ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ. Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΕΝΕΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ,ΑΝΔΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ
Γνωστέ άγνωστε αυτό που μας λείπει είναι η ξεχασμένη γνώση. Η σημερινή γνώση παρόλα τα επιτεύγματα δεν έχει προχωρήσει περισσότερο από την γνώση των αρχαίων προγόνων μας, να μην σου πω δε ότι ήταν και καλύτερη γιατί κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλω, είναι όμως η αλήθεια. Μέσα από την αναζήτησή μου για οικολογικές και βιολογικές λύσεις, ξαναβρήκα το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων σε όλα τα θέματα, από φιλοσοφία έως γεωργία και ιατρική. Θα γράψω περισσότερα στις επόμενές μου δημοσιεύσεις.
Συνήθως κονσερβοποιώ μόνο ντομάτα σάλτσα και μαρμελάδες. Η μέθοδος που χρησιμοποιώ τη βρήκα σε ένα βιβλίο μαγειρικής του Reader's Digest. Γεμίζω το βάζο μέχρι 2-3 χιλ. πριν το χείλος με καυτή σάλτσα/μαρμελάδα και κλείνω το καπάκι. Η ζέστη από τη σάλτσα κάνει το καπάκι να φουσκώσει ανεπαίσθητα. Όταν κρυώσει το καπάκι επανέρχεται και έτσι δημιουργείται κενό αέρος και σφραγίζει. Το χρησιμοποιώ χρόνια με επιτυχία μέχρι και δύο χρόνια κονσερβοποίησης σε μαρμελάδα δαμάσκηνο. Αποφεύγω να το γεμίζω μέχρι πάνω γιατί δε θέλω η σάλτσα να ακουμπά στο καπάκι.
θοδωρε καλησπερα.θελω να ρωτησω πως καταψυχουμε τα λαχανικα απο τον κηπο μας?εννοω τα μαζευουμε και τα βαζουμε στη καταψυξη ή ακολουθουμε καποια αλλη διαδικασια. ευχαριστω. στελιος-θεσσαλονικη
Stesmax άλλα λαχανικά μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη άλλα πρέπει να τα επεξεργαστούμε λιγό π.χ. ένα ζεμάτισμα με νερό και λίγο λεμόνι π.χ. σπανάκι. Στη κατάψυξη φυλάω από ντομάτες μέχρι πιπεριές έτσι όπως είναι, μελιτζάνες τηγανισμένες έτοιμες, ψιλοκομμένα μυρωδικά σε μικρά σακουλάκια, καθαρισμένες αγκινάρες (αν και έχω ακούσει ότι διατηρούνται εύκολα στο εξωτερικό περιβάλλον απλός τυλιγμένες σε εφημερίδα), αρακά κουκιά φασόλια κρεμμύδια, πράσα και άλλα πράσινα λαχανικά όπως είναι.
Καλησπέρα σας. Μόλις τώρα τελείωσα την κονσερβοποίηση με φρέσκα φασολάκια. Η συνταγή σας αν και την έχω απο το παλιό βιβλίο του Τσελεμεντέ, είναι εύκολη και πολύ επίκαιρη για τα χρόνια που έρχονται. Ας φροντίσουμε - με τη βοήθεια του κ. Θόδωρου- να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία σε όλους σας και καλή δύναμη για συνέχιση του έργου σας κ. Θόδωρε. Με εκτίμηση Δήμητρα
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες. Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.
ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΔΩΡΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΘΕΤΩ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΕΝΕΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ,ΑΝΔΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΘΕΟΔΩΡΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΩΤΙΖΕΙΣ
ΕΝΑΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ
Γνωστέ άγνωστε αυτό που μας λείπει είναι η ξεχασμένη γνώση. Η σημερινή γνώση παρόλα τα επιτεύγματα δεν έχει προχωρήσει περισσότερο από την γνώση των αρχαίων προγόνων μας, να μην σου πω δε ότι ήταν και καλύτερη γιατί κάποιοι θα νομίσουν ότι υπερβάλω, είναι όμως η αλήθεια. Μέσα από την αναζήτησή μου για οικολογικές και βιολογικές λύσεις, ξαναβρήκα το μεγαλείο των αρχαίων Ελλήνων σε όλα τα θέματα, από φιλοσοφία έως γεωργία και ιατρική. Θα γράψω περισσότερα στις επόμενές μου δημοσιεύσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ενδιαφέρον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεόδωρε, καλή χρονιά και καλή δύναμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως κονσερβοποιώ μόνο ντομάτα σάλτσα και μαρμελάδες. Η μέθοδος που χρησιμοποιώ τη βρήκα σε ένα βιβλίο μαγειρικής του Reader's Digest. Γεμίζω το βάζο μέχρι 2-3 χιλ. πριν το χείλος με καυτή σάλτσα/μαρμελάδα και κλείνω το καπάκι. Η ζέστη από τη σάλτσα κάνει το καπάκι να φουσκώσει ανεπαίσθητα. Όταν κρυώσει το καπάκι επανέρχεται και έτσι δημιουργείται κενό αέρος και σφραγίζει. Το χρησιμοποιώ χρόνια με επιτυχία μέχρι και δύο χρόνια κονσερβοποίησης σε μαρμελάδα δαμάσκηνο. Αποφεύγω να το γεμίζω μέχρι πάνω γιατί δε θέλω η σάλτσα να ακουμπά στο καπάκι.
θοδωρε καλησπερα.θελω να ρωτησω πως καταψυχουμε τα λαχανικα απο τον κηπο μας?εννοω τα μαζευουμε και τα βαζουμε στη καταψυξη ή ακολουθουμε καποια αλλη διαδικασια.
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστω.
στελιος-θεσσαλονικη
Stesmax άλλα λαχανικά μπορούμε να τα βάλουμε κατευθείαν στην κατάψυξη άλλα πρέπει να τα επεξεργαστούμε λιγό π.χ. ένα ζεμάτισμα με νερό και λίγο λεμόνι π.χ. σπανάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη κατάψυξη φυλάω από ντομάτες μέχρι πιπεριές έτσι όπως είναι, μελιτζάνες τηγανισμένες έτοιμες, ψιλοκομμένα μυρωδικά σε μικρά σακουλάκια, καθαρισμένες αγκινάρες (αν και έχω ακούσει ότι διατηρούνται εύκολα στο εξωτερικό περιβάλλον απλός τυλιγμένες σε εφημερίδα), αρακά κουκιά φασόλια κρεμμύδια, πράσα και άλλα πράσινα λαχανικά όπως είναι.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ . ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΙΝΕΙΣ Κ ΟΛΑ ΧΡΗΣΙΜΑ. Κ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας. Μόλις τώρα τελείωσα την κονσερβοποίηση με φρέσκα φασολάκια. Η συνταγή σας αν και την έχω απο το παλιό βιβλίο του Τσελεμεντέ, είναι εύκολη και πολύ επίκαιρη για τα χρόνια που έρχονται. Ας φροντίσουμε - με τη βοήθεια του κ. Θόδωρου- να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πεινάσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Καλή επιτυχία σε όλους σας και καλή δύναμη για συνέχιση του έργου σας κ. Θόδωρε. Με εκτίμηση Δήμητρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπάρχουν εργαλεία που να κλείνουν αεροστεγώς τα καπάκια?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην σημερνή ημέρα ναι, αγοράζω και υποστηρίζω το φίλο πρωτοπόρο στην Ελλάδα https://www.vforvegan.gr/
Διαγραφή