Σελίδες

Οι αρρώστιες των πουλερικών

Οι αρρώστιες των πουλερικών - κότες κοτόπουλα

Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των κοτόπουλων και πως καταπολεμούνται

Στην πρώτη περίπτωση, οι κότες που θα παρουσιάσουν τα συμπτώματα της αρρώστιας πρέπει να ξέρουμε, ότι δεν γιατρεύονται ή αν καμιά φορά γιατρευτούν θα είναι καχεκτικές, και επικίνδυνες να ξαναφέρουν την αρρώστια στο κοτέτσι. Για αυτό τις μεν άρρωστες κότες πρέπει να τις σφάζουμε και να τις θάβουμε σ' ένα βάθος τουλάχιστον ένα μέτρο, μαζί με λίγο ασβέστη άσβεστο, το δε κοτέτσι να το απολυμαίνουμε με ασβέστωμα και εν ανάγκη και με φωτιά. Επίσης πρέπει γα πλένουμε καθαρά και να ασβεστώνουμε τις ταΐστρες και τις ποτίστρες και αν μας είναι δυνατόν, ιδίως για τη Χολέρα και για την Διφθερίτιδα να μπολιάζουμε τις άλλες κότες.

Πως παρουσιάζεται η κάθε αρρώστια

Χολέρα

Η αρρώστια αυτή, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τη χολέρα των ανθρώπων, παρουσιάζεται έξαφνα και κάνει την κότα, πού την έχει προσβάλλει, να παρουσιάζεται κουρασμένη σαν να νυστάζει και να κάθεται μαζεμένη και ακίνητη με τις φτερούγες πεσμένες, το κεφάλι της χωμένο μέσα στις πλάτες της και τα μάτια μισόκλειστα, χωρίς να τρώει άλλα να θέλει νερό. Από την μισοανοιγμένη μύτη της, τρέχει ένα πηχτό σάλιο και το λειρί της μαραμένο, παίρνει ένα χρώμα μελιτζανί, έχει μεγάλο πυρετό και σε δύο έως πέντε ώρες, με μερικούς σπασμούς ψοφάει.

Στην οξεία αυτή μορφή της αρρώστιας παρουσιάζεται διάρροια στην αρχή βρωμερή, σταχτερή και κατόπιν ματωμένη και ανακατωμένη με αφρούς και μύξες ασπριδερές.
Καμιά φορά η κότα πού έχει προσβληθεί από χολέρα, μπορεί να ψοφήσει χωρίς κανένα σημάδι αδιαθεσίας, ξαφνικά εκεί που τσιμπολογά την τροφή και κακαρίζει, ή μόλις γεννήσει το αυγό. Άλλοτε πάλι την πιάνει μια ξαφνική αδιαθεσία και πέφτει χάμω σαν να της έχει έλθει ταμπλάς.

Όπως είπαμε πάρα πάνω θεραπεία δεν υπάρχει, αλλά μπορούμε να προλάβουμε την διάδοση της στα άλλα πουλιά ή στο κοτέτσι μας, αν δεν έχει έλθει ακόμη, μπολιάζοντας τις κότες μας. Το μπόλιασμα αυτό είναι δύο ειδών : Το ένα είναι όταν η αρρώστια δεν έχει φθάσει στο κοτέτσι μας. Το άλλο είναι όταν η αρρώστια έπεσε στο κοτέτσι μας και το πρώτο μπόλι, επειδή χρειάζεται 8-10 ημέρες για να ενεργήσει, δεν μπορεί να μας γλυτώσει τις κότες μας από την αρρώστια. Περισσότερες πληροφορίες θα ζητήσετε είτε από τον Νομοκτηνίατρον της περιφερείας σας ή από την Γεωργική υπηρεσία.

Η πανούκλα των ορνίθων

Η πανούκλα των κοτών παρουσιάζεται σαν αδελφή της χολέρας, αλλά δεν έχει την κεραυνοβόλο μορφή της χολέρας. Παρουσιάζεται δε με δύο μορφές : την οξεία και τη μαλακιά.
Στην πρώτη μορφή, η κότα, είναι σαν μελαγχολική, αδυνατισμένη, όλο νυστάζει και πηγαίνει ολομόναχη στην πιο απόμερη μεριά, έχει μεγάλη και εδώ θερμοκρασία, έχει αναπνοή βιαστική και ανασαίνει ανοίγοντας την μύτη της κάθε φορά. Κρατά το κεφάλι μαζεμένο στο κορμί της και τις φτερούγες ριγμένες κάτω. Το λειρί της και τα χαρχάλια της στην αρχή κιτρινίζουν και κατόπιν παίρνουν χρώμα μελιτζανί με σκούρους λεκέδες. Συνήθως δε έχει διάρροια. Τα συμπτώματα αυτά, όσο προχωρεί η αρρώστια, βαραίνουν περισσότερο, έως ότου αρχίζει το ψυχομάχημα, πέφτει η θερμοκρασία της κάτω από τη φυσική και η κότα ψοφάει. Η αρρώστια στη μορφή αυτή κρατάει 2- 3 ήμερες.

Στην άλλη μορφή, την μαλακιά, η αρρώστια βαστάει 3-5 και κάποτε έως 8 ήμερες με τα ίδια πάντοτε συμπτώματα. Η κότα δεν τρώει, δεν πίνει και κάθεται ακίνητη σαν να κλωσά, και αν υποχρεωθεί να περπατήσει τρικλίζει. Μια μύξα κιτρινωπή, γυαλιστερή της φράζει τα ρουθούνια και όσο προχωρεί η αρρώστια παθαίνει παράλυση του ποδιού, του λαιμού ή και γενική. Κατά το ψυχομάχημα και έπειτα από το θάνατο, βγαίνει από το στόμα της μία υγρή ύλη.
Όπως φαίνεται από τα πιο πάνω, η πανούκλα με την χολέρα μπορεί να μπερδευτούν μια χαρά. Εκείνο πού τις κάνει οπωσδήποτε να διαφέρουν είναι: Πρώτον ότι η πανούκλα δεν πειράζει μόνον τις κότες αλλά και τα άλλα πουλιά και τα κουνέλια και δεύτερον από τα συμπτώματα που αφήνει έπειτα από το θάνατο. Για την αρρώστια αυτή δεν υπάρχει ούτε θεραπευτικό, ούτε προληπτικό φάρμακο, προκειμένου για τα χωριά.

Και για τη μία και για την άλλη, πρέπει τα μεν άρρωστα να τα σφάζουμε και να τα θάβουμε, να απολυμαίνουμε καλά το κοτέτσι, τις ταΐστρες και τις ποτίστρες με ασβεστόνερο μέσα στο όποιο ρίχνουμε Κρεολίνη 5 ο]ο. Πριν όμως γίνει το ασβέστωμα και η απολύμανσης πρέπει να καθαριστούν όλα με ξύσιμο και σκούπισμα προσεκτικό, το πάτωμα, οι τοίχοι, οι κούρνιες, οι ποτίστρες να πλυθούν με ζεματιστό νερό, με αλισίβα και με διάλυση 2 ο]ο φαινικού οξέος. Τα σκουπίδια τα θάφτουμε μαζί με ασβέστη άσβεστο και τα κοτέτσια τα αφήνουμε να αεριστούν 5-6 ημέρες, χωρίς να βάλουμε μέσα κότες.

Διφθερίτιδα των πουλερικών

Ύστερα από τη Χολέρα και την Πανούκλα πιο επικίνδυνη αρρώστια είναι η Διφδερίτιδα την οποίαν ονόμασαν έτσι γιατί παρουσιάζει μέσα στο στόμα τα ίδια συμπτώματα που παρουσιάζει και στον άνθρωπο.
Όταν προσβληθεί μία κότα, από διφθερίτι στην αρχή παρουσιάζεται μελαγχολική με αδυναμία και ανορεξία. Σιγά σιγά η αδυναμία αυτή αυξάνει, η κότα ζητάει να μένει μοναχή της, έχει τα πούπουλα ανασηκωμένα, το κεφάλι και το λαιμό χωμένα στο κορμί και την ράχη καμπουριαστή. Η ανάσα της κάνει ένα σφύριγμα και καταπίνει με μεγάλη δυσκολία. Τα περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα τα βλέπει κανείς και σε άλλες αρρώστιες.

Εκείνο πού ιδιαιτέρως μας δείχνει πώς ή αρρώστια είναι διφθερίτις είναι αυτά που παρουσιάζονται στο λαιμό της, τα μάτια της, τα ρουθούνια της. Αν ανοίξουμε το στόμα του άρρωστου πουλιού στην αρχήν το βλέπουμε όλο ερεθισμένο και φλογισμένο, επάνω δε στην γλώσσα παρατηρούμε μικρούς σταχτοκίτρινους λεκέδες σαν εξάνθημα σπειρωτό. Οι λεκέδες αυτοί μεγαλώνουν γρήγορα και ξαπλώνοντας γεμίζουν το στόμα και μάλιστα στο βάθος του. Σε 2-3 ημέρες γίνονται μάζες κιτρινωπές, σαν σάλιο πηγμένο και κολλημένο στα διάφορα μέρη του στόματος και μοιάζουν σαν τις πλάκες της διφθερίτιδος του ανθρώπου. Πολλές φορές αυτές οι πλάκες σχηματίζουνε γύρω τους ένα περιθώριο κόκκινο, ξεκολάνε εύκολα και τότε στη θέση τους φαίνεται μια πληγή κατακόκκινη πρησμένη και χωμένη μέσα στις σάρκες του στόματος.
Όταν φθάσει στο σημείο αυτό το άρρωστο πουλί, δεν μπορεί πια να καταπιεί τίποτε, κρατά μισοανοιχτό το στόμα του, που από τις γωνιές του τρέχει ένα σάλιο σαν μύξα με αφρούς. Μη τρώγοντας η κότα αδυνατίζει ολοένα έως ότου ψοφάει από νηστεία.

Από το στόμα το κακό ξαπλώνει μέσα στο λάρυγγα, αρχίζει η διάρροια και συχνότερα παθαίνουν τα μάτια και τα ρουθούνια, μάλιστα πολλές φορές αρχίζει πρώτα από αυτά.Τα μάτια τότε κοκκινίζουν, τα ματόφυλλα πρήζονται και μένουν κολλημένα από ένα πηχτό άσπρο υγρό, η κόρη του ματιού θολώνει και το πουλί στραβώνεται τέλεια, ενώ από τα ρουθούνια του τρέχει ένα υγρό σαν γάλα.Στην άλλη μορφή, τη χρόνια, περνούμε είδηση για την αρρώστια, όταν αρχίσει να παθαίνει το στόμα και τα μάτια.Η πρώτη, η οξεία μορφή, διαρκεί 5-8 ήμερες, η άλλη μπορεί να διαρκέσει και ένα μήνα.

Πουλιά άρρωστα από διφθερίτιδα, όταν είναι μάλιστα δυνατά και καλοθρεμμένα, μπορούν να γιατρευτούν. Τα περνούμε ένα-ένα και με ένα τσιμπιδάκι προσπαθούμε να τους βγάλουμε τις πλάκες πού έχουν μέσα στο στόμα, τις πληγές που μένουν τις αλείφουμε με ένα ξυλαράκι τυλιγμένο με βαμβάκι καθαρά βουτημένο με βάμμα ιωδίου ή διάλυση φαινικού οξέος 2% ή με νέφτι. Επειδή όμως οι πλάκες αυτές ξαναγίνονται με μεγάλη ευκολία, γι' αυτό πρέπει να κάνουμε αυτή τη θεραπεία κάμποσες φορές έως ότου θεραπευτεί το πουλί.
Και για την αρρώστια αυτή πρέπει να κάνουμε ότι και για τις άλλες, δηλαδή, να ξεχωρίσουμε αμέσως τις άρρωστες κότες, να απολυμάνουμε καλά το κοτέτσι βγάζοντας τις γερές κότες για 8 - 10 ημέρες από το κοτέτσι, εάν δε η αρρώστια είναι πολύ προοδευμένη στις άρρωστες κότες, τότε καλό είναι να τις σφάξουμε και να τις θάψουμε βαθειά μαζί με ασβέστη.

Ευλογία των πουλερικών

Η αρρώστια αυτή, είναι εν είδος διφθερίτιδας, αλλά εξωτερική του δέρματος.
Παρουσιάζεται ως ένα εξάνθημα, το οποίο βγαίνει προ πάντων στη βάση της μύτης, στο λειρί, στα χαρχάλια, γύρω στο αυτί και στα ματόφυλλα. Πολύ σπάνια φανερώνεται και σε μέρη που είναι σκεπασμένα από φτερά. Στα μέρη πού παρουσιάζεται αυτή η αρρώστια, βγαίνουν σπυριά μεγάλα σαν ένα κεφάλι καρφίτσας έως ένα σπυρί καλαμποκιού, σταχτοκίτρινο, τα οποία σκεπάζονται, έπειτα από λίγο καιρό, με μια κρούστα σκούρα και έχουν μέσα τους μία κίτρινη ύλη. Πολλές φορές, όταν βγαίνουν το ένα σιμά στο άλλο, φαίνονται σαν μία μεγάλη κρεατοελιά.

Εάν η αρρώστια πιάσει στα ματόφρυδα, τότε αυτά πρήζονται, φλογίζονται από μέσα και τσιμπλιάζουν.
Όταν η Ευλογία των πουλιών είναι πολύ ξαπλωμένη, το αρρωστημένο πουλί αδυνατίζει, το πιάνει πυρετός, γίνεται αναιμικό και ψοφάει από μαράζωμα .
Εάν αντέξει στην αρρώστια τα εξανθήματα της Ευλογίας ξηραίνονται και πέφτουν, το δε πουλί που έπαθε την ευλογία δεν ξανά κολλάει.
Η αρρώστια αυτή δεν είναι πολύ επικίνδυνη και γιατρεύεται εύκολα αλείφοντας τα σπυριά με βάμμα ιωδίου, νέφτι και βενζίνη, μάλιστα καλό θα ήταν να μεταχειριζόμαστε πότε το ένα και πότε το άλλο. Είναι απόλυτος ανάγκη να γίνει απολύμανσης του κοτετσιού, ασβέστωμα και χώρισμα των άρρωστων πουλιών.

Ψώρες των πουλερικών

Οι ψώρες γίνονται από κάτι μικρά έντομα, τα όποια ευρίσκονται στο χώμα και μέσα στα κοτέτσια, παρουσιάζονται με πληγές στην επιδερμίδα των ποδιών (ψώρα των ποδιών), στο σώμα ολόκληρο και τότε πέφτουνε τα φτερά.
Η θεραπεία της Ψώρας είναι εύκολη. Με ένα μπάνιο με χλιαρό νερό, βγάζουμε πρώτα τις κρούστες και πλένουμε καλά το χωρίς φτερά σώμα. Αφού στεγνώσουν, βάζουμε μία αλοιφή που λέγεται «Έ λ μ ε ρ ί χ, έτσι θα την ζητήσετε στα Φαρμακεία, και έπειτα αλείφουμε τα πόδια με γλυκερίνη ή βαζελίνη. Έπειτα από δύο μέρες τα σαπουνίζουμε και η ψώρα γιατρεύεται. Εις την ψώρα του κορμιού κάνουμε μετά από την σαπουνάδα και το άλειμμα με την γλυκερίνη ένα πασπάλισμα με μία εντομοκτόνο σκόνη. Τη θεραπεία αυτή επαναλαμβάνουμε δύο τρεις φορές φροντίζοντας να κάψουμε τις κρούστες που βγάζουμε από τα ποδάρια ή από το σώμα. Και για την αρρώστια αυτή όπως και για τις άλλες πρέπει να απομακρύνουμε αμέσως τις άρρωστες κότες και να απολυμάνουμε καλά το κοτέτσι και τις κούρνιες.

Κασίδα

Η κασίδα αρχίζει συνήθως από το λειρί και από τα χαρχάλια με κάτι άσπρες κοκκίδες, οι οποίες σιγά-σιγά μεγαλώνουν και σμίγουν ώστε να σκεπάσουν όλο το λειρί με ένα στρώμα άσπρης σταχτερής μάζας. Η μάζα αύτη λίγο-λίγο γίνεται πιο χονδρή και τέλος σχηματίζει μία κρουστά. Αργά και προχωρώντας ολοένα η αρρώστια, πάει και πάρα πέρα στο πετσί της κεφαλής, στο λαιμό και τέλος σε όλο το σώμα, αν εν το μεταξύ το αρρωστημένο πουλί δεν ψοφήσει. Το πετσί κατσιδιάζοντας χοντραίνει και γιομίζει από κρούστες σαν λέπια, οι οποίες πρώτα τριγυρίζουν την βάση των φτερών και έτσι τα κάνουν σε λίγο να πέφτουν.

