ελλάδα… Εδώ όλες οι ντοματιές τον Αύγουστο καίγονται από την πολλή ζέστη ενώ στις βόρειες και ορεινές περιοχές τότε ευδοκιμούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος17/3/10, 8:30 μ.μ.

    Θεοδωρε σ' ευχαριστω για την απαντηση σου με βοηθησες να καταλαβω και να εξηγησω αρκετα πραγματα για την τοματα.Κι εγω στην αρχη εκανα πολλα λαθη στην καλλιεργεια των λαχανικων αλλα εχω μαθει κυριως απο αυτα.
    Εδω και 5-6 χρονια καλλιεργω μονο με βιολογικο τροπο και εχω την τυχη να υπαρχουν ακομη στην μικρη μου πολη παππουδες που γνωριζουν πολλα για την παραδοσιακη λαχανοκομια.Το κακο ειναι οτι τα γνωριζουν ολα εμπειρικα χωρις να μπορουν να εξηγησουν και να ονομασουν τι ειναι το καθε τι. Για παραδειγμα οταν ειδειξα σε καποιον φυλλα αγγουριας με ανθρακωση ,καταλαβε αμεσως οτι ειχα προβλημα και μου ειπε τι να κανω αλλα περιεγραψε την αρωστια ως << ΟΡΓΗ >>!!!!
    Διαβασα οτι ορισμενοι μυκητες που πεφτουν απο τα μολυσμενα φυτα , μπορει να ζησουν στο χωμα εως και 20 χρονια. Απολυμανση του εδαφους με το ειδικο δαφανες PVC για την αυξηση της θερμοκρασιας απο τον ηλιο , θα μπορουσε να τους σκοτωσει ?
    Ευχαριστω για τον χρονο σου
    Θανασης απο Β.Ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος6/5/10, 4:22 μ.μ.

    Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Σε ποιό ύψος υποστηλώνουμε τις τομάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε τις ντοματιές τις υποστυλώνεις αναλόγως την ποικιλία τους. Αν δεν είναι αναρριχητικές γύρω στους 80 πόντους είναι καλά πιστεύω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος7/5/10, 4:01 μ.μ.

    ΟΚ ευχαριστώ. Βλέπετε είμαι 12 χρονών και φέτος είναι η πρ΄ςτη χρονιά που φύτευσα λαχανικά. Έχω φυτεύσει μία τοματιά, μία μελιτζανιά, μία πιπεριά και μία κολοκυθιά που μου την έφαγε ποντίκι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος7/5/10, 9:57 μ.μ.

    παιδιά, η ντοματιά μου έπιασε κατι μαύρα μικρά έντομα με φτερά και ο πατέρας μου μού είπε να τα ψεκάσω με ένα μείγμα από νερό,οινόπνευμα και πράσινο σαπούνι.Είναι καλή η συνταγη ή να πάω να τον βρίσω???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμε το μίγμα σαπουνιού είναι αποτελεσματικό σε αρκετά έντομα, όχι σε όμως όλα και στη δικιά σου περίπτωση δε ξέρουμε τη ακριβώς είναι αν δεν αναγνωριστεί πρώτα. Ρίξε μια ματιά στα οικολογικά εντομοκτόνα και απωθητικά που υπάρχουν εδώ http://www.ftiaxno.gr/2008/01/blog-post_31.html ,αν αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις βιολογική μέθοδο καταπολέμησης, αλλά μάθε πρώτα ποιος είναι ο εχθρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος12/5/10, 5:04 μ.μ.

    Χειροκροτήστε με!!!! Η ντοματιά μου έβγαλε το πρώτο της ανθάκι!!!!!! Με αυτό ως κρητήριο, πότε περίπου θα έχω τομάτες??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος14/5/10, 6:36 μ.μ.

    Παιδιά θέλω βοήθεια! Τα μιρμύγκια κανουν καλό στα φυτά; Το ρωτάω επειδή βρήκα μεγάλες μιρμυγκοφωλιές δίπλα στα φυτά μου, ακόμα και στη ρίζα τους!!!!!! Επίσης βρήκα ένα φυτό με "Αλευρώδης" περίπου 20 μέτρα από τα φυτά μου. Κινδυνεύουν;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος2/7/10, 8:47 μ.μ.

    ρε παιδια εχω βαλει καποιες ντοματιες σε ζαρντινιερες και ενω εχω βγαλει αρκετες ντοματες καποια στιγμη αρχιζου και μαυριζουν απο κατω.Ρωτησα και μου ειπαν οτι αυτο γινεται λογω έλλειψης ασβεστιου.Εβαλα λοιπον ασβεστιο στο χωμα αλλα παλι τα ιδια.Μηπως φταιει κατι αλλο?
    Στεφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε όταν λες έβαλες ασβέστιο σε τι μορφή; Γιατί το ασβέστιο απορροφιέται από το χώμα και το φυτό μετά από 2 μήνες, εκτός αν χρησιμοποίησες σε ειδική σύνθεση υγρό ασβέστιο που απορροφάτε αμέσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/7/10, 7:56 μ.μ.

    Το ασβέστιο το εβαλα σε υγρή μορφή ανακατεμένο με το νερό στο πότισμα κάθε 10-15 μέρες.Εκοψα κάποιες τομάτες αλλά είναι μικρές.γιατί μήπως το χώμα δεν έχει τα απαραίτητα συστατικά? Ευχαριστώ Στέφανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος15/7/10, 5:43 μ.μ.

    Θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί οι πιπεριές μου από την μέση και κάτω,καφετίζουν?Από μέσα, σαν να είναι χτυπημένες και να σαπίζουν.Αυτό γίνεται μετά από ένα μήκος 10-14εκ.Ευχαριστώ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος5/5/11, 6:34 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΦΥΤΕΥΩ ΣΠΟΡΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ (ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ,ΚΑΡΟΤΑ,ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΚΤΛ)!ΘΕΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 30 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ,ΘΑ ΕΧΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ,ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΗΠΟ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΘΟΔΩΡΕ..........ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ? ΟΙ ΑΓΓΟΥΡΙΕΣ ΟΙ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΣΤΥΛΩΣΗ?????? ΜΠΡΑΒΩ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΦΟΒΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΕΙΣΤΕ ΦΟΒΕΡΟΙ.......ΣΥΝΕΧΕΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΠΙΣΗΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ..... ΤΟΝ ΨΥΛΛΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΩ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΠΡΕ'Ι' ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αν το μέρος που έχεις φυτέψει το πιάνει ο αέρας, καλό είναι να στηρίξεις και τα τρία είδη κηπευτικών που αναφέρεις.

    Αν είναι υπήνεμο θα στηρίξεις μόνο τις αγγουριές που τους αρέσει να αναρριχώνται και καθώς μεγαλώνουν θα τις δένεις σταδιακά και χαλαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμος16/6/11, 9:30 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΑΝΘΗ ΑΡΚΕΤΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος31/3/12, 4:45 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΥΤΕΨΑ ΣΠΟΡΟΥΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙ ΣΕ ΣΠΟΡΕΙΑ ΚΟΚΟΦΟΙΝΙΚΑ. ΠΕΡΑΣΑΝ 20 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΚΑΤΙ. ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΙΑΛΛΟ Η ΕΚΑΝΑ ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπέρα! Συγχαρητήρια για την καταπληκτική σελίδα!!! Θόδωρε θέλω τα φώτα σας. Εκεί που πότιζα τις κολοκυθιές άτσαλά από μία έσπασα κατά λάθος τον κεντρικό βλαστό με 1 άνθος έτοιμο να ανοίξει. Στο φυτό έχουν μείνει περιφεριακά του σπασμένου βλαστού κοτσανάκια που καταλήγουν μάλλον σε ανθάκι. Το κατέστρεψα το φυτό η έχει ελπίδες να πετάξει πλευρικούς βλαστούς και να καρποφορίσει από κεί;
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος4/6/12, 4:40 μ.μ.

    Καλησπέρα! Είχες Ωίδιο στα κολοκυθάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καλησπέρα! Έχω φυτέυση από τον μάιο πιπεριές οι οποίες συνέχεια δίνουν άνθη αλλα΄ποτέ δεν δένει ο καρπός. ξερένεται και πέφτει. Έμαθα ότι πρέπει να κόψω τα παλιά φύλα, το έκανα... ψύλωσε κάπως. Όταν βγάζει άνθη χρειάζεται λύπανση; Είναι σε μπαλκόνι. Βλέπει ήλιο. Τώρα το έβαλα μέσα, δίπλα σε παράθυρο. Το ποτίζω τώρα 1 φορά στις 4 μέρες.

    ,με εκτίμηση,
    Elias Estatistics.eu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος24/6/13, 5:06 μ.μ.

    Θα ήθελα με την σειρά μου να ρωτήσω κάτι για την καλλιέργεια τις πιπεριάς. Ενώ τα φυτά μου έχουν δέσει και εχω κόψει κάποιες πιπεριές, το τελευταίο διάστημα ενώ δένουν νέους καρπούς, τους στεγνωνουν και τους ρίχνουν. Επίσης κάποιες άλλες ενώ εχουν καρπό σε ικανοποιητικό μέγεθος, αλλά όχι για να τις κόψω, σαπίζουν και πέφτουν. Τί μπορεί να φταίει και στις 2 περιπτώσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Φέτος, δεύτερη χρονιά που ασχολούμαι με καλλιέργειες,έχω ντοματιές με μεγαλύτερους και πιο υγιείς καρπούς από πέρυσι. Όμως, ενώ φύτεψα κατά τις 20 Μαρτίου, ακόμα παραμένουν πράσινες, εκτός από τα μικρά ντοματίνια (σε μέγεθος κορόμηλου) που κοκκινίζουν ήδη. Αντίθετα από πέρυσι που δεν είχα προσθέσει τίποτα στο χώμα, φέτος έβαλα κατά τη φύτευση, αλλά και πριν από 20 μέρες πάλι, γύρω από τις ρίζες, πλήρες λίπασμα, νιτρικό κάλιο και χωνεμένη κοπριά. Δυο-τρεις (μόνο) που κοκκίνισαν ήταν γλυκιές, ενώ οι περσινές ήταν υπόξινες. Θέλουν ακόμα χρόνο για να κοκκινίσουν, είναι δηλαδή απλά άγουρες ή κατά τη γνώμη σας χρειάζονται κάτι άλλο που πρέπει να κάνω για να τις βοηθήσω; Βρίσκομαι σε περιοχή έξω από την Πάτρα, αν έχει σημασία ο τόπος, και είναι εκτεθειμένες αρκετά στον ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος11/5/20, 9:03 μ.μ.

    εβανα τσουσκες απ την τουρκια κατς καλα
    τσουσκα λκανικο τσιπουρο 22 γραδα δε με πιαν κοβιτ
    ωραιο σαγιτ μερακληδκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.