Κατασκευή για να μαγειρεύεις με την ενέργεια του ήλιου
Διαβάστε ακόμη:Χρόνος διατήρησης τροφίμων στο ψυγείο
Πως φτιάχνω, σπορά φύτεμα καλλιέργεια, παρασκευή, αποθήκευση τροφίμων, βότανα, φυσικές θεραπείες, επιβίωση, δωρεάν βιβλία, κατασκευές
Διαβάστε ακόμη:Χρόνος διατήρησης τροφίμων στο ψυγείο
Πολύ καλό . Μήπως ξέρει κάποιος τα κάτοπτρα από ποιο υλικό είναι φτιαγμένα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι η μεγαλύτερη κουταμάρα που έχω δει! Να κάτσω να φτιάξω κατοπτρα σαν τον Αρχιμήδη για να μαγειρέψω μία μακαρονάδα! Έλεος... άλλο η οικολογική συνείδηση και άλλο η πόρωση και υπερβολή! Μια ωραία φωτιά με ξύλα και τελείωσε η υπόθεση...
ΑπάντησηΔιαγραφή-1ον αν ήταν κουταμάρα δεν θα πουλάγανε ούτε θα τα κατασκεύαζε κανείς
ΑπάντησηΔιαγραφή-2ον φαίνεται ότι δεν έχεις κόψει ποτέ ξύλα ούτε έχεις αγοράσει ποτέ στη ζωή σου
-3ον γιατί να καταστρέφουμε τα δέντρα όταν υπάρχουν τζάμπα λύσεις όπως ο ήλιος
καλό σαν γνωση, αλλα μόνο αν βρεθούμε ερημίτες η ναυγαγοί (μαζύ με τα μακαρόνια στην τσεπη εννοείται...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντάξει βρε παιδια, αλλα όλα έχουν και τα όριά τους
Οχι και με κατοπτρα μαγειρική...
Όποιος ΔΕΝ έχει ασχοληθεί με ιδιοκατασκευές (επειδή, με μια κουβέντα "δεν το 'χει") ΔΕΝ μπορεί να καταλάβει τον λόγο που έχει κάποιος να ασχοληθεί με αυτές. Μακάρι να είχα γνώση και χρόνο να έκανα τα μισά και λιγότερα, πράγματα από αυτά που με κάνουν να εξαρτώμαι από ΔΕΗ και από ότιδήποτε άλλο που μου "επιβάλλεται" και έτσι νιώθω δεσμευμένος και σχεδόν υποδουλομένος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια στον/στην δημιουργό αυτού του μπλογκ και σε όλους αυτούς που μοιράζονται γνώσεις ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ.
Φιλικά Μάκης
Συμφωνω με τον ανωνυμο οχι γιατι ειναι πολυπλοκη και ογκωδης η κατασκευη. Οχι γιατι και η ιδια η κατασκευη χρησιμοποιει αφθονο ξυλο που δεν ενοχλει την "οικολογικη" συνείδηση αλλα για εναν αλλο πολυ πιο σοβαρο λογο. Η θερμοκρασια κατω απο το κατοπτρο εξοντωνει ολα τα θρεπτικα συστατικα και του σκορδου και του μακαρονιου και του βουτυρου και ο΄τιδηποτε μπει απο κάτω. Δεν ειναι ηπιο μαγειρεμα υγιεινο ειναι απλα φτηνο ψησιμο. Ενεργειακα ναι γλυτωνεις ενεργεια αλλα απο θρεπτικη άποψη ειναι μουφα..μηδεν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαιδιά, το καλοκαίρι έκανα ένα φουρνάκι με τον ήλιο. Σε αυτόν ψήσαμε ψωμί που ήταν πολύ πιο νόστιμο από τον ηλεκτρικό φούρνο (το ψωμί ενώ ψήθηκε αργά δεν κάηκε). Επίσης ψήσαμε κρέας (σε μικρά κομματάκια) με λαχανικά, ρύζι, κ.λ.π.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως 5 ώρες ήταν αρκετές και απλώς άλλαζα την κατεύθυνσή του μερικές φορές, για να έχω καλύτερα αποτελέσματα.
Η γεύση σε όλα ήταν πολύ καλή και δοκίμασαν και κάποιοι δύσπιστοι που υπήρχαν στην παρέα....
Φιλικά Φώτης
Μακαρι , αντι να ξοδευουμε ατελειωτες ωρες στον καναπε βλεποντας τηλεοραση , πινοντας φραπεδες για να σκοτωσουμε την ωρα μας , να ασχολιομασταν με "αχρηστες" κατασκευες οπως αυτες.Αυτοι που τις σκεφτηκαν και τις κατασκευασαν , τουλαχιστον δημιουργησαν ...εμεις ?Τελος , ετσι για την ιστορια και για να μην μιλανε οι σκορδοπιστοι , οι ισπανοι , αν ειναι δυνατον , με αυτο το συστημα παραγουν ρευμα ζεστενοντας νερο με κατοπτρα και με τον ατμο γυριζουν τεραστιες τουρμπινες .Ο δε ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ εκαψε με κατοπτρα φτιαγμενα απο γυαλισμενο χαλκο τον Ρωμαικο στολο .Ας μην γελαμε λοιπον και ας προσπαθησουμε να φτιαξουμε - τελειοποιησουμε κατι , αν αυτο μας αρεσει !
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμπνεόμενοι από τα μηνύματα των καιρών ιδρύσαμε το 2008 το εργαστήρι χαμηλής τεχνολογίας re-newcy με κύριο σκοπό μας να προωθήσουμε στην Κύπρο τι χρήση της Ηλιακής Ενέργειας για Ψήσιμο φαγητών, Αποξήρανση βοτάνων, φρούτων και λαχανικών, Απόσταξη νερού, αιθέριων ελαίων και οινοπνεύματος, Θέρμανση νερού και άλλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε πολλαπλές ανακλάσεις του ηλιακού φωτός είναι δυνατόν να ανατηχθεί ψηλή θερμοκρασία, σε ειδικά μονωμένο χώρο, αρκετή για να μπορεί να αξιοποιηθεί παραγωγικά. Εμείς το έχουμε εφαρμόσει και στην πράξη.
www.re-newcy.com
Γεια σας παιδιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να μας πει ο Φωτης με τον "ηλιακο φούρνο" πως τον κατασκεύασε; Αν μπορουσε να μας δώσει οδηγίες για να το δοκιμάσουμε και εμείς.
Επισης απο τι υλικό ειναι φτιαγμένα τα κάτοπρα που χρησιμοποιούν στο βιντεακι.
Κατερίνα ο δικός μου ηλιακός φούρνος (με σωστές διαστάσεις από σχέδια),είναι σχεδόν έτοιμος από πέρσι το καλοκαίρι. Λόγο διαφόρων γεγονότων τη κατασκευή δε τη τελείωσα, ούτε τη παρουσίασα, λίγο υπομονή ακόμα που θα πάει θα βρω χρόνο…
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας και πάλι νομίζω το υλικό είναι φτιαγμένο με πλαστικό με αρκετή συγκέντρωση δεν χρειάζεται να ακουμπήσετε τέτοια τεχνολογία πέρα που αίνε και επικίνδυνο πρέπει να γνωρίζεις καλά το θέμα ε θα μπορούσα να πω είναι παρά πολύ καλός και ένας καθρέφτης με αντανάκλαση αρκετά καλή θέλει υποστήριξη όμως εδω θα βρειτε αρκετα.
ΑπάντησηΔιαγραφήwww.re-newcy.com
Και ξανά: Ρίξτε μία ματιά και στον Γιάννη!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://iqsolarpower.com/index.html
Και μία Ελληνική μικρή πατέντα Ηλιακής εκμετάλευσης.... Arcimedes Solar Cooker Ηλιακή κουζίνα Αρχιμήδη, Ελληνική κατασκευή, Νικόλας Ασβεστάς. Οικολογικό γρήγορο μαγείρεμα μόνο με τον Ήλιο!! Ελεύθερη ενέργεια! https://www.facebook.com/photo.php?v=382187208578034&;set=vb.377724839024271&type=2&theater https://www.facebook.com/photo.php?fbid=379263472203741&;set=a.379263405537081.1073741829.377724839024271&type=1&theater
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο συγχαρητήρια για την κατασκευή σου! Το πιάτο είναι 0.80 ή 1.20?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕάν έχεις και άλλες πληροφορίες καλοδεχούμενες
Νά΄σαι καλά! 1 μέτρο, να ξεμπερδέψω από κάτι μπερδέματα και ετοιμάζω βιντεάκι, πως κατασκευάζεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝικόλας
μερικοί ανώνυμοι πριν σχολιάζουν να μάθουν "ωρθωγραφυία", μια που περνούν τόσες εργατοώρες στους καναπέδες και του ευχόμαστε να τους έχουν για ΠΑΝΤΑ τα υπόλοιπα είναι για εκείνους που ΜΠΟΡΟΥΝ διότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ . ΕΥ-ΧΑΡΙΣ-Τ-Ω
ΑπάντησηΔιαγραφή