Όταν αυτή η αρρώστια περάσει, από το λειρί εις το πετσί της κεφαλής, τότε αρχίζει το αδυνάτισμα του άρρωστου πουλιού το οποίον βγάζει μία ιδιαίτερη μυρωδιά μούχλας και τέλος ψοφάει από εξάντληση.
Η κασίδα στην αρχή ξαπλώνει αργά και συνήθως περνούν αρκετές εβδομάδες έως ότου σκεπάσει όλο το λειρί. Όταν όμως φθάσει στο πετσί του κεφαλιού και στο λαιμό, το ξάπλωμά της γίνεται με μεγάλη γρηγοράδα.
Η κασίδα γιατρεύεται όσο ακόμη μένει περιορισμένη στο κεφάλι, όταν όμως περάσει στο λαιμό και μάλιστα στο σώμα, συμφέρει καλλίτερα να σφάξουμε το πουλί, το οποίο τρώγεται.

Μόλις φανεί η αρρώστια, πρέπει αμέσως να ξεχωρίσουμε τα κασιδιασμένα πουλερικά και να τα απολυμάνουμε αμέσως και καλά το κοτέτσι, και εάν είναι σε υγρό μέρος να το μεταφέρουμε σε άλλο μέρος στεγνό, γιατί ή υγρασία βοηθάει στην ανάπτυξη της αρρώστιας.
Όσο για τη θεραπεία των αρρώστων πουλερικών, μεταχειριζόμαστε «αλοιφή του Καλομελάν» (1-8) ή διάλυση κανονική Σουμπλιμέ, επίσης βενζίνη, φαινικό οξύ ανάμικτο με πράσινο σαπούνι (1-20) μία φορά την ημέρα, έως ότου εξαφανιστεί η αρρώστια.

Οι ψύλλοι, οι ψείρες και τα τσιμπούρια των πουλερικών

Και τα τρία δείχνουν ότι τα κοτέτσια μας είναι ακάθαρτα. Ο καλλίτερος τρόπος για να κυνηγήσουμε τα έντομα αυτά, είναι το συχνό άσπρισμα και η απολύμανση του κοτετσιού. Δεύτερον το πασπάλισμα των πουλιών με μία εντομοκτόνο σκόνη και επί πλέον πρέπει να έχουμε στην διάθεση των πουλερικών μας ένα μέρος προφυλαγμένο από τις βροχές για αμμόλουτρο. Το αμμόλουτρο αυτό πρέπει να αποτελείται από 10 μέρη άμμο, 10 μέρη στάχτη, 1/2 μέρος θειάφι και 1/2 ασβέστη. Για να μη μπορούν τα παράσιτα αυτά να κολλάνε στις κότες μέσα ατό κοτέτσι τη νύχτα πού κουρνιάζουν, πρέπει να απομονώσουμε τις κουρνιάστρες βάζοντας τα ποδάρια των στηριγμάτων των μέσα σ' ένα κουτί πού περιέχει νερό με φαινικό οξύ ή κρεολίνη 3%.

Πηγή: Η κόττα-Α. Παρασκευόπολου-Αθήναι 1949

Διαβάστε ακόμη:Ασθένειες διάγνωση και θεραπεία των πτηνών

401 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/1/11, 11:06 μ.μ.

    οι οδηγες σας ειναι πολυ χρησιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/9/11, 11:12 π.μ.

    Γεια σας, αν μπορείται να με βοηθήσετε θα σας είμαι ευγνώμων.
    Πήρα εδώ και καποιους μήνες καποια μικ΄ρα κοτόπουλα για να τα μεγαλώσω και δυο απο αυτά είχαν προβλημα με την αναπνοή τους.
    Δηλ ακουγόταν σαν ενα εντονο "βρασιμο". Ενα μικρό πουλακι ψοφισε μετα απο λιγες μερες.
    Μια γυμνολαίμικη πουλαδίτσα που είχε το ίδιο καθώς και διαφανη ψυξα στη μυτη, συνεχίζει να το εχει εν μερη (το βρασιμο αυτό δηλ)παρόλο που εχουν περάσει δυο μηνες τουλάχιστον.
    Εχετε καμίά προταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/10/11, 3:11 μ.μ.

    θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση σχετικα με κατι κοτοπουλακια που εχω. ενα απ αυτα, σαν να εχουν παράλυση τα ποδια του, εχουν μαζευτει τα δαχτυλα ας πουμε. μπορει να ειναι ασθενεια? εγινε ξαφνικα μεσα σε 1 βραδυ ενω ηταν καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/1/12, 4:40 μ.μ.

    Γεια σας θα ηθελα να με βοηθησι καπειος. θα ειμαι ευγνωμων.... εχω κοτες ελεφερεις βοσκης ειχα(70κοτες) 7-8 μου πεθαναν. τα μονα σιμπτοματα που παρουσιαζαν ητανε τιφλοση κολαγανε τα ματια τους μετα απο 2-3 ημερες ψωφαγανε... η μισες ειναι μεγαλες κοτεσ και η μισες πουλακια 2-3 μινων τις μεγαλες δεν τις πειραζι τα πουλακια μου ψςφανε τι μπορω να κανο......??? ευχαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος5/1/12, 10:55 μ.μ.

    εγω ειχα 35 νανακια και μου ψωφησαν τα 33. ενα το εκενε νεκρωψια ο κτηνιατρος και ειπε οτι ψοφανε απο σηψαιμια. πως αντιμετωπιζεται αυτο, παρολα αυτα ειχαν και συμπτωματα οπως κιτρινες κρουστες στον λαιμο, μυξες, αδυνατισμα, διαρροια. τους εδωσα ποσο φαρμακα και πανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος22/5/12, 10:45 π.μ.

    Θα παρακαλουσα οποιον μπορει να βοηθησει,να μου ελεγε για ενα προβλημα που εχουν παρουσιασει οι κοτες μου..
    Ειναι μεγαλες κοτες δυο ετων και γενναγαν μεχρι πριν λιγες βδομαδες..
    Ξαφνικα παρουσιασαν αδιαθεσια και αδυναμια..Αυτο συνεχιζεται τωρα πανω απο μια βδομαδα και οταν επιασα μερικες ειδα οτι ειχαν μεινει πετσι και κοκκαλο παρολο που τρωνε και πινουν κανονικα..Αρχικα ειπα οτι ειναι απο ψειρες,αλλα παρολο που ραντισα δυο φορες δεν αλλαξε τιποτα..
    Να αναφερω επισης οτι αυτο συμβαινει σε δυο κοτες συγκεκριμενα,ενω οι αλλες ειναι μια χαρα..
    Αυτο συνεβει και περυσι,παντα στην αρχη του καλοκαιριου οταν παψουν να γεννανε,και ψοφησαν δυο κοτες επισης..
    Ευχαριστω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σχετικά με το πρόβλημα του αναγνώστη (22 Μαΐου 2012 10:45 π.μ)
    Πιθανόν οι κότες σου να έχουν εσωτερικά παράσιτα (αφού ανέφερες και όλας την αρχή εποχής είναι συνηθισμένο φαινόμενο για ενήλικες κότες). Έχουν διάρροια? Περιμένω να μου πεις μερικά συμπτώματα που έχεις δει, για να μπορέσω να σε βοηθήσω με την σωστή θεραπεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλησπέρα.

    Έχω μία κότα η οποία σήμερα παρουσίασε ένα πρόβλημα.

    Δυσκολεέται στο περπάτημα και όταν περπατάει έχει ανοικτές τις φτερούγες. Προσπαθεί να φάει αλλά η κίνησή της είναι περιορισμένη.

    Ποιο πιστεύετε είναι το πρόβλημα της?

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης παρατήρησα ότι έχει και διάρροια.

    Κάποια ιδέα?

    Ευχαρστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι ηλικία έχει η κότα? Τι χρώμα έχει η διάρροια? Άκουσες κανένα ανεπνευστικό ήχο? έχει χάσει βάρος? Αν θέλείς για να σου απαντήσω άμεσα γράψε μου το μαιλ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/6/12, 12:52 π.μ.

    Aggeli, εγραψα και τις "κοτες" την περιπτωση μου, αλλα επειδη πιθανον να σου διεφυγε να το ξαναθεσω μηπως γνωριζεις κατι.
    Εχω μια Rhode Island Red, δυο χρονων παρα κατι, η οποια μπαινει σε φαση να κλωσησει καθε λιγο και λιγακι. Της εβαλα την ανοιξη αυγα αφου την χωρισα. Κλωσησε με επιμελεια, ομως την 21 μερα βρηκα πεταμενο εξω αο την φωλια το πρωτο πουλακι σκοτωμενο. Εστησα καρτερι, ομως δεν την προλαβα και σκοτωσε και δευτερο και φυσικα της πηρα τα αυγα.
    Εχεις καμμια ιδεα για ποιον λογο το εκανε; Να την ξαναβαλω η αδικος κοπος; Ρωταω τωρα που σε βρηκα, επειδη ειναι στην περιοδο της παλι και ειμαι ετοιμος να την βαλω στον κουβα...
    Eιναι πουλι εκκολαπτικης μηχανης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Sax,Είσαι σίγουρος οτι τα σκοτώνει αυτή και οτι απλά δεν ψόφησαν απο άλλα αίτια? Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους. Να τα πάτησε καταλάθος ενώ ένιωθε κάποια απειλή. Ψάξε την κότα μήπως έχει τίποτα ψείρες (καθώς ξυνόταν να τα πάτησε). Εγώ αυτό που σου προτείνω είναι να την ξανά βάλεις με λιγότερα αυγά. Την ημέρα της εκκόλαψης να είσαι κοντά αν ξανά χρειαστεί για να σώσεις την κατάσταση. Αν και πιστεύω πως δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα αυτή την φόρα γιατι δεν είναι η πρώτη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γεια σας και από εμένα. Έχω μικρές πουλαδίτσες οι οποίες εδώ και ένα διάστημα ψοφάνε. Παίρνω συνεχώς καινούργιες και συμβαίνει συνεχώς το ίδιο. Στην αρχή ένας γνωστός μου τις έδωσε προληπτικά TERRAMYCIN SOLUBLE ROWDER, αλλά έβαλε παραπάνω από τη δοσολογία που αναφέρονταν. Έτσι, πίστεψα ότι έφταιγε αυτό. Όμως, και οι καινούργιες που πήρα φαίνεται πως αρχίζουν να πειράζονται. Παρατηρώ πως φτερνίζονται, βγάζουν ένα περίεργο βρυχηθμό. Μετά από λίγο ζαρώνουν, κουτσαίνουν δεν τρώνε πολύ και έπειτα ψοφάνε. Αν μπορεί κάποιος ας πει τη γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεια σου, Theodorow αν θα ήθελες γράψε μου το μαιλ σου για να μιλήσουμε ποιο άμεσα και να σε βοηθήσω. Πάντως να ξέρεις ότι η ταραμυκίνη είναι πολύ απλό φάρμακο σαν να λέμε depon. Είναι μια γενική απλή αντιβίωση τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος21/6/12, 3:32 μ.μ.

    Aggeli, την παρακολουθουσα συνεχως. Το πρωτο δεν ειδα πως εγινε αλλα το βρηκα σχεδον διχως κεφαλι. Το δευτερο, ημουν στο μισο μετρο οταν το σκοτωσε. Την ακουσα που χτυπουσε το αυγο με μανια. Σαν να φοβηθηκε τον ηχο που εκανε το πουλακι.
    Θα την ξαναβαλω και βλεπουμε... Απλα μου προκαλει στρες ολο αυτο με τα ζωα. Τρεις μερες ημουν κουρελι...
    Σ ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. SAX, πρέπει να έχεις υπομονή το να χάνεις ζώα είναι συχνό φαινόμενο δυστυχώς. Ξανά δοκίμασε την, ίσως αυτή την φόρα είναι διαφορετικά. Εναλλακτικά μην την ξανά αφήσεις να κάτσει κλώσα. Όπως και στους ανθρώπους έτσι και με τα ζώα κάποιοι δεν γεννήθηκαν να είναι καλοί γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Aggelis το mail μου είναι marco.lizard@hotmail.com Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος27/6/12, 6:35 μ.μ.

    τον κοκκορα μου τον εφαγαν τα σκουλικια ζωντανο. περπατουσε ετρωγε κουκουριζε ως τη τελευταια μερα που του επεφταν τα φτερα κ ηταν σκεφτικος. Τοτε αναρωτηθηκαμε τι εχει ο κοκκορας κ οταν κοιταξαμε κατω απο τα φτερα το θεμα ηταν αποκρουστικο.Ηταν η πιο ασχημη εικονα που εχω αντικρυσει στη ζωη μου.Εκατομυρια σκουλικια λες κ εβγαιναν απο τα σωθικα του ως τη σαρκα.Τρυπες τεραστιες γεματες απο μικρα ασπρα σκουλικακια
    Τι ειναι αυτο? Ξερει καποιος?
    εχω παθει σοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος28/6/12, 1:17 π.μ.

    Φίλε Aggeli, θα ήθελα την άποψή σου μιας κ οι κτηνίατροι με έχουν μπερδέψει κ μάλλον οδηγούμαι σε αδιέξοδο ... Στις 22 Μαϊου πήρα 66 πουλιά τα οποία ήταν 20 ημερών και εμβολιασμένα (κατά δήλωση του πωλητή). Δν τα πήρα απευθείας από εκκολαπτήριο αλλά από "συστημένο" πωλητή. Από την πρώτη μέρα είδα αίμα στις κουτσουλιές, τα ξεκίνησα ξύδι στο νερό κ σε 2 μέρες καθάρισαν.
    Κάποια όμως παρουσίασαν φτέρνισμα, μύξα, δυσκολία στην αναπνοή και ατονία.
    Μερικά αναγκαζόμουν να τα ταϊζω κ να τα ποτίζω με το χέρι.
    Περίπου στο 10ήμερο μετά που τα πήρα άρχισαν να ψωφάνε ένα την ημέρα κ αφού τα είδε κτηνίατρος, μίλησε για βρογχιτιδα και πρότεινε τεραμυσίνη. Για όσο καιρό την λάμβαναν δν είχα απώλειες ... με το που τέλειωσε ξανά τα ίδια κ με τα ίδια συμπτώματα !!! Όταν ο κτηνίατρος άρχισε να μου λέει κάτι για ενέσεις στο στήθος 2 φορές τη μέρα κ κάτι τέτοια διαστημικά, κοίταξα να πάρω μια 2η γνώμη. Ο 2ος μου έδωσε κάτι φακελάκια με μια κίτρινη σκόνη (δν θυμάμαι όνομα αλλά αν χρειάζεται θα το βρω) από ένα ιδιαίτερα ισχυρό "κοκτέιλ αντιβιοτικών" όπως είπε, τα οποία μάλιστα έκαναν 10€ το ένα, κ που θεωρητικά καλύπτουν τα πάντα. Πάλι το ίδιο όμως σκηνικό ... 2-3 μέρες μετά που τέλειωσε η αντιβίωση άρχισε το -1/ημέρα.
    Πλέον τα κοτόπουλα κοντεύουν τους 3 μήνες, έχουν μείνει 45, το φτέρνισμα, ο ρόγχος και η μύξα επιμένει, και επιπλέον εδώ κ 3 μέρες είναι 2-3 που παρουσιάζουν αστάθεια !!! Ήδη σήμερα το ένα ψώφησε, το οποίο μαλιστα μέχρι την προηγούμενη βδομάδα ήταν το πιο δραστήριο κ διεκδικητικό κ είχε φτάσει τα 2 κιλά.
    Είμαι ένα στάδιο πριν την απόφαση να τα θανατώσω κ να ξεμπερδεύω, μιας κ θεωρώ αφενός ότι αντιμετωπίζω πάνω από μία αρρώστια και αφεταίρου ότι έχουν φάει ήδη τόση αντιβίωση που πλέον η οικιακή εκτροφή δν έχει νόημα ...
    Αν εσύ λόγω εμπειρίας έχεις να προτείνεις κάτι, θα σου είχα μεγάλη υποχρέωση ... Φιλικά Βασίλης (vasikos@otenet.gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αγαπητέ «ανώνυμε»
    (Σχετικά με το πρόβλημα του κόκορα που είχε σκουλήκια. Δεν είναι κάποια αρρώστια-απειλεί για τα υπόλοιπα αυτό μπορεί να γίνει εύκολα όταν δεν υπάρχει σωστή υγιεινή στο κοτέτσι (είχε μαζευτεί πολύ κοπριά και είχε σχετικά μεγάλη υγρασία έτσι πέρασαν οι μύγες και άφησαν σκουλήκια)
    Τώρα θα με ρωτήσεις πως μόλυναν τον κόκορα. Συνήθως τα βαριά πτηνά κάθονται αρκετή ώρα κάτω στο έδαφος και πολλές φορές σχηματίζεται σε κάποια σημείο του στήθους του μεγάλο πρήξιμο (έχει μαζέψει υγρό). Μπορεί να έσπασε και έτσι να μολύνθηκε το πουλί ή πιο απλά το βράδυ να κοιμάται πάνω σε κοτσιλιές.
    Φρόντισε να καθαρίσεις σχολαστικά το κοτέτσι ρίξε άχυρα ή ότι άλλο θέλεις μαζί με λίγο ασβέστη άσβεστο (σκόνη θα τον βρεις στα οικοδομικά υλικά) για να κάνεις μια καλή και φθηνή απολύμανση και να ψοφήσουν τα σκουλήκια (λειτουργεί 100%).
    Επίσης μην αφήνεις το βράδυ να κοιμούνται κάτω στο έδαφος οι κότες. Φτιάξε κάποια αυτοσχέδια κούρνια έστω μια παλάμη από το έδαφος. Καλού κακού ραντισε και με τίποτα για τις μύγες ή ακόμα βάλε ταινίες που κολλάνε πάνω τους (είναι και οικολογικό και φθηνό από το σουπερ μάρκετ της γειτονιάς σου.
    Ελπίζω να σε βοήθησα, φιλικά Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφορά "Στις 22 Μαϊου πήρα 66 πουλιά" Βασίλη σου απάντησα στο μαιλ σου.
    Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος4/7/12, 12:36 μ.μ.

    Σας παρακαλω ,ειναι πολυ σημαντικο να μπορουμε να διαβασουμε και μεις οι υπολοιποι συμπτωματα και απαντησεις.Αv η απαντηση δινεται μεσω email η βοηθεια ειναι μονο για εναν ανθρωπο. Ευχαριστουμε θερμα οσους προσπαθουν να βοηθησουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Έχεις απόλυτο δίκιο απλώς μέχρι να φτάσουμε στα αίτια και την θεραπεία θα γεμίζαμε όλο το blog και θα ήταν κάπως κουραστικό για τους υπόλοιπους. Επίσης το μαιλ είναι άμεσο και δεν χάνεται καθόλου πολύτιμος χρόνος. Έχεις κάποιο πρόβλημα με πτηνά ή απλά γενική διατύπωση έκανες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Γειά σας. Εχω 10 κότες που μου τις δώσανε μεγάλες οπότε δε ξέρω ακριβώς την ηλικια τους. 3 μεγάλες 2 πιό νέες και 5 νεαρές. Ενδικτικά αναφέρω οτι δέ γενωανε οι 5 οπότε υπέθεσα πως είναι πουλάδες. 2 κλώσισαν μόνες τους και βγήκαν ηδη 2 πουλάκια (απο 12 αυγά που κλωσούσαν). Παρατήρησα όμως πως 4 (οχι οι κλώσες) γίνανε σα μαδημένες, σα να πέφτουν τα φτερά τους και "κόλλησε" και ο κόκκορας. Τι μπορεί να εχουν τα κοτόπουλα? και μπορεί να επιρεάσει και τα νεογνά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος10/7/12, 4:48 μ.μ.

    Φέρονται δηλαδή σας άρρωστες? (είναι μαζεμένες κτλ?) βλέπεις κάτι περίεργο πέρα ότι χάνουν τα φτερά τους? Αν είναι οκ στην υγεία τους τότε έλεγξε για εξωτερικά παράσιτα (ψείρες). Να ξέρεις ότι πολλές φορές το χάσιμο των φτερών οφείλεται σε φτωχή διατροφή σε συνδυασμό με το καθημερινό γέννημα των αυγών και για τον κόκορα οι καθημερινές επιβάσεις. Άλλαξε τροφή (βρες πιο πλούσια) επίσης μπορείς να βάζεις και στο νερό βιταμίνες. Φιλικά Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Ηδη παρατήρησα οτι υπάρχουν ψείρες, κάτι που μάλλον συνδιάζεται με την τροφή (μόνο σιτάρι δίνω). Υπέθεσα οτι θα βρούν μόνες τους το συμπλήρωμα στα 5 στρέματα που βόσκουν ελεύθερες αλλα μάλλον λανθάνω. Μια ερώτηση ακόμα σε παρακαλώ. Οι κλώσες μου μετά τα δύο κλωσόπουλα δε κλωσάνε αλλο τα υπόλοιπα αυγά! Πέρασαν και πέντε μέρες που "εσκασαν" τα πρώτα. Τι να κάνω να περιμένω κι άλλο ή να αποσύρω τα παλιά αυγά. Το ρωτάω αυτό γιατί οι υπόλοιπες κότες γεννάνε σε άσχετα μέρη πλέον μιας και οι κλώσες δεν τι αφήνουν να μπούνε στις φωλιές μέσα στο κοτέτσι? Ευχαριστώ για την ανταπόκρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμπλήρώνω οτι γενικά οι κότες είναι πολύ ζωηρές γενικά δε μοιάζουν άρρωστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος12/7/12, 7:43 μ.μ.

    Όποτε πρέπει να ραντίσεις τον χώρο ή ακόμα καλύτερα να σκορπίσεις σκόνη (αγόρασε κάποια που να μπορείς να την ρίξεις και επάνω στις κότες για ψείρες). Για αρχή θα έλεγα βάλτους λίγο φύραμα και στην συνέχεια μπορείς να κάνεις μιξ στάρι, καλαμπόκι ακόμα και κριθάρι αφού θέλεις να τρως πιο υγιεινά αυγά και να μην τους δίνεις φυράματα.
    Τώρα σχετικά με τις κλώσες έχουν περάσει αρκετές μέρες οπότε να τα πετάξεις τα αυγά (συνήθως περιμένουμε το πολύ 3 ημέρες) την επόμενη φορά τα πουλιά που θα βγουν πρώτα καλό είναι να τα παίρνεις την ημέρα από την μάνα τους μέχρι να εκκολαπτούν και τα υπόλοιπα γιατί μπορεί η κότα να παρατήσει τα αυγά και να κρυώσουν (γιατί θα θέλει να ταΐσει τα μικρά και θα φεύγει από την φωλιά). Φυσικά όταν νυχτώνει θα τα ξανά επιστρέφεις στην μάνα τους. Φιλικά Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ευχαριστώ πολύ Αγγελή, η βοήθειά σου είναι πολύτιμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος21/7/12, 11:10 μ.μ.

    Γεια σας έχω ένα πρόβλημα
    Οι πουλάδες μου από μικρά πουλάκια κάθε τόσο φτερνίζονται, πιστευά ότι ήταν από το φύραμα και μερικές κάπως ανασένουν βαριά αλλά είναι ζωηρες χωρίς αλλά συμπτώματα και τρώνε με όρεξη, πήρα 30 πουλιά και μεγαλώσανε όλα γίνανε σχεδόν κότες. Η τροφή τους είναι σιτάρι καλαμπόκι και αλεσμένος γιαρμάς. Όποιος μπορεί να με βοηθήσει.... Ευχαριστώ.
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ανώνυμος23/7/12, 7:44 μ.μ.

    Γεια σου Βασίλη αυτό που αναφέρεις είναι τελείως γενικό. Τα αναπνευστικά προβλήματα συναντούνται σε αρκετές ασθένειες από εσωτερικά παράσιτα μέχρι βρογχίτιδα. Πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος! παράδειγμα πως είναι οι κουτσουλιές, έχουν διάρροια και αν ναι τι χρώμα; έχουν φυσιολογική ανάπτυξη και σωστό βάρος τα πουλιά; Παρατίρισετα και πεσ μου. Επίσης κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι τα μεγάλα ποσοστά αμμωνίας στο κοτέτσι (αν υπάρχει πολύ κοπριά και ο χώρος δεν αερίζεται είναι πολύ συχνό φαινόμενο να παρατηρούνται μικροί αναπνευστική ήχοι στα πουλιά). Κάτι ακόμα πόσο μηνών είναι τώρα οι κότες; Μέχρι να γεννήσουν δεν δίνουμε καλαμπόκι-στάρι γιατί ακόμα είναι στην ανάπτυξη και όταν ξεκινήσουν την έντονη ωοπαραγωγή θα έχεις αδύναμες κότες και πολλά προβλήματα στην συνέχεια (αυτό είναι γενικό δεν έχει σχέση με τα αναπνευστικά). Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγγελή δε έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για τις συμβουλές που γράφεις για τους φίλους αναγνώστες, επιφυλάσσομαι αν θέλεις μερικούς σπόρους να σου στείλω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος24/7/12, 9:27 π.μ.

    Θεόδωρε δεν υπάρχει κανένας λόγος να με ευχαριστείς. Πραγματικά είναι χαρά μου να βοηθάω όπου μπορώ. Σχετικά με τους σπόρους είναι πολύ χρηστική και γευστική η κίνηση σου σε ευχαριστώ πολύ. Σε ποια περιοχή είσαι? Εγώ είμαι Κορινθία-Αθήνα. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος25/7/12, 11:31 μ.μ.

    Κ δν είναι ότι απλά γράφει με διάθεση να βοηθήσει ...
    Η ουσία είναι στο ότι κατέχει το θέμα κ ξέρει τι λέει !!!

    Τουλάχιστον εμένα με βοήθησε πάρα πολύ κ όσα "ευχαριστώ" κ να πω είναι λίγα.
    Βασίλης από Βαρνάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Αγγελή είμαι Πάτρα αλλά αν καλλιεργείς και θες σπόρους από ποικιλίες σου στέλνω ταχυδρομικώς.
    Στείλε μου email στο ftiaxnw@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος26/7/12, 8:12 μ.μ.

    Αγγέλη ευχαριστώ...
    οι κότες μου έχουν και λίγο διάρροια καφέ χρώμα από ανάπτυξη έχουν φυσιολογική και βάρος κανονικό στο κοτέτσι δεν αφήνω πολλές κουτσουλιές και η πορτα είναι όλη την ημέρα ανοιχτή για αερισμό και όλη νύχτα έχω ένα παράθυρο ανοιχτό. οι κότες μου είναι οι μικρότερες 3 μηνών και εκτός από σιτάρι και λίγο σπασμένο καλαμπόκι δίνω και αλεσμένη τροφή για κότες και χοντρό και ψιλό με ανακατεμένο θύραμα....Εκτός από το φτέρνισμα μερικές έχουν το στόμα ανοιχτό και χουρχουρίζουν. Τι να κάνω?
    Βασίλης..........Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος26/7/12, 8:55 μ.μ.

    Γεία σου Βασίλη όλα αυτά και σε αυτή την ηλικία που τους τα δίνεις είναι πραγματικά υπερβολή και δεν του κάνει και καλό (εντερικά προβλήματα). Εγω θα προτείνα να αρκεστείς αποκλειστικά μόνο στο φύραμα μέτα τους 5 μήνες και αφού ξεκινήσουν και γέννάνε μπορείς να τους δίνεις ότι θέλεις. Τι εννοείς χουρχούρισμα (κάτι σαν ρόνχος-βράσιμο?). Τα μάτια τους (και γύρω απο αυτά σου φαίνονται πρισμένα?) η μύτη τους τρέχει κάποιο υγρό? (πιάσε με το αριστερό χέρι σου την κότα αγγαλία και με το δεξί (αντίχειρας-δείκτης πίεσε τα ρουθούνια στιγμαία να δίνεις αν βγάλει κάποια στάγονα υγρό). Κάτι ακόμα. Πιάσε τις στο στήθος να δεις αν είναι παχύ ή καταλαβένεις οτι πιάνεις το κεντρικο κόκκαλο του στήθους. Πόσο καιρό βλέπεις αυτά τα προβήματα με το αναπνευστικό? Εχείς χάσει καμιά? (συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά θέλω να καταλάβω τι έχουν ακριβως και όχι να σου λεω στο περίπου και να δοκιμάζεις δίαφορα φάρμακα.) Τέλος σε ποιά περιόχη εισαι? Φιλικά Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος27/7/12, 9:48 μ.μ.

    Γεια σου Αγγέλη είμαι από Κοζάνη και σε ευχαριστώ για την υπομονή σου. Εκτός από τις πουλάδες έχω και μεγάλες κότες που γεννούσαν στον ίδιο χώρο και τώρα έχουν σταματήσει έχω 2 μεγάλες κότες 2 ετών 13 πουλάδες 6-7 μηνών και 30 πουλάδες 3-4 μηνών . ¨Όταν λέω χουρχούρισμα εννοώ βράσιμο και σήμερα έχασα μία πετρωτή πουλάδα, τα μάτια τους φαίνονται φυσιολογικά και το βάρος τους όσο για υγρό δεν μπόρεσα να δω κάτι παρατήρησα όμως ότι σε ένα φτάρνισμα αυτή που έχασα πρέπει να ήταν πέταξε κάτι σαν μύξα ίσως οι άλλες δεν είναι σε προχωρημένο στάδιο και δεν έχουν. Οι ερωτήσεις σου με βοηθάν να παρατηρώ πράγματα που δεν ήξερα να είσαι καλά ....
    Βασίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος30/7/12, 9:52 π.μ.

    Φίλε Βασίλη επειδή υπάρχει κάποια καθυστέρηση και οι ερωτήσεις μου σε αυτά που γράφεις όλο και πληθαίνουν (π.χ σταμάτησαν οι ενήλικες κότες να γεννούν) γράψε μου σε παρακαλώ το μαιλ σου να επικοινωνήσουμε από εκεί ή ακόμα καλύτερα και τηλεφωνικά. Αν σου ψοφήσει κάποια ακόμα μην την πετάξεις! Βάλτην Στο ψυγείο καλά κλεισμένη για να βρούμε στην συνέχεια το πραγματικό αίτιο. (Νεκροτομικά)Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος4/8/12, 4:11 μ.μ.

    Προς Βασίλη.....


    Αναπνευστικά & κοκκιδιώσεις


    Από την πολυετή προσωπική μου εμπειρία, αλλά και από παρατηρήσεις φίλων μου ερασιτεχνών, η πλειονότητα των περιστατικών που παρουσιάζονται στην χώρα μας αφορούν κυρίως σε αναπνευστικές νόσους που οφείλονται γενικώς σε διάφορα στελέχη μυκοπλασμάτων και σε κοκκιδιώσεις σε νεαρά πτηνά (κόκκινη κουτσουλιά με αίμα).

    Για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων μυκοπλασμάτων έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία διάφορες εναλλακτικές θεραπείες ως εξής:

    α. στο πόσιμο νερό σκόνη Tylan για 4 ημέρες και στην συνέχεια σκόνη Consumix μαζί με πολυβιταμίνες για άλλες 4 ημέρες ή

    β. στο πόσιμο νερό σκόνη Lincospectin για 5 ημέρες ή

    γ. στο πόσιμο νερό Baytril για 5 ημέρες ή

    δ. στο πόσιμο νερό σκόνη Denagard για 3 – 5 ημέρες

    Προσοχή πρέπει να δοθεί στις δοσολογίες του κάθε κατασκευαστή και ανάλογα με την βαρύτητα της νόσου θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τι κάθε άρρωστο πτηνό θα έχει πρόσβαση, αλλά και θα πίνει το νερό με τα φάρμακα.

    Σε μεμονωμένες περιπτώσεις και η ενέσιμη Lincospectin έχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

    Για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων κοκκιδιώσεων άριστα αποτελέσματα έχει η χρήση της σκόνης ESB3 στο πόσιμο νερό για 3 ημέρες ή του υγρού Baycox στο πόσιμο νερό.

    Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και παρακολούθηση να πίνουν τα πτηνά μας το νερό. Πολλές φορές τα διάφορα φάρμακα αλλοιώνουν την γεύση του νερού και το πικρίζουν, με αποτέλεσμα τα πτηνά μας να μην το πίνουν και να παθαίνουν αφυδάτωση. Σε αυτή την περίπτωση ελλατώνουμε την δοσολογία ή ποτίζουμε με σύριγγα ένα ένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος4/8/12, 10:21 μ.μ.

    Προς τον φίλο που έκανε copy paste το άρθρο του http://www.fancypoultry.gr/2011/03/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

    1. Όταν χρησιμοποιούμε κάτι το οποίο δεν είναι δικό μας γράφουμε (είθισται) την πηγή από όπου το πήραμε.
    2. Δηλαδή τώρα ο φίλος Βασίλης θα ξεκινήσει να δίνει αυτό το κατεβατό με τα διάφορα φάρμακα και σε οποίο φάρμακο δει αποτελέσματα θα είναι οκ? (Η εγχείριση πέτυχε ο ασθενείς απεβίωσε?) (Μόνο το Tylan κάνει γύρω στα 35 ευρώ !)
    3. Πως κατάλαβες ότι έχουν μυκόπλασμα? Από ένα απλό βράσιμο? (Δεν υπάρχουν διάφορα είδη μυκοπλάσματος αλλά μόνο 2 για να ξέρουμε και τι γράφουμε!!!)
    4. Λυπάμαι πολύ αν σε στενοχωρώ φίλε «Άγνωστε» αλλά με αυτό το πράγμα δεν βοηθάς άπλα δημιουργείς σύγχυση στον κάθε αναγνώστη που προσπαθεί να βρει μια λύση για το πρόβλημα και πηγαίνει να αγοράσει διάφορα φάρμακα για να σώσει τα πουλιά του και στο τέλος δεν καταφέρνει τίποτα.
    5. Αυτή την τακτική την χρησιμοποιούν και οι κομπογιαννίτες κτηνίατροι που το μόνο που ξέρουν είναι να χτενίζουν σκυλάκια άντε και να κάνουν και κανα εμβόλιο (Εννοείτε πως υπάρχουν και εξαιρέσεις) και δίνουν σακούλες φάρμακα και στο τέλος σου λένε ότι μπορεί να έχουν και μάτι!
    Ζητώ και πάλι συγνώμη, Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Kαταπληκτικε Αγγελη, βοηθεια!
    Τρεις απ τις κοτες μου εδω και καιρο εχουν δυσκολιες στην κινηση, ενω σημερα τις τσεκαρα και πιανω το κεντρικο κοκαλο του στηθους. Εχω αρκετο καιρο αυτο το προβλημα -ξεκινησε απο ενα πουλι- και βλακεια μου που θεωρησα οτι φταινε οι επιβασεις του κοκορα που ειναι βαρυς γι αυτες, αφου κατα τ αλλα τρωνε και πινουν, ενω δεν βλεπω να εχουν διαρροη απ την μυτη. Ειναι ενος χρονων περιπου. Τις εδωσα για τρεις μερες Terramycin, χωρις αποτελεσμα.
    Μου εχουν δωρισει και μια Ανδαλουσιανη κλωσσα με 8 πουλια, που κραταω χωριστα λογω του προβληματος στο κοτετσι...

    Σ ευχαριστω εκ των προτερων
    Sax

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος13/8/12, 1:01 μ.μ.

    Φίλε Sax κάνεις πολύ καλά και τα κρατάς χωριστά τα πουλιά. Όταν έχεις άρρωστα πουλιά να φροντίζεις την σωστή υγιεινή (όταν μπαίνεις σε διαφορετικό κοτέτσι ή φόρα διαφορετικά παπούτσια ή σακούλες σε αυτά ή ακόμα βάλε έξω από αυτά μια λεκάνη με κάποιο απολυμαντικό υγρό + νερό (ακόμα και χλωρίνη) για να βουτάς τις μπότες σου πριν μπείς. Τις πιο πολλές φόρες διάφορα βακτήρια και ιούς τους μεταφέρουμε μετά παπούτσια μας μέσω των κοπράνων που πατάμε)

    Επειδή είμαι σε άδεια και δεν μπαίνω στο μπολγκ αυτές τις ημέρες γράψε μου το μαιλ σου να σου στείλω το κινητό μου και να μιλήσουμε από εκεί. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι? Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Στην Κατερινη ειμαι Αγγελη. chrisavidis@gmail.com.
    Εκανα μια ερευνα στο Ιντερνετ επειδη υπεθεσα οτι θα εισαι διακοπες και θεωρησα πιθανο να εχουν κοκκιδιωση και τους εδωσα cocci-geel w.s.p. Αν εκανα καλα η ασχημα, θα μου πεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος2/9/12, 12:04 μ.μ.

    Γεια σας, μου εδωσαν δυο μικρα κοτοπουλακια μολις που βγηκαν απο αυγο τους. παρουσιαζουν αδυναμια στα ποδια, επισης την πρωτη μερα εμειναν εκτεθειμενα στο κρυο. το πρωι τα βρηκα και εκανα οτι μπορουσα για να ζεστανω. το ενα απο τα δυο δυστυχως ψωφησε. το δευτερο τρωει και πινει νερο με ορεξη, αλλα παραπαταει και πεφτει. τι μπορω να κανω για να το σωσω;
    ευχαριστω εκ των προτερων.
    Αγγελικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος2/9/12, 8:21 μ.μ.

    Αγγελική κρίμα για το πουλάκι, τώρα για το άλλο να προσέξεις να μην είναι σε κρύο μέρος (ρεύματα αέρα). Μια καλή ιδέα είναι τα το βάλεις σε κανένα χαρτόκουτα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει την περιττή υγρασία (κόπρανα) Είναι φυσικό τις πρώτες 2 ημέρες να είναι κάπως αδύναμο. Μπορείς να του βράσεις και να του δώσεις και λίγο τριμμένο αυγό (καθαρισμένο από το τσόφλι) αντί για φύραμα Α ηλικίας μόλις δεις ότι περάσουν 2-3 μέρες δώστου μόνο φύραμα. Φιλικά Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ανώνυμος11/9/12, 11:07 μ.μ.

    Καλησπερα
    Σας παρακαλω ασ με βοηθησει και μενα καποιος!
    ειχα δυο κοτουλες 5 μηνων.Πριν 2 εβδομαδες η μια μας ξεφυγε και επεσε απο την ταρατσα η αλλη αρχισε να μην τρωει γι αυτο πηραμε αλλες δυο πιο μικρες 2.5 μηνων.πριν 3 μερες η μεγαλη αρχισε ενα γουργουρισμα στην αναπνοη της δινω τεραμικινη δυο μερες αλλα δεν βλεπω βελτιωση.
    το κοτετσι ειναι καθαρο και δεν εχει διαρροια ή μυξες.Θελω να ρωτησω ποσο καιρο κανει να πιασει η αντιβιωση?
    Στον πατο του κοτετσιου εχω pellet μηπως δεν κανει?η τροφη (φυραμα) πιανει σκουληκακια (εχω παρει σακι 25κιλο)να φταιει αυτο?σας παρακαλω βοηθειστε με δε θελω να πεθανει !τα αγαπαω!
    Ευχαριστω εκ των προτερων.
    Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλησπέρα
    Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Έχω 15 κότες οι 5 είναι ενάμισι χρονών και οι άλλες έξι μηνών. Από τις μεγάλες εδώ και 3 μέρες οι 2 άρχισαν να μην μπαίνουν στο κοτέτσι με το που νυχτώνει και να κουρνιάζουν έξω, σήμερα πήγε και μια τρίτη εκεί έξω μαζί τους απο τις μεγάλες πάλι. Κατα τι διάρκεια τις ημέρας δεν παρατήρησα κατι ζωηρές είναι όλες. Που μπορεί να οφείλεται αυτο? Να έχουν κάποια αρρώστια? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανώνυμος13/9/12, 11:40 π.μ.

    Αγγελική γεια σου! Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Το γουργούρισμα (αν εννοείς κάποια αναπνευστική δυσκολία) μπορεί να γίνετε για πολλούς λόγους δεν μπορώ μόνο από αυτό να εξακριβώσω ποίο είναι το πρόβλημα. Έκανες πολύ καλά και έδωσες τεραμυκίνη για να μην υπάρχει πρόβλημα με δευτερογενείς ιώσεις. (1 κουταλάκι του γλυκού/ 1,5 λίτρο νερό για 5-7 ημέρες το πολύ στο λέω αναφορικά). Δεν μπορείς να δεις με σιγουριά σημάδια βελτιώσεις άμεσα γιατί δεν ξέρουμε σε ποία φάση του κύκλου είναι ο ιός (μπορεί να είναι και παράσιτο και να μην το κάνει τίποτα). Σίγουρα όμως αν είναι η σωστή αντιβίωση τα συμπτώματα θα εξαφανίζονται αισθητά από την 3-4 ημέρα (άμεσα αποτελέσματα έχουν μόνο τα ενέσιμα που ξέρεις ότι το κάθε ζώο πήρε την σωστή δόση). Αν ήταν από χαλασμένη τροφή δεν θα είχε καν πρόβλημα θα την έχανες άμεσα! Οι μυκοτοξίνες σκοτώνουν αιφνιδιαστικά μετά από λίγες ώρες αφού το πουλί φάει την τροφή. Ειδικά το καλοκαίρι μην παίρνεις για 2-3 κότες τόση τροφή να παίρνεις λίγο-λίγο. Αφού την έχεις αγοράσει κοίταξε προσεκτικά αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα (μυγάκια αρχικά σκουληκάκια στην συνέχεια και ιστοί σαν αράχνες στο τέλος) και αποθήκευσε την σε κουβάδες με καπάκι μακριά από τον ήλιο και την υγρασία. Σε ποία περιοχή βρίσκεσαι? Περιμένω νέα σου! Φιλικά Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Ανώνυμος13/9/12, 11:51 π.μ.

    Γεια σου Μαρία! Το ότι κοιμούνται έξω οι κότες δεν είναι σίγουρα αρρώστια αφού όπως λες φέρονται φυσιολογικά! Απλά με τις νέες κότες στο κοτέτσι δεν μπορούν να ομαδοποιηθούν και έτσι σίγα σίγα αρχίσουν να ξεχωρίζουν. Μπορείς να τις πηγαίνεις εσύ αφού σκωτεινιαση για να μην μένουν έξω το βράδυ και ίσως θα το συνηθίσουν πάλι. Υπάρχει αρκετό μέρος για να χωράνε όλες μαζί μέσα στο κοτέτσι? Επίσης κάτι που πρέπει να παρατηρήσεις είναι να μην έχουν πιάσει τίποτα ψείρες ή να έχει το κοτέτσι μέσα. Γύρισε 3-4 κότες από κάτω και άνοιξε λίγο με το χέρι σου τα πούπουλα έτσι ώστε να δεις το στήθος επίσης τέντωσε και τα φτερά και ρίξε και μια ματιά κάτω από τις κλειδώσεις (σαν να λέμε στις δικές μας μασχάλες) να δεις και εκεί ότι είναι καθαρό! Ελπίζω να σε βοήθησα. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Ανώνυμος14/9/12, 12:32 μ.μ.

    Αγγελή γεια σου!!!Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση!!!!!!
    Η κοτουλα ειναι καλυτερα απο χτες κα ειμαι πολυ χαρουμενη(ο αντρας κα τα παιδια μου με κοροδευουν..χαχα)Αρχισε κα τρωει σιγα σιγα και σηκωθηκε!Τεραμικινη δινω 4 μερες ποσο ακομα?Θα αυξησω λγο τη δοση γατι εδινα πολυ λγοτερο απο αυτο που μου γραφες.Τωρα που σε βρηκα θα σε ζαλιζω με ερωτησες!!Θελω να μου πεις για το πελετ που εχω στον πατο απο το σπιτακι τους!Αυτο διαλυεται και γινεται σκονη φοβαμα μηπως το τρωνε!Μενω στην νικαια (Πειραια)αλλα ψηλα στο βουνο και τις εχω στην ταρατσα.Εδω εχουν ολοι οι γειτονες κοτουλες και ετσι δεν ενοχλω κανενα.
    ΥΓ.το γουργουρισμα ενα πολυ λιγοτερο αλλα η ζωηραδα δεν εχει επανελθει ακομα!
    Φιλικα!
    Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος14/9/12, 1:41 μ.μ.

    Μπράβο Αγγελικη! Χαίρομαι πολύ που είναι καλύτερα! θα τις δώσεις συνολικά 7 ημέρες. Φυσικά δεν στο είπα την προηγούμενη φορά τα αυγά θα τα πετάξεις λόγου αντιβίωσης(21 ημέρες για να είσαι οκ). Τα πέλετ (αν εννοείς αυτά που παίρνεις απο pet shop) είναι η καλύτερη λύση γιατι δεν είναι ποτισμένα με κάτι επιβλαβές για να έχουν πρόβλημα οι κότες έτσι και το φάνε. Είναι αποροφητικότατα αλλά να σου πω την αλήθεια είναι ακριβά!! Τα έπαιρνα παλιά για μια νυφίτσα που είχα. Τώρα εσύ που έχεις 2-3 κότες δεν μπορείς να το καταλάβεις. Εγώ χρησιμηποίο άχυρο και εννοείτε ότι όλοι οι χώροι μου είναι τσιμεντομένοι, καθαρίζω, απολυμαινω όποτε θέλω. Οπότε αν βρεις άχυρα για φτηνη λύση πάρε (δεν κάνει πάνω απο 3-5 ευρώ μια μπάλα 20+κιλών) και θα περάσεις σίγουρα πολύ καιρό. Γενικά μπορείς να χρησιμοποίησης ότι θέλεις όχι ομως πριονίδι απο μαραγκούς. Είμαι και εγώ στην Αθήνα αν χρειαστείς το οτιδήποτε ξανά πες μου δεν με ενοχλείς καθόλου. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος14/9/12, 8:03 μ.μ.

    Χιλια ευχαριστω!!
    Εισαι ο ανθρωπος μας!!!
    Χαιρετισμους-Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ανώνυμος19/9/12, 9:12 μ.μ.

    Καλησπέρα σας!!Θα ήθελα και εγω τη βοήθειά σας.Έχω 14 κότες και μια απ'αυτές σήμερα μου ψόφησε στα ξαφνικά.Κακάρισε για λίγο και μετά ψόφησε.Από τι μπορει να πέθανε;Θα πρέπει να ανησυχήσω και για τις υπόλοιπες; Ευχαριστώ, ΊΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος19/9/12, 10:31 μ.μ.

    Καλησπέρα Ίνα, δυστυχώς δεν μπορώ να καταλάβω ούτε εγώ αλλά ούτε και οι αναγνώστες του blog για κάποιο συμπτώματα από αυτά που μας γράφεις για να μπορέσω να σε βοηθήσω. Οι άλλες κότες σε τι κατάσταση είναι? Φαίνονται υγιείς? Αν όλες οι άλλες είναι καλά ένα πράγμα μπορώ να σκεφτώ . Αν υπάρχει μέσα στο κοτέτσι κάποιο ψηλό σημείο (τοίχος-δέντρο) που μπορεί η κότα να ανέβαινε. Πολύ πιθανόν να έπεσε από ύψος και να έσπασε το αυγό μέσα της και έτσι ψόφησε (για αυτό και το κακάρισμα λόγο του πόνου). Δυστυχώς είναι πολύ συχνό φαινόμενο σε βαριές κότες αλλά και αυτές που γεννούν πολλά αυγά. Αν δεν σε κάλυψα και πιστεύεις υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο κοτέτσι σου θα σε παρακαλούσα να τις παρατηρήσεις και να μου γράψεις αναλυτικά τα συμπτώματα και ότι πληροφορίες μπορείς. Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Ανώνυμος25/9/12, 5:00 μ.μ.

    γεια σας !! θα ηθελα και εγω την βοηθεια σας. εχω 10 κοτες εδω και ενα χρονο περιπου. Εκαναν αυγα κανονικα και εδω και ενα μηνα περιπου σταματησαν να κανουν αυγα και εχουν αρχισει να πεφτουν τα φτερα τους . αυτο γιατι γινεται? ειναι φυσιολογικο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος25/9/12, 7:07 μ.μ.

    Καλησπερα σε ολους !!!Μετα απο κοπο εψαξα και βρηκα ποικιλιες απο ντοπιες κοτες .Με τον καιρο ομως μου παρουσιαζουν προβληματα υγειας .Τα συνιθει φαινομαινα ειναι Κλεισιμο το ενος ματιου με πιον και ασταθεια ...τα πουλια ειναι ιλικιας 3-4 μηνων .καποια συμβουλη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος25/9/12, 9:37 μ.μ.

    Για τον φίλο με την μειωμένη ωοπαραγωγή. Αφού πρώτα είσαι σίγουρος πως δεν τα τρώνε οι ίδιες τα αυγά, ή να τα κλέβουν τα ποντίκια ή απλά από την έντονη ζέστη. Τότε πρέπει να ψάξουμε άλλου το αίτιο μήπως τις εμβολίασες? Μέχρι να αποκτήσουν ανοσία σταματούν για λίγο να γενούν (όχι όμως παραπάνω από 2-3 βδομάδες). Δεν βρίσκεις ούτε ένα αυγό? Και αν ναι το τσόφλι σε τι κατάσταση είναι (μαλακό?) Μήπως ακούς κάποια αναπνευστική δυσκολία?
    Ακόμα όταν πέφτουν τα φτερά αυτό έχει σχέση και με την εποχή αλλά και με την κακή διατροφή που είναι πολύ μεγάλος παράγοντας ειδικά αν οι κότες είχαν έντονη παραγωγή. Μεγάλο πρόβλημα σε αυτό είναι και ο κόκορας που τις τσιμπάει για να κάνει την επίβασει με αποτέλεσμα να χάνουν και από εκεί πούπουλα από την πλάτη και πίσω από το κεφάλι (τέλος ρίξε και μια ματιά για τυχόν ψείρες) Τι τις ταΐζεις? Περιμένω νέα σου! Φιλικά Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος25/9/12, 9:43 μ.μ.

    Σχετικά με το μήνυμα «Κλείσιμο το ενός ματιού με πύον» Επειδή μοιάζουν (είναι σχετικό αυτό) και οι δύο ασθένειες δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αφού δεν έχω μπροστά μου μια κότα. Πιθανόν έχουν παστεριδίαση ή μυκόπλασμα (πρησμένα μάτια με πύον) Το καλύτερο από όλα θα ήταν να κάνεις ενέσιμη αντιβίωση άλλα έχω μερικές αμφιβολίες αν μπορείς να τα καταφέρεις για αυτό σου προτείνω καλύτερα να πάρεις το Baytril 0,5% oral sol.( τα 100 ml κάνουν 7,50 ευρώ είναι και οικονομικό!) και το βάζεις στο νερό. Είναι μια από τις καλύτερες αντιβιώσεις και ενδείκνυται και για τις δύο παθήσεις. Να προσέχεις μόνο την σωστή δόση.
    (2 ml/kg σωματικού βάρους) πρέπει να προσέξεις το νερό να είναι ίσα, ίσα και να καταναλώνεται εντός της ημέρας. Αυτό που σου προτείνω είναι να ζυγίσεις 2-3 κότες (αν έχεις καμιά 10αρια αλλιώς περισσότερες) και να βγάλεις ένα μέσο όρο για να βρεις την σωστή δοσολογία που πρέπει να πιούν. Επίσης κάτι πολύ σοβαρό είναι ότι πρέπει να κάνεις μια καλή απολύμανση στο χώρο και φυσικά αν μιλάμε για παστεριδίαση είναι σουπερ κολλητική σε κουνέλια αν έχεις και από αυτά μεγάλη προσοχή γιατί μετά δεν θα τις γλυτώνεις τις ενέσης. Ότι απορία έχεις πεσμού ή γράψε μου και το μαιλ σου να μιλάμε και ποίο άμεσα. Φιλικά Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Ανώνυμος25/9/12, 9:55 μ.μ.

    "συνέχεια του προηγούμενου μηνύματος" Την θεραπεία με το Baytril θα την κάνεις για 5 ημέρες (Ανάλογα και όλας με την σοβαρότητα της κατάστασης) Θα μου πεις στην συνέχεια την πορεία τους και θα δούμε αν θα αυξήσουμε τις ημέρες αλλά συνήθως όπως σου ανέφερα και πιο πάνω είναι 5 ημέρες. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος26/9/12, 11:01 μ.μ.

    Καλησπερα σας. Έχω 30 νανάκια τριων μηνών και 20 γαλόπουλα δυο μηνών από 10 + 10 κλώσες ελευθέρας βοσκής αντίστοιχα.
    α) Τα 8 γαλόπουλα έχουν μύξες, ροχαλητό, μαύρες νερουλές κουτσουλιές και ελαφρώς πρησμένα μάγουλα. Τα απομόνωσα,και πριν δυο εβδομάδες πήγα ένα στον κτηνίατρο και μου είπε και τους έδωσα για 6 μέρες SPECTRON χωρίς κάποια βελτίωση. Έπειτα τους έδωσα για 3 μέρες βιταμίνες ΗIPRACHOK AMINO. Πρίν 3 μέρες μου είπε και τους ξεκίνησα ερυθρομυκίνη. Είδα βελτίωση οτι ξεπρήστηκαν τα μάγουλα αλλά το ροχαλητό συνεχίζεται (η θερεπεία είναι για 7 μέρες).
    Άλλα 4 γαλόπουλα είναι υγειή αλλά έχουν αδυναμία στο περπάτημα και είναι συνέχεια καθηστά (ζυγίζουν 0,5 - 1 Κg). Μου έδωσε και τα ξεκίνησα πριν 3 μέρες AVIPHOS αλλά καμία βελτίωση. Τι μπορεί να έχουν?
    β) Επίσης, εδώ και τρεις εβδομάδες αντιμετωπίζω προβλήματα με 2-3 θανάτους ημερησίως από νανάκια. Έχω απομονώσει τα νανάκια σε κλούβα διότι μου παρουσιάζουν ανορεξία, κλείνουν συνέχεια τα μάτια και κάθονται μαζεμένα, οι κουτσουλίες τους είναι σε μερικά καφε-πορτοκαλί και σε άλλα διάφανες νερουλές. Αδυνατίζουν υπερβολικά μέχρι που ξεχωρίζει ο σκελετός τους και να ψωφίσουν. Πριν τρεις βδομάδες πήγα ένα ψόφιο νανάκι στον κτηνίατρο και μου είπε οτι είχαν παράσιτα στο έντερο και μου έδωσε κάψουλες LEVOPLIX να δώσω ατομικά στο καθένα και SPECTRON στο νερό. Κατά το διάστημα αυτό έχανα 2-3 νανάκια την ημέρα (είχα περίπου 60). Πριν 3 μέρες του πήγα ένα ψώφιο και ένα ζωντανό και μου είπε οτι δεν είχαν πλέον παράσιτα στο έντερο και μου έδωσε να τα ξεκινήσω Ερυθρομικίνη γιατί δεν είδε κάτι παράξενο στο έντερό τους, μήπως έχουν κολήσει από τα γαλόπουλα. Μου είπε οτι αν δεν τα πιάσει θα μου δώσει ΜESIPEN και αντικοκκιδιακό ESB3 μήπως έχουν κοκκιδίαση ή άλλο εντερικό πρόβλημα. Παρόλα αυτά τα ταίζω φύραμα γνωστής μεγάλης εταιρείας με κοκκιδιοστατικό. Τι μπορεί να έχουν? Ποία τα συμπτώματα της κοκκιδίασης?
    γ) Μια κλώσα μου έκανε πριν μια εβδομάδα 11 νανάκια και μέχρι σήμερα έχω χάσει 5 από ξαφνικό θάνατο. Δίνω και σε αυτήν προληπτικά ερυθρομυκίνη.
    δ)Οι ενήλικες κότες και τα γαλόπουλα δεν παρουσιάζουν κανένα πρόβλημα. Παρακαλώ την βοήθειά σας αν γνωρίζετε γιατί έχω απογοητευτεί πλήρως!!!

    Ο Κτηνίατρος μου είπε οτι ένα πιθανό λάθος μου ήταν οτι τα είχα μέσα στο κοτέτσι (15 m2) όλα μαζί και οι κλούβες τους ακουμπούσαν στο χώμα. Εδώ και 3 μέρες τα έχω σηκώσει ψηλά για να μην έχουν επαφή με το χώμα και ελπίζω να σταματήσουν οι θανάτοι.

    Σας ευχαριστώ πολύ,
    Γίαννης από Χαλκίδα.
    captgiannis@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος27/9/12, 7:30 μ.μ.

    Γιάννη γεια σου! Πώς να μην απογοητευτείς από ένα τέτοιο κτηνίατρο? Τι στο καλό πειράματα κάνει? Από την στιγμή που έκανε και νεκροψία θα έπρεπε να είναι 100% σίγουρος για το τι φάρμακο σου δίνει. Καλά ο αθεόφοβος μέχρι και παρασιτοκτόνες κάψουλες σου έδωσε? Τι τα πέρασε τα κοτόπουλα για πρόβατα? Τα παράσιτα σε μικρές ηλικίες είναι λίγο δύσκολο να κολλήσουν αλλά τέλος πάντων. (το levoplix υπάρχει και σε υδατοδιάλυτη σκόνη δεν έπρεπε να σε βάλει σε τέτοια διαδικασία) Έπρεπε από την αρχή να είχες φύγει και να πας σε ποίο έμπειρό γιατρό που ειδικεύετε στα πτηνά. Επειδή έχεις πολύ μεγάλο θέμα και είναι πολλά τα μέτωπα καλύτερα να τα πούμε από μαιλ. (Η μεγαλύτερη απορία μου είναι οκ σου έδινε αυτά τα φάρμακα τι σου έλεγε ότι είχαν τα πουλιά εκτός από παράσιτα?) Αγγελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος29/9/12, 11:03 π.μ.

    η ψωρα τησ κοτασ ειναι κολητικη για τον ανθρωπο?
    eyxaristw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Ανώνυμος1/10/12, 7:58 μ.μ.

    Απο το παρακάτω άρθρο λέει πως όχι δεν κολλάει ο άνθρωπός από ζώα ρίξε και έσυ μια ματιά για να είσαι σίγουρος! Αγγελής
    http://www.diagnovet.gr/index.php/ktiniatrika-themata-psoriasi-psora-fteiriasi-1010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. Ανώνυμος3/10/12, 9:17 π.μ.

    Αγγελη γεια σου και παλι!

    Η κοτουλα ειναι μια χαρα πια!!Αλλα εχει να γεννησει απο τοτε που αρρωστησε με το βρασιμο!Σου υπενθυμιζω οτι εχασε την παρεα της(επεσε απο την ταρατσα)και φεραμε δυο καινουριες.Παιζει ρολο αυτο?Πηρε τεραμικινη οπως μου ειπες για 7 ημερες!Δεν εχει γεννησει απο αρχες Σεπτεμβρη.Κατι αλλο βασικο που θελω να ρωτησω ειναι οτι το φυραμα εχει πιασει μικρα σκουλικακια(οχι ιστους αραχνης)να το πεταξω?Λες να αρρωστησουν?Τελος θελω να μου πεις ποια ειναι η καλυτερη τροφη που νομιζεις φυραμα-καλαμποκι-βρωμη-σταρι ή τι αλλο?
    Ευχαριστω ΠΟΛΥ ΑΓΓΕΛΗ!!!!!
    Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος3/10/12, 2:45 μ.μ.

    Γεία σου συνονόματη! Είναι καθαρά θέμα αυτής της περιόδου που δεν γεννάει (ζέστη) περίμενε μέχρι να αλλάξει ο καιρός και να κρυώσει και σίγα σίγα θα αρχίσει. Όπως και τον πολύ χειμώνα με τα κρύα θα σταματήσει (ίσως. Τώρα σχετικά με την τρόφη σου αν είναι σκουληκάκια σίγουρα θα έχει ιστούς μέσα! Μήπως εννοείς κάποια μικρά μαμούνια μαύρα? Αν λοιπόν έχει μυγάκια βγάλτε την λίγη λίγη σε ταψί στον ήλιο για να μειωθεί το ποσοστό υγρασίας και θα φύγουν. Αν τώρα έχει όντος σκουλήκια (λευκά πέταξετην αμέσως) Έχουν δημιουργηθεί μυκοτοξίνες και τις περισσότερες φόρες είναι 100% θανατηφόρες ιδίως για μικρές ηλικίες. Ιδανική τροφή για εσάς θα πρότεινα (επειδή δεν τις έχετε για εντατικοποιήμενη παραγωγή και σίγουρα τις έχετε επειδή τις αγαπάτε και σας αρέση να τις βλέπετε) να φτιάξετε ένα χαρμάνι με καρπούς όπως καλαμπόκι σπαστο, στάρι και πίτουρο χόνδρο η ψιλό. Μπορείς να βάζεις και σε κανένα μπολάκι η ακόμα και κάτω σε καμιά γωνία και λίγη μαρμαρόσκονη για ασβέστιο και φυσικά αποφάγια από την κουζίνα καθώς και από έτοιμα φαγητά με μπαγιάτικο ψωμάκι! (εννοείτε λαδερά) Αν δίνεις μια ολοκληρωμένη διατροφή δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς φυράματα που πολλές φόρες είναι πολύ κακά! Η κάποιοι τα φτιάχνουν παράνομα βάζοντας μέσα ακόμα και ιχθυάλευρά! Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος5/10/12, 9:13 π.μ.

    Ευχαριστω απο καρδιας
    για τις απαντησεις σου καθε φορα που θελω την βοηθεια σου!!
    Aggeliki Lio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος9/10/12, 8:25 μ.μ.

    Γεια σας κι απο εμενα.
    Εχω (ειχα) δυο μεγαλες κοτες (1,5 ετων) και η μια ειχε εμφανισει αδυναμια κινησης.Σερνοταν για να βγει απο το κοτετσι την πρωτη ημερα, επεφτε ανασκελα, και γυριζε τον λαιμό προς τα πίσω.Tην τρίτη ημέρα τεντωνε τα ποδια και αρνιόταν να πιει νερο με συριγγα. Τελικά την θανατωσα γιατι υπεφερε.Τι ασθενεια μπορει να ειχε? Ειδα στο διαδικτυο την Newcastle με παρομοια συμπτωματα.10 ημερες πριν αρρωστησει ειχε περασει ενα διαστημα με αλλη παθηση οπου της εδωσα bremamox και εγινε καλα. Επίσης, εχω μερικα κοτοπουλακια (απο εκτροφειο) και σε ενα παρατηρησα οτι ο φακος του ενος ματιου εχει διογκωθει κι εχει θολωσει.Τι μπορει να συμβαινει? Ασθενεια ή χτύπημα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος9/10/12, 10:43 μ.μ.

    Φίλε ανώνυμε, Όντως αυτά τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι της ψευδοπανώλης αλλά σε τόσο σύντομα χρονικό διαστήμα να πάθει απανωτες αρρώστιες μου φαίνεται κάπως!!! το φάρμακο που της έδωσες έχει για δραστική ουσία την αμοξυκιλλίνη που δρά θετικότατα σε εντερίτιδες είχε κάτι τέτοιο? τα υπόλοιπα πουλιά τα πήρες από πτηνοτροφείο της προκοπής? σου είπαν αν είναι εμβολιασμένα για ψευδοπανώλη καθώς και για μάρεκ? έχουν κάποιο άλλο πρόβλημα διαρροίες για παράδειγμα?
    Τις πρώτες κοτούλες απο κανένα πλανόδιο της πήρες?
    Φιλικά Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος10/10/12, 6:53 μ.μ.

    Ευχαριστώ για την αμεση απαντηση.Ολες οι κοτες ειναι απο ορνιθοτροφειο γνωστό στην περιοχή.Ειχα ξαναπαρει χωρις να εχω απώλειες.Σήμερα ειδα οτι καποια απο τα μικρα (30ημερων) πουλια εχουν βραχναδα , οπως και μια απο τις μεγαλες κοτες, αλλά τρωνε και πινουν κανονικά.Διάρροια ναι, εμφανιζουν κατα περιόδους. Να δωσω σε όλες καποιο φαρμακο για κρυωμα ή κάτι πιο ''βιολογικό'' ? Για την ώρα ειναι ολες κλεισμενες στα χωριστά κοτέτσια τους μιας και αλλαξε αποτομα ο καιρος.
    Ακης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος10/10/12, 9:06 μ.μ.

    Ακη αρχικά θα μπορούσες σε όλα να τους δώσεις τεραμικίνη. Σου προτείνω σε αναλογία ενα κουταλάκι του γλυκού σε ένα λίτρο νερό για 7 ημέρες (εφόσον μιλάμε για θεραπεία εναλλακτικά είναι 4-5 για πρόληψη) καλό είναι μέχρι να φτάσουν 4 μήνων να τους δίνεις 1 φορά το μήνα. Αν αυτή η διάρροια που λες δεν είναι συχνή και είναι σκουρα πιθάνον είναι απο απότομες αλλαγές στην τρόφη ή ακόμα και από κακή τροφή! Αν δείς λευκή αιματηρη τότε μιλάμε για κοκκιδιώση και πρέπει να τους δώσεις κοκκιδιοκτόνο. Δες τις προσεκτήκα και πες μου γιατι με το να μου λες ότι παρουσιάζουν διάρροια ειναι πολύ γενικό και δεν μπορώ να καταλαβω και πολλά. Αυτά τα πουλιά είναι για κρεατοπαραγωγή? η για αυγό? Τώρα σχετικά με τον πιο βιολογικό τρόπο θα σου πω ότι δεν είναι πρόβλημα που θα πιουν μια αντιβιώση. Το φύραμα που τους δίνεις έχει σόγια και φυσικά είναι πολύ χειρότερο. Θα τηρισεις τις ημέρες αναμόνης σφαγής/κατανάλωσεις αυγών. Ως φυσικό αντιβιοντίκο καθώς και για εντερικά μπορείς να φτιάξεις μόνο σου ριγανέλαιο αναλογίες δεν μπορώ να σου πω ακόμα με σιγουρία γιατί δεν έχω τελειώση τα πειράματα μου. Μπορείς όμως να δοκιμάσεις με 100γρ. αποξηραμένης και τριμμένης ρίγανης σε 500 ml ελαιόλαδο. Η το βάζεις σε μπεν μαρί για μερικές ώρες μέχρι να βγάλει τα αρωματά του ή το αφήνεις για τουλάχιστον 2 εβδομάδες μέσα σε ενα κλεισμένο βάζο αλλά να το ανακινεις που και που. Σουρώνεις και το βάζεις σε ενα μπουκαλάκι που να κλείνει καλα. Αναλογία στο νερό όχι παραπάνω απο 0,1-0,2 ml/lt για 3-5 ημέρες (για αρχή μετά μπορείς να αυξήσεις την ποσότητα συμφώνα με την κρίση σου). Μπορείς όμως να βρεις και έτοιμο ριγανέλαιο που φτιάχνεται διαφορετικά απο αυτό που σου περιέγραψα άρα έχει και διαφορετική αναλογία. Φυσικά μπορείς να έχεις σε κανα παρτέρι φρέσκια ρίγανη να κόβεις κανα κλωνάρι και να πετάς μέσα (αυτό πιο πολύ για ενηλίκα όχι για μικρά). Περιμένω νέα σου. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος10/10/12, 9:09 μ.μ.

    Ακή επειδή ο δαίμονας του τυπογραφείου ξαναχτύπησε η αναλογία της τεραμυκίνης είναι 1 κουταλάκι σε 1,5 λίτρο νερό. Συγνώμη και πάλη. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος11/10/12, 6:05 μ.μ.

    Αγγελή καλησπερα.
    Αυτο με την ρίγανη καπου το ειχα διαβασει (για πτυχιακή εργασία νομιζω ηταν) και το εφαρμοσα ριχνοντας τριμμένη ριγανη ή και φρεσκια στην τροφή των μεγάλων κοτοπουλων.Για τα κοκκίδια εφαρμόζω το ξύδι στο νερο ανα διαστηματα. Τα μικρα που πηρα τα προοριζω για κρεατοπαραγωγή και οι μεγάλες ειναι για αυγα .Οσο για την διάρροια, αυτή ειναι καφε συνήθως ή σχεδον τελειως νερο και ποτε δεν ειδα αιμα.Το μιγμα που τα ταϊζω περιεχει σιταρι καλαμποκι πιτουρο και σογια (μεταλλαγμένη δυστυχώς απ οτι διαβασα σημερα στην καρτελα).Την σογια την θεωρεί απαραίτητη ο εμπορος των τροφων για πρωτεϊνη. Η θεια μου στο χωριό βεβαια, στις ελευθερας βοσκης μόνο καλαμπόκι δίνει. Να φτιάξω μονος μου μιγμα χωρίς την σόγια αλλά με σιτάρι ή κριθάρι πιτουρ οκαι καλαμποκι?? Τι αλλο να περιέχει (για κοτες αυγοπαραγωγής) ή για τα μικρα.Ευχαριστώ. Ακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος11/10/12, 10:04 μ.μ.

    Ακή γεία σου και πάλη! Θα σου πρότεινα να μην ξανα βάλεις ξίδι είναι άκρως κομπογιανιτικό και μόνο κακό μπορεις να κάνεις καταστρέφοντας την εντερική χλωρίδα του κάθε πουλιού. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιείσεις κοκκιδιοκτόνα η ρίγανη δίνει άριστα αποτελέσματα. Σίγουρα το καρταλέκι θα έλεγε τροποποιημένη και όχι μεταλλαγμένη αλλά εντάξει το ίδιο πράγμα είναι. Μπορείς να φτιάξεις φυσικά το δικό σου μείγμα με καλαμπόκι σπαστό, πίτουρο (χοντρό ή ψιλο αναλόγα τι προτιμουν) και στάρι αν μπορεις να βρεις σπαστό θα ήταν καλύτερο εναλλακτικά και το ολοκληρο μια χαρά είναι. επίσης να τους βάλεις και λίγη μαρμαρόσκονη για ασβέστιο. Φυσικά μπορεις να τους ρίχνεις χόρτα, φρούτα απόφαγια κουζίνας (λαχανικά), μπαγιατικό ψωμί μουσκεμένο κτλ. Αν θέλεις για λίγες ημέρες στο μήνα μπορεις να βάζεις στο νερό και βιταμίνες δεν είναι κατί κακό. Αλλά αν τους παρέχεις μια ισορροπημένη διατροφή τότε δεν χρειάζεται. Όταν θα αλλάζεις τρόφες προσέχης πάντα να μην το κάνεις απότωμα. Την πρώτη ημέρα 3 μερη παλια 1 καινούργιο, 2η 2/2, 3η 1/3 4η μέρα μόνο καινούργια. Μια καλή εναλλακτική της σόγια είναι το κτηνοτροφικό ρεβίθι. Λένε πως είναι ο ιδανικός καρπός από τα ψυχανθή για τα πτηνα (όχι ολοκληρος). Δυστιχως για να φτιάξεις πιο ψαγμένες τροφές καθώς και για Α΄ηλικίας θα χρειάστεις σφυρόμυλο. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος21/10/12, 7:35 μ.μ.

    Καλησπέρα σας
    Είμαι ένθερμος αναγνώστης του blog και σας συγχαίρω για τη δουλειά σας. Πρόσφατα απέκτησα 5 κότες 5 μηνών σύμφωνα με τον πωλητή. Η μία είναι καθώς φαίνεται μεγαλύτερη από τις άλλες και καθημερινά σχεδόν γεννά. Το πρόβλημα είναι με μία από τις νεαρότερες, η οποία φαίνεται σαφως πιο αδύνατη (αν και τα πούπουλα ξεγελούν και πρέπει να την πιάσεις για να δεις ότι είναι μόνο κόκκαλα), είναι πιο απομονωμένη από τις άλλες, πιο νωχελική, οι πτερούγες τις είναι πολύ ελαφρά κατεβασμένες και φαίνεται πιο αδύναμη. Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι πίνει συνέχεια νερό και το ότι αν και φαίνεται να τρώει, δε γεμίζει ο προστόμαχός της (αν το λέω σωστά). Εμφανησιακά, το μόνο που βλέπω είναι ένα μαύρο σημάδι σαν μικρό κάψιμο στο λοφίο της (έτσι ήταν όταν την πήρα αυτή και μια άλλη η οποία είναι απολύτως φυσιολογική). Τις έχω σε περιφραγμένο χώρο με γρασίδι και τις ταίζω πρασινάδες από τον κήπο και αποφάγια, καθώς και σιτάρι και ένα φύραμα ωοτοκίας (μισό-μισό). Θα μπορούσε κάποιος από τους ανθρώπους που είναι ειδικοί να μου πει κάποια γνώμη για το τι έχει αυτή η κότα, αφενός γιατί είμαι εντελώς νέος στην εκτροφή τους, αφετέρου γιατί πραγματικά στεναχωριέμαι να βλέπω έτσι το ζωντανο; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος22/10/12, 9:59 μ.μ.

    Φίλε μου το ότι είναι νοχελική ή οτι πίνει πολύ νερό και έχει σημαδί στο καιφάλι δεν σημαίνει τπτ αυτό πρέπει να πεις πιο συγκεκριμένα πράγματα. υφή κοτσιλίας αν βλεπεις τίποτα σκουλίκια μέσα, αν έχει διάρροια και διάφαρα άλλα τέτοια πράγματα. Παντως το καλύτερο που είχες να κάνεις είναι να ενημερώσεις εκεί που τις πήρες. Είναι σωστά εμβολιασμένες? Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμος23/10/12, 10:35 μ.μ.

    Κε Αγγελή ευχαριστώ κατ' αρχην για την απάντησή σας. Δεν έχω παρατηρήσει τίποτε περίεργο στις κουτσουλιές της. Ωστόσο μάλλον θα την απομονώσω αρχικά από τις άλλες για να μπορέσω να την παρατηρήσω καλύτερα και να συλλέξω περισσότερες πληροφορίες. Η κότα επιπλέον δεν ανεβαίνει στην κούρνια και κοιμάται κάτω, ενώ κουρνιάζει και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επικοινωνήσω ξανά όταν έχω περισσότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Ανώνυμος24/10/12, 3:54 μ.μ.

    Οκ θα περιμένω νέα σου. Σχετικά με την απομόνωση είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις κάνει. (καθώς και να προσπαθήσεις να καθαρίσεις του χώρους με την βοήθεια μιας σχετικής απολύμανσης). Απλά σου αναφέρω ότι πολλοί συνάδελφοι όταν κάποιο πτηνό/ζώο είναι σε μη αναστρέψιμη κατάσταση το σφάζουν και το πετούν ή το πάνε για νεκροψία (για να σώσουν τα υπόλοιπα). (φυσικά δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι από όλα αυτά) Εχέ το νου σου και μου λες. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε την λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος24/10/12, 7:42 μ.μ.

    παρατηρησα οτι η μεγαλυτερη απο τις κοτες μου (1.5 ετων)που εκανε και τα μεγαλυτερα σε μέγεθος αυγα, ξαφνικά άρχισε να κανει πολύ μικροτερα (σχεδον οσο και των 6 μηνων πουλερικων που εχω μαζι της). Τροφη δινω καλαμποκι σπασμενο, σιταρι, πιτουρο χοντρο, μαρμαροσκονη και τσοφλια αυγων.Και φυσικά τρωνα χορταρακι καθε μερα στην αυλή.Καμιά ιδέα????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Ανώνυμος25/10/12, 9:29 π.μ.

    Το ότι μίκρυναν τα αυγά δεν είναι πρόβλημα. Πρόβλημα θα ήταν αν δεν είχαν λεία επιφάνεια ή μαλακό τσόφλι. Είναι λόγο εποχής. Πιθανών αυτή την περίοδο θα ξεκινήσει την έντονη ωοπαραγωγη ή θα σταματήσει για ένα μικρό διάστημα και θα ξεκινήσει πάλι. (συνήθως αυτή η περίοδος κρατάει για 2 εβδομάδες περίπου αλλά μπορεί και περισσότερο. Αν μπορείς δώστους και τίποτα χαλασμένα φρούτα που περισσεύουν από το το σπίτι σε καθημερινή βάση για να παίρνουν τις απαραίτητες βιταμίνες. (δεν σου αναφέρω καν βιταμινούχα σκευάσματα. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος28/10/12, 6:36 μ.μ.

    Γεια σας .
    Το προβλημά μου ειναι οτι καποια απο τις κοτες μου εκανε 2 αυγα με μαλακο κελυφος σε ημέρες).Οι υπόλοιπες κοτες στο κοτέτσι γεννουν κανονικά αυγά.Τροφή με καλαμποκι, σιταρι, πιτουρο και μαρμαροσκονη.Και χορτο που βοσκουν στον κηπο.Τι μπορει να φταιει?Υπόψην οτι ειναι ανω του 1,5 έτους ενω οι υπολοιπες ειναι 6 μηνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Γεια σας εχω ένα πρόβλημα με τις κότες μου κάποιες έχουν φτέρνισμα,μύξες,αίμα στις κουτσουλιές,κάποιες απλα δεν μπορούν να περπατήσουν κ ψοφάνε συνέχεια.Ειναι κολητικό για αλλα ζώα π.χ χήνες,γαλοπούλες, τι μπορώ να κανω.ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Ανώνυμος30/10/12, 9:32 π.μ.

    Είσαι σίγουρος ότι τα μαλακά αυγά τα κάνει η μεγάλη κότα και όχι κάποια από τις μικρότερες σε ηλικία? Όταν αλλάζει η εποχή (έναρξη η παύση της ωοτοκίας είναι συχνό φαινόμενο) Συνήθως κρατάει μέχρι και 2 εβδομάδες. Συνηθίζεται φυσικά στις νέες πουλάδες αλλά και σε μεγαλύτερη ηλικία. Αν είναι υγιείς το πουλί δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείτε όμως και σε κότες που έχουν προσβληθεί από βρογχίτιδα. Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα γιατί θα το ανέφερες. Αυτή την εποχή που θα ξεκινήσουν για τα καλά να γεννούν φρόντισε τις λίγο παραπάνω πέτα τους κανένα φρούτο/λαχανικό και φυσικά αποφάγια από την κουζίνα (λαδερά φαγητά, όσπρια που έχουν πολλές πρωτεΐνες όπως είναι τα ρεβίθια θα τις βοηθήσει πολύ. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ανώνυμος30/10/12, 9:50 π.μ.

    Γεια σου Δημήτρη πολύ πιθανόν να μιλάμε για 2 διαφορετικά προβλήματα, τι ηλικία έχουν? (εννοώ αν είναι πάνω ή κάτω από 5 μηνών δεν χρειάζεται να μπεις σε λεπτομέρειες). Αυτό που λες για αίμα στις κοτσουλιές έχει ακριβώς την κόκκινη ή σχεδόν ροζ απόχρωση ή είναι σκούρο καφετί? Έχουν πρησμένο πρόσωπο? Πόσες κότες έχεις? Περίπου μέσω όρο σε κιλά (αν έχεις 10 ζύγισε 2-3 και πεσμου είναι 2-2 ½ κιλά) για να σου βγάλω την αντίστοιχη αγωγή . Φυσικά και είναι κολλητικό για τα υπόλοιπα πτηνά προσπάθησε να μην έρχονται σε επαφή. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι? Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  85. Ανώνυμος31/10/12, 7:47 μ.μ.

    Χαιρετώ και εγώ θέλω, ελικρινά απελπισμένα, την γνώμη σου. Λοιπόν έχω κοτόπουλα γύρω στα 20 χρόνια, μαζί και νανάκια, ποτέ μα ποτέ δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα.Εκτός από φέτος. Τον Μάη είχα 20 Κότες 1 Κόκκορο και 10 Νανάκια (Μένω σε χωριό και έχουμε μεγάλο χώρο) Λοιπόν οι κλώσσες μας έβγαλαν μέχρι τον Ιούλιο γύρω στα 160 κοτόπουλα και νανάκια. Ολα καλά μέχρι τέλη ιουλίου ξαφνικά τα πιο μεγάλα άρχιζαν να αδυνατίζουν ενώ έτρωγαν γιατί τα οαρακολουθούσα, κάθε μέρα ολο και πιο πολύ μέχρι που δεν μπορούσαν να περπατήσουν και ψοφούσαν. Πήγα στον κτηνίατρο moy έδωσε neo-oxyvet και βιταμίνες και μου είπε να αποστειρώσω το χώρο (πράγμα που έκανα με ασβέστη) αλλά μάται ψόφαγε το ένα μετά το άλλο πάω στον κτηνίατρο παλι και μου λέει δεν ωμπορώ να κάνω κάτι πρέπει να περάσει η αρρωστεια, πάω σε άλλο κτηνίατρο μου έδωσε esb3 και compivit τίποτα πάλι ψοφάγανε, συνήθως τα πιο μεγάλα κοτόπουλα, ξαφνικά όμως κατά τον Σεπτέμβρη και αφού είχαν ψωφίσει 80 κοτόπουλα (Γιαυτο και είμαι απελπισμένος) κόλησε και η πρώτη κότα και δύο μερες μετα ψόφισε.
    Σήμερα έχουν ψοφίσει 148 κοτόπουλα και νανάκια, ενώ έχω κάνει απολύμανση 5 φορές, έχω ραντήσει για ψείρες κτλ έχω χαλάσει 500 ευρώ σε φάρμακα και άσε πόσα σε τροφές, και δεν έχω καταφέρει τίποτα προχθές ψόφισε και η τρίτη κότα.Και κάποια που δεν είχαν κολλήσει και ήταν παχιά ξαφνικά ψόφισαν και αυτά. Δεν ξέρω πια τι να κάνω, από τη μία είμαι έτοιμος να τα παρατήσω και να μην ασχοληθώ αλλο με τακοτόπουλα γιατί περισσότερα χαλάω παρά τρώω. Από την άλλη τα χουμε 20 χρόνια και τρώγαμε από αυτα και ξέραμε τι τρώγαμε γιατί τα είχαμε σε χωράφι τι μέρα και το βράδάκι έμπαιναν μέσα. Μόνο τα μικρά ήταν σε κλουβιά μεγάλα.Τεσπα αυτή τη στιγμή εχω 15 κότες κ1 κόκκορα και 9 νανάκια και 20 κοτοπουλα (τα 11 είναι με το λυρι χλωμό, αδύνατα αλλά τρώνε πολύ) και προσπαθω να τα σώσω. Σε παρακαλώ πολύ για την συμβουλή σου δεν ξέρω τι άλλο να κάνω..........Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  86. Ανώνυμος1/11/12, 1:50 μ.μ.

    Φίλε άγνωστε λυπάμαι πάρα πολύ και καταλαβαίνω την απογοήτευση σου. Ας τα πάρουμε λίγο από την αρχή όμως για να μπορέσω να καταλάβω τι γίνεται. Καταρχήν για άλλη μια φόρα οι κτηνίατροι είναι άσχετοι από παραγωγικά ζώα και θα το λέω συνέχεια. Πολύ δύσκολα θα βρεις γνώστες. Θέλω να μου πεις όταν σου έδωσαν το neo-oxyvet και ο άλλος το esb3 τι είδαν ότι είχαν? (σου έκαναν νεκροψία υποθέτω σωστά?)Σε ποία περιοχή βρίσκεσαι? Απάντησε μου στα παραπάνω για να σε ξανά ρωτήσω πως είναι τα κλινικά συμπτώματα των πουλιών. (διάρροια κ.τ.λ) Να ξέρεις ότι με το ασβέστομα δεν μπορείς να κάνεις τέλεια απολύμανση (γιατί απλά δεν είναι εφικτό να περάσεις όλες τις επιφάνειες) πρέπει να χρησιμοποίησες κάποιο απολυμαντικό και την ψεκαστήρα. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  87. Ανώνυμος2/11/12, 2:05 π.μ.

    Σε ευχαριστώ πολύ που απάντησες, Παναγιώτης λέγομαι από Ζάκυνθο, λοιπόν οι όταν πρωτοπογα στον κτηνίατρο δεν το ανοιξε του είπα ότιθ τα λυριά χλώμιαζαν, ότι αδυνάτιζαν και μέτα έπεφταν κάτω χωρίς να μπορέσουν κα κουνηθούν (σαν παράλυση) κ ψώφαγαν. Και μου έδωσε το neo-oxyvet με βιταμίνες, απλά το κοίταξε το νεκρό πουλί. Μέτα όταν είδα ότι δεν έγινε τίποτα ούτε από την 2η επίσκεψη στον γιατρό και μετά από ασβέστωμα και ψεκασμα (έιχα ραντίσεικαι για τυχόν ψείρες κτλ)πήγα στον δεύτερο ο οποίος μου του έκανε νεκρωψία και βρήκε έναν ιο στο έντερο (δεν θυμάμαι τώρα το όνομα) και μου έδωσε esb3 και combivit και μάλιστα τόνισε ότι να μην φοβάμαι γιατί δεν είναι κολλητικό. Τεσπα έτσι φτάσαμε στο σήμερα με 148 ελλείψεις. Ξέχασα να σου πω ότι είχαν και διάρροια και πιο πολυ φάνηκε στις 3 κότες που ψόφησαν. Το περίεργο είναι ότι τα περισσότερα κόλλγαν μετά τον 2ο μήνα ή τουλάχιστον τότε άρχιζαν τα συμπτώματα ποτέ στα πιο μικρά παρά τώρα τελευταία σε δύο. Και κάποιες κοτούλες 5 μηνών ψόφισαν και αυτές παρόλο που τα αδέρφια τους είχαν ψοφίσει τρεις μήνες πιο πριν. ¨οταν μιλάμε ότι αδυνάτιζαν λέμε ότι το κόκκαλο από κάτω γινόταν "μαχαίρι" τέτοια αδυναμία. Απλά τώρα προσπαθώ να σώσω ότι έμεινε τα φάρμακα που μου χπορήγησαν δεν έκαναν τίποτα. Περιμένω απάντηση σου. Ευχαριστώ (Α στις κότες τις μεγάλες δεν έχω χορηγσήσει καθόλου φάρμακα. Και τώρα τελευταία δεν μου αρέσει και το χρώμα στο λυρί του κόκκορα σαν να μαυρίζει και είναι 1 έτους.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  88. Ανώνυμος2/11/12, 3:36 μ.μ.

    Γεία σου Παναγιώτη, σε ρώτησα το μέρος που μένεις μοιπως είμαστε κοντά για να δω τι κατάσταση τους αλλά είσαι πολύ-πολύ μακρυά. Όντως άσχετη οι κτηνιάτρου (τουλάχιστον ο πρώτος 100% που δεν έκανε νεκροψία) To Esb3 είναι μόνο για κοκκιδιάση αν και αναφέρει επάνω για σαλμονέλα αλλά υπάρχουν καλύτερες ουσίες από αυτήν που περιέχει. Όποτε τι να βρήκε αυτός αντε βρες. Τέλος πάντων μάζεψε και πέσμου ότι πληροφορίες μπορείς χρώμα διάρροιας αν υπάρχουν και αναπνευστική ήχοι για παράδειγμα και όσες άλλες λεπτομέριες μπορείς το κομμάτι που μένουν αποστεομένα το έχω καταλάβει πολύ καλά. Επίσης κάτι σημαντικό πες μου ποιο ευαίσθητα είναι τα θηλυκά πούλια σε ποσοστό περίπου ναι η όχι? Σίγουρα θα χρειαστώ φωτογραφικό υλικό για να προσπαθήσω να καταλάβω τι συμβαίνει. Μην αγχώνεσαι είναι εύκολη διαδικασία θα σου δώσω λεπτομέρειες αρκεί όμως να βγάλεις καλές και καθαρές φωτογραφίες. γράψε μου το μαιλ σου να σου στείλω και τα να πούμε καλύτερα από εκεί. Ελπίζω και εύχομαι να βρούμε λύση και να μην είναι κάτι ανίατο. Έβαλες το τελευταίο διάστημα (3-6 μήνες καινούργιο πτηνό πριν να αρχίσει η κατάσταση? Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  89. Ανώνυμος2/11/12, 10:09 μ.μ.

    ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΕΧΩ 7 ΚΟΤΕΣ 3 ΕΤΩΝ 19 ΚΟΤΕΣ 7 ΜΗΝΩΝ 31 ΚΟΤΕΣ 2 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ 4 ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ 3 ΜΗΝΩΝ.ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑ DOXYCYCLINE 50% ΓΙΑ 6 ΜΕΡΕΣ. ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΑΙΜΑ.ΤΟΤΕ ΕΔΩΣΑ ESB3 30% ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Baycox ΓΙΑ 2 ΜΕΡΕΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΣΕ ΓΑΛΑΚΤΕΡΟ ΧΡΩΜΑ,ΚΙΤΡΙΝΙ ΚΑΦΕ,ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΙΝΗ.ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΤΕΣ(3ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ)ΕΝΩ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΒΛΕΠΩ ΛΙΓΗ ΔΙΑΡΡΟΙΑ ΚΑΦΕ.ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΛΟΞΙΓΚΑ-ΦΤΕΡΝΙΣΜΑ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΕΞΗΣ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  90. Ανώνυμος2/11/12, 11:38 μ.μ.

    Οι τετρακυκλίνες είναι ένα ευρέος φάσματος αντιβιοτικό σίγουρα δεν θα βοηθούσαν για εντερικά άδικα τους το έδωσες αλλά τέλος πάντων. Απο την στιγμή που τους έδωσες το esb3 (αίμα = κοκκιδιώση για ποίο λόγο τους έδωσες και baycox? Πολύ κακος!!! τα περισσότερα φάρμακα έχουν αλλιλεπιδράσεις όταν συνδυάζονται μεταξύ τους. Η κανονική θεράπεια για το Esb3 είναι 5 ημέρες και σίγουρα δεν νομίζω να είδες αίμα απο τις ενήλικες. Γενικός κανόνας είναι να μην χρησιμοποιεις συχνά διαφορετικά φάρμακα γιατι καταστρέφεις την εντερική χλωρίδα. Αυτό που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να τις αφήσεις να ηρεμίσουν και να συνέλθουν. αν θέλεις μπορείς στο νερό να προσθέσεις λίγο γάλα εβαπορέ (θα τις βοηθήσει για να αποκτήσουν ομαλή εντερική χλωρίδα) μην τους ξανα δώσεις (αν τους δίνεις) φρούτα, χόρτα, λαχανικά μέχρι να έρθει σε φυσιολογική μορφή η κουτσουλια. Δώσε μεγάλη προσοχή γιατί τα αναπνευστικά προβλήματα μοιπως προέρχονται απο μεγάλα ποσοστα αμμωνιάς στο κοτέτσι (λόγο κοπράνων και δεν αέριζεται καλα) καθώς επίσης αυτός ο ήχος μοιπως δεν είναι τπτ ανησυχυτικο και απλά πνιγόντε απο το φύραμα (αν τις ταιζεις) δώσε προσοχή και αν δεν είναι τπτ τέτοιο ξανά μιλάμε. Εναλλακτικά έχεις δει κάτι περίεργο? να καθονται σαν άρρωστες, πρισμένο κεφάλη? μύξες? πόσο καιρό οι ενήλικες πήραν το doxycline? Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  91. Ανώνυμος3/11/12, 4:31 μ.μ.

    Καλησπέρα και πάλι. Οι μεγάλες οι κότες περνάν το doxyvycline για 6 μέρες. Επειδή μένω λίγο έξω από την Αθήνα και σε αρκετά πυκνοκατοικημένη περιοχή καθαρίζω το κοτέτσι το πολύ μια φορά την εβδομάδα αλλά από υγρασία τον τελευταίο καιρό έχει αρκετή στην περιοχή και ιδιαιτέρως στο κοτέτσι. Το κοτέτσι αποτελείται από δυο χώρους με δικό τους παράθυρο ο καθένας και με μια πόρτα που τούς χωρίζει. Σήμερα άνοιξα την πόρτα μόνιμα για να κάνει ρεύμα και να αερίζεται καλύτερα ο χώρος. Έτσι από σήμερα είναι όλες οι κότες μαζί. Μέχρι πριν ένα μηνά τούς έδινα αρκετά χόρτα που έπαιρνα από την λαϊκή και τα ξεπλενα πριν τους τα δώσω και μαζί τούς έδινα καλαμπόκι πίτουρο και μπομπότα. Τώρα έχω πρόσθεση σκύβαλο, ρύζι, αλάτι,μάρμαρο λίγη ρίγανη και κριθάρι. Ξέχασα να σου πω ότι πριν μια βδομάδα μου ψόφησε μια κότα από τις μεγάλες.Το ESB3 το σταμάτησα και έδωσα το Baycox γιατί δεν το έβρισκα στην αγορά λόγω ελλειψης και μου ειπαν να συνεχίσω αυτό. Όταν έδινα αυτά στις μεγάλες κότες , στις μικρές έδινα τεραμυκίνη και προχθές τούς έκανα το εμβόλιο της ψευδοπανώλης όπως μου είπε ο κτηνίατρος.Οι μεγάλες οι κότες μερικές φορές κάθονται λες και έχουν κάτι αλλά μετά τις βλέπω πάλι καλά. Από της μικρές μια σήμερα κάθεται κάπως περίεργα αλλά γενικά αλλά συμπτώματα δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  92. Ανώνυμος4/11/12, 10:51 π.μ.

    Δυστιχώς αυτά που μου περιγράφεις ότι κάθονται περίεργα και την μια είναι καλα και την άλλη όχι δεν μπορώ να τα δω σαν συπτώματα γιατί απλά δεν είναι! Απο την στιγμή όμως που σε έχει αναλάβει αυτός ο γιατρός θα πρέπει να συνεχισεις με τις οδηγίες του (αφού τον εμπιστέυεσαι φυσικα)Πιστέυω την ψόφια κότα να την πήγες να τις κάνει νεκροψία αν όχι πολυ κακός είναι ο μοναδικός τρόπος να καταλάβει κάποιος και να σου δώσει σώστη αγωγή για τα υπόλοιπα κοτόπουλα. Το εμβόλιο της ψευδοπανώλης ήταν επαναλιπτικό? η πρώτη φόρα τους το έκανες? (τι ηλικία έχουν) να ξέρεις μέχρι και 2 εβδομάδες υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να ακους αναπνευστικούς ηχους μόλις πάθει ανοσία το πουλί όλα αυτά εξαφανίζονται. Το κριθάρι δεν είναι τροφή για κότες! Από τι καταλαβαίνω προσπάθεις να δημιουργισεις ένα μείγμα απο πρώτες υλές και τα φτιάξεις το δικο σου homemady φυραμα. Τα περισότερα απο αυτά που ανέφερες δεν είναι ιδανικα για τις κότες (ρυζια, αγανιά χοντρα από πίτουρα, κριθρι κ.τ.λ) Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  93. Ανώνυμος5/11/12, 10:51 μ.μ.

    Χαιρετώ Αγγελή, Παναγιώτης, έβγαλα καποιες φωτο δεν ξέρω αν είναι πολύ καλές, ο αριθμος το τριήμερο ανεβηκε στα 160.χαλια μαυρα το email d.arkadianos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  94. Ανώνυμος8/11/12, 10:48 μ.μ.

    Γεια σας και απο μενα.Καταρχας μπραβο για την πολυ καλη προσφορα σας.Εγω εχω ενα προβλημα με μια κοτουλα που δειχνει να εχει βγαλει σαν λεπια με καποια εξωγκοματα στα ποδια με 1 2 μκρες πληγες.Κουταινει λιγο οχι παντα ειχε χασει λιγα φτερα στον λαιμο αλλα επανερχονται ομως σιγουρα εχει χασει και βαρος.Ολα αυτα ξεκινησαν αφου ανακαλυψα οτ υπηρχαν μικρα ζουζουνια στο χωρο τους τα οποια ξεφορτωθηκα με φαρμακο.Ειναι ψωρα μηπως.Οι αλλες ειναι ολες ενταξει.Καλη δυναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  95. Ανώνυμος9/11/12, 2:25 μ.μ.

    Τι εννοείς ζουζούνια? Ψηρές και τέτοια? Αν ναι είναι πολύ πιθανών να δημιουργήθηκαν από τα παράσιτα. Φρόντισε να ξανά ψεκάσεις τον χώρο ή να ρίξεις σκόνη (δεν ξέρω τι σου είχαν δώσει) Τώρα σχετικά με το πόδι τις κότας καθαρισέτο με γάζο και οξυζονε για να φύγουν τα "λέπια" και ότι βρομιές. Μπορείς να ψεκάσεις ολο το πόδι με κάποιο παρασιτοκτόνο/μυκητοκτόνο π.χ Sebacil. Το αφήνεις στεγνώνει και αργότερα μπορείς να βάλεις κάποιο απολυμαντικό (τύπου μπενταντίν) ή ακόμα μπορείς να χρησιμοποιείσεις και poulvo. Όμως αν έχει περάσει αρκετό διάστημα και η κότα δεν είναι σε καλή κατάσταση είναι προτιμότερο δυστυχώς να την σφάξεις και να την πετάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  96. Ανώνυμος9/11/12, 2:39 μ.μ.

    Να προσθέσω ότι η ψώρα δεν έχει αυτά τα κλινικά συμπτώματα και δεν φυσικα δεν φαίνοται τα παράσιτα που την δημιουργούν με γυμνό μάτι (είναι απειροελάχιστες αραχνίτσες αν θα μπορούσα να το πω. Αγγελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  97. Κ16αλήμερα
    Διάβασα τα συμπτώματα που περιγράφει ο Παναγιώτης από Ζάκυνθο. Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την διαφορά πως σε εμένα μου έτυχε από τον πρώτο χρόνο. Σκέφτομαι να κόψω και τις τελευταίες 15 που έμειναν. Τουλάχιστον να μάθω τι τους συμβαίνει. Θέλω να ξαναπροσπαθήσω να φτιάξω νέο κοτέτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  98. Ανώνυμος12/11/12, 5:44 π.μ.

    Καλημέρα σας.
    Αγόρασα πέντε πουλάδες οι οποίες διαπίστωσα πως όταν έτρωγαν ή έπιναν σταματούσαν και φτερνίζονταν. Την ίδια ημέρα μια από αυτές μου ψόφησε. Αμέσως απομόνωσα τις υπόλοιπες και, σύμφωνα με τη συμβουλή του κτηνιάτρου, τους έβαλα στο νερό δυο διαφορετικές σκόνες Esb3 σε συνδυασμό με ένα κίτρινο φακελάκι (το όνομά του μου διαφεύγει) που διάβασα πως είναι για όλα τα οικόσιτα ζώα αναλογία 1 κουταλάκι σε 3 λίτρα νερού.
    Την συγκεκριμένη θεραπεία την ακολούθησα για 7 ημέρες όμως παρατηρώ πως τα συμπτώματα εξακολουθούν, ίσως όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Οι πουλάδες είναι ζωηρὀτατες, δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα στα κόπρανά τους, ενώ τρώνε κανονικά (σιτάρι και καλαμπόκι αλεσμένο). Τί λέτε να συμβαίνει και τί πρέπει να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν οι υπόλοιπες κότες μου (καθώς μετά την θεραπεία τις έχω όλες μαζί);
    Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούν να καταναλωθούν τα αυγά τους. Η θεραπεία ξεκίνησε 23/10 και ολοκληρώθηκε 29/10.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  99. Ανώνυμος12/11/12, 6:10 π.μ.

    Δημήτρης 12 Νοεμβρίου 2012 5:44 π.μ.

    Θυμήθηκα πως το κίτρινο φακελάκι που περιγράφω παραπάνω είναι το Terramycin Sol.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  100. Ανώνυμος12/11/12, 4:46 μ.μ.

    Αγαπητή Όλγα ο Παναγιώτης δεν μου έχει στείλει ακόμα κάποιες φωτογραφίες με νεκροτομικό υλικό που του έχω ζητήσει για να προσπαθήσω να βρω μια άκρη. Οπότε αν θέλεις εσύ γράψε μου το μαιλ σου και θα σου στείλω τι πράγματα θέλω να μου φωτογραφίσεις και να μου τα στείλεις. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  101. Ανώνυμος12/11/12, 5:09 μ.μ.

    Αγαπητέ ανώνυμε την στιγμή που διαπίστωσες πως οι κότες είχαν πρόβλημα έπρεπε να τις πάρεις και να τις πας φυσικά πίσω από εκεί που της πήρες (και να τους ρίξεις και κανένα μπινελίκι). Ότι υπήρχε πρόβλημα υπήρχε άλλωστε δεν θα σου ψοφούσε η κότα. Χωρίς να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου πρέπει να σου πω ότι πολλές φορές οι κότες/πτηνά πνίγονται με την τροφή (ειδικά με το φύραμα) καθώς επίσης φτερνίζονται κουνώντας το κεφάλι πέρα δώθε για να βγάλουν και απο την μύτη σκόνη (απο την τροφή). Φυσικά όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε φυσιολογικά πλαίσια. Από την στιγμή που δεν είδες ότι έχουν γίνει καλά κακός τις ένωσες με τις άλλες που είχες. Τα αυγά απο την στιγμή που έδωσες και Esb3 καλό είναι να τα πετάξεις για τουλάχιστον 20 μέρες. (μπορείς όμως να τα βράζεις και να τα δίνει σε κανένα σκυλάκι). Αν μιλάμε για κάποια αρρώστια φυσικά και είναι επικίνδυνο να κολλήσουν και οι άλλες. Αυτό που σου προτείνω είναι να πας στον κτηνίατρο που σου έδωσε την αγωγή και να του πεις ότι δεν είχε μεγάλο αποτέλεσμα. (Αν τον εμπιστεύεσαι γιατί από τα φάρμακα που σου έδωσε είναι σαν να λέμε ασπιρίνη και το Esb3 είναι για κάτι άλλο (κοκκιδιώση και σε κάποιο βαθμό και σαλμονέλωση όποτε ψιλό άκυρο για να μην μακρολογό). Οτιδήποτε χρειαστείς πεςμου και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω προτείνοντας σου φυσικά μια άλλη και σωστότερη αγωγή. (Η τεραμυκινη για να δράση βάζουμε 1 κουταλάκι στο 1 1/2 λίτρο νερό. Στα 3 λίτρα είναι για πρόληψη. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  102. Ανώνυμος16/11/12, 2:58 μ.μ.

    Κε Αγγελή το email ,μου είναι olgeanag@hotmail.gr .Περιμένω μήνυμά σας. Ευχαριστώ Όλγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  103. Γιώργος-Κορωπί21/11/12, 3:17 π.μ.

    Γειά σας κι απο μένα. Κατ'αρχήν τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους προσπαθούν με τις γνώσεις τους να κατατοπίσουν και εμάς τους αδαείς.
    Τον περασμενο Φεβρουάριο, ξεκίνησα κι εγώ το εγχείρημα της οικιακής πτηνοτροφίας. Μέχρι πρόσφατα όλα ήταν μια χαρά. Στις 28 Σεπτεμβρίου σκέφτηκα να αυξήσω τα κοτοπουλάκια μου και αγόρασα 25 λευκά κρεατόπουλα απο ορνιθοτροφείο στα Μέγαρα. Μου είπαν πως είναι 1 μήνα (νομίζω πως ήταν πιο μικρά) και οτι δεν χρειάζονται κανένα άλλο εμβόλιο. Η τροφή τους μέχρι πριν λίγες μέρες φύραμα Α΄ηλικίας.Τις τελευταίες 10 μέρες, τους δίνω φύραμα Β' ηλικίας με καλαμποκάλευρο και λίγη μαρμαρόσκονη, με την προοπτική να κόψω εντελως το φύραμα.
    Πριν 2 μέρες παρατήρησα οτι 5-6 κοτόπουλα δεν μπορούν να περπατήσουν. Τα πηγαίνω εγω στο φαγητό και στο νερό τους. Μήπως δεν έπρεπε να σταματήσω ακόμη το φύραμα Α΄ηλικίας? Παίζει να υπάρχει κάποια αρρώστεια?
    Συγχωρήστε με για το μακροσκελές μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθειά σας.
    Γιώργος-Κορωπί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  104. Ανώνυμος21/11/12, 10:06 π.μ.

    Γεία σου Γιώργο, Δηλαδή για να καταλάβω τα πουλιά τέλη Νοεμβρίου κλείνουν 3 μήνες σωστά? Αν ναι έκανες πολύ μεγάλο λάθος που μέχρι σε αυτή την ηλικία τους έδινες Α ηλικίας (Α΄Ηλικίας δίνουμε μέχρι τις 45 ημέρες ζωής τους). Πολύ πιθανόν αυτό το φαινόμενο είναι από το πάχος (σήκωσε και κανένα με το χέρι σου να δεις ότι όντως είναι βαρύ) Αυτό που σου προτείνω είναι να τους δώσεις Φύραμα Γ ηλικίας μόνο! (ή μίξη τροφών στάρι, καλαμπόκι, πίτουρο)και μετά από 1 εβδομάδα (καλύτερα 2) μπορείς να τα σφάξεις για να έχει αποβάλει ο οργανισμός τους το κοκκιδιοστατικό από την τροφή που έτρωγαν. Να έχεις γενικό κανόνα να μην τα αφήνεις πάνω από 3 μήνες μετά το κρέας τους σκληραίνει και δεν είναι τόσο νόστιμο. Να ξέρεις ότι όσα θα είναι συνέχεια κάτω είναι πιθανον στο στήθος να έχουν κάνει φουσκάλα με νερό. Αν ναι τότε αφαίρεσε εκείνο το κομματακι και το υπόλοιπο κρέας φυσικά είναι μια χαρά. Ότι χρειαστείς πες μου.(μένουμε και σχετικά κοντά). Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  105. Καλησπέρα σας. Εδώ και δεκαπέντε μέρες οι κότες μου βγάζουν γύρω από τα μάτια φουσκάλες με πύων . Σε άλλες κλείνουν τελείως τα μάτια και άλλες σχηματίζουν μαύρα στίγματα σαν ελιές.Μερικές τις πέταξα και από τις υπόλοιπες 30 5 εμφάνισαν τα ίδια συμπτώματα σε μικρότερη κλίμακα. Ο κτηνίατρος μου μίλησε για διφθερίτιδα και μου έδωσε mesippen. Tώρα τελείωσε η αγωγή και δίνω βιταμίνες.Από τα παραπάνω μπορεί κάποιος να με συμβουλέψει για το τι άλλο πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  106. Ανώνυμος21/11/12, 9:38 μ.μ.

    Συγνώμη για την διεύθυνση ποιο πάνω. Έγινε καταλάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  107. Ανώνυμος21/11/12, 9:54 μ.μ.

    Ξέχασα να αναφέρω ποιο πάνω ότι τα συμπτώματα φάνηκαν πρώτα στις μεγάλες κότες ενώ είχα αγοράσει και πουλάδες εκείνο το διάστημα.Τώρα τα συμπτώματα φαίνονται και στις πουλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  108. Ανώνυμος21/11/12, 10:35 μ.μ.

    Καλησπέρα έχουμε επικοινωνήσει ξανά.Έχω 60 κότες οι οποίες είναι άρρωστες πολύ καιρό, έχω ακολουθήσει διάφορες θεραπείες δίχως αποτέλεσμα.Σκέφτομαι να τις κόψω.Χρειάζομαι την βοήθειά σας αν υπάρχει κάποια λύση γιατί έχω απελπιστεί.Έχω φωτογραφικό υλικό αν θα σας ενδιέφερε να δείτε.Για περαιτέρω επικοινωνία το e-mail μου είναι adam_nikolaos@yahoo.gr. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  109. Ανώνυμος21/11/12, 10:36 μ.μ.

    Για το φίλο σχετικά με το πρόβλημα της διφθερίτιδας. Με το MESSIPEN τελικά δεν μας είπες έδειξαν οι κότες να ανταποκρίνοντε στην αγωγή? Αλλα για να μπαίνεις σε αυτη την διαδικασία μάλλον όχι. Δεν ξέρω πως ο γιατρός σου έκρινε ότι αυτή είναι η αρρώστια άλλα σχετίζεται μέ αλλά συμπτωματα κυρίως στο αναπνευστικό/λάρυγγα. τελος πάντων αν θα ήθελες να σε βοηθήσω θα ήθελα να δω μερικές φωτό με την καταστασή τους. Γράψε μου το μαιλ σου και τα λέμε από εκεί. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  110. Ανώνυμος21/11/12, 10:50 μ.μ.

    zachos1983@gmail.com Θα βγάλω μία φωτογραφία και θα σου την στείλω αύριο. Μετά την αγωγή απλός τα παρατηρώ ποιο ζωηρά με όρεξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  111. Ανώνυμος21/11/12, 11:26 μ.μ.

    Σε ποιο email να στείλω της φωτογραφίες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  112. Γιώργος-Κορωπί23/11/12, 8:18 π.μ.

    Αγαπητέ φίλε Αγγελή, ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.
    Όσον αφορά το πρόβλημα της ''παράλυσης'', μήπως έχεις κάτι να μου προτέινεις? Η μητέρα μου απ'το χωριό, μου σύστησε να τους δώσω NIGER (σκεύασμα της ALAPIS). Νομίζω όμως πως μετά απο αυτό θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για να σφάξω.
    Ευχαριστώ και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  113. Ανώνυμος23/11/12, 10:03 π.μ.

    Γεία σου Γιώργο. Αυτού του είδους η παράλυση δεν έχει σχέση με κάποια ασθένεια για να τους δώσεις κάποιο φάρμακο. Είναι καθαρά θέμα βάρους. Το niger (σε ενέσιμο) είναι ένα καλό φάρμακο (λίγο δυσεύρετο αλλά να ξέρεις θέλεις παααρα πόλλες ημέρες αναμονής ίσως και μήνα. οπότε όλοι το αποφεύγουν)
    Μην δώσεις κάτι. κάνε αυτό που σου είπα με το θέμα της διατροφής και σφάξτα. Αγγελής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  114. Γιώργος-Κορωπί23/11/12, 11:15 π.μ.

    Ήσουν αμεσότατος και για μια ακόμη φορά κατατοπιστικότατος!!!
    Σε ευχαριστώ θερμότατα για τις συμβουλές σου. Να σου δίνει ο Θεός δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  115. Γιώργο σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Ότι χρειαστείς πες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  116. 'ενας κόκορας 10 μηνων σταμάτησε να τρώει και θέλει συνέχεια να κοιμάται.Δεν έχει αναπνευστικούς ήχους.Κοτσουλιές υδαρείς κιτρινες και διαφανεις.Το λειρί του έχει λίγο κομμένο χρώμα,ενώ πρώτα ήταν ζωηρό κόκκινο.Είναι σε αυτή την κατάσταση 2 ημέρες. Τό στόμα του είναι καθαρό.Του έδωσα NEO -TERRAMYCIN KAI COMBIVIT βιταμίνες.΄Αν μπορείτε βοηθήστε με.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ,τις γρήγορες και σαφείς απαντήσεις.
    ΒΑΣΙΛΗΣ-ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  117. Γεία σου Βασίλη, Σε τη δοσολογία του έδωσες την νεοτεραμυκίνη? Είναι το πρώτο περιστατικό στο κοτέτσι? Παρατήρησε την διάρροια μοίπως δείς κανένα σκουλικάκι-ταινία (ο χρωματισμός ισώς να δηλώνει παρουσία παρασίτων). Εχεις χάσει καθόλου κιλά? (Το στήθος του είναι καλοαναθρεμένο όπως παλιά?)Επίσης πες μου αν ανάμεσα στην διάρροια εντωπίζεις και αλλιώτη τροφή. Θα περιμένω νέα σου επίσης να με ενήμερώσεις για σημάδια βελτίωσεις με αυτή την αντιβίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  118. Η NEO-TERRAMYCIN δίνεται 1/4 κουταλάκι του γλυκου σε 250 γραμ. νερό μαζί με ίδια δόση combivit, του το ρίχνω το διάλυμα με σύριγγα στο στόμα περίπου 70-80 ml την ημέρα.Τό δίνω με τη σύριγγα για να είμαι σίγουροσ ότι πήρε το διάλυμα ,η ποσότητα που του δίνω είναι σωστή; το καταπίνει εύκολα .Έχει δυνάμεις,το στήθος του είναι σε καλή κατάσταση.Στίς κοτσουλιές παρατηρώ και κάτι πρασινωπά υπολείματα τροφής συσσωρευμένα σε μέγεθος περίπου φουντουκιού και κάτι διαφανείς ίνες σαν λεπτές κλωστές οι οποίες δεν κινούντα,σαν βλένη είναι το διαφανές τμήμα της κοτσουλιάς με τις ίνες.Πριν 20 ημερες τους έδωσα LEVOPLIX 1 ΦΑΚΕΛΆΚΙ σε 2 λίτρα νερό για 25 κότες.ΌΜΟΙΟ περιστατικό δεν έχει παρατηρηθει.Εύχαριστώ ολόψυχα γιά την αμεσότητα της βοήθειας νάσαι πάντα καλά να μας συνδράμεις.
    ΒΑΣΙΛΗΣ- ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  119. Φίλε Βασίλη συγνώμη άλλα είμουν αρκετές μέρες λόγου ένος προβλήματος εκτος νετ. Η δοσολογία της νεοτεραμυκίνης είναι λίγο ισχυρή άλλα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το combivit όμως καλό είναι να το δίνεις σε σωστές αναλογίες 1 γρ./λίτρο. Επείδη περάσαν αρκετές ημέρες. σε τι φάση είναι τώρα ο κόκοράς. περιμένω νεοτέρα σου (το μύνημα σου σχετικά με την διάρροια ηταν πολύ κατατοπιστικό ευχαριστώ πολύ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  120. ????? είπε...

    Αγγελή γειά σου,
    Ο κόκορας δυστυχως δεν πάει καλά.Από 25/11/12 άρχισε να έχει αναπνευστικούς ήχους και λίγο -λίγο να τρέχει από το ράμφος του ένα διαφανές κολώδες υγρό, σαν λεπτόρευστη μίξα.Όλο αυτό το διάστημα δεν τρώει,από σήμερα κρέμασε τό κεφάλι. ΣΉΜΕΡΑ του άλλαξα αντιβίωση του έδωσα DENAGARD 45% tiamulin, 1/4 κουτάλι γλυκού σε 300 γραμ νερό και compivit ξεχωριστά. Του τα δίνω με σύριγγα ΜΉΠΩΣ πρέπει να δώσω προληπτικά σε όλα 24 πουλερικά, NEOTERRAMYCIN για 5 ημέρες, με 5 ημέρες αναμονή στα αυγά; To στόμα του κόκορα παραμένει καθαρό,δεν έχω δει διάρροιες τις τελευταίες δύο ημέρες. Χώρος που διαβιούν σύγχρονος καλά αεριζόμενος ,ηλιαζόμενος,ελεύθερα σε κτήμα 2 στρεμμάτων καθημερινη καθαριότητα ασβέστωμα με σκόνη ασβέστη με θειφιστήρι.Τροφή: καλαμπόκι σπαστό,σιτάρι , μίγμα ωοτοκίας φρούτα ,λαχανικά,χόρτα και καποιες λίγες φορές και ψωμί. Καθημερινά καθαρισμός και αλλαγή νερού στις ποτίστρες.
    ΒΑΣΙΛΗΣ- ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  121. Βασίλη γεία σου δυστιχώς δεν μου είχες περιγράψει τα συμπτώματα του πουλιού σχετικά με μύξες και αναπνευστικά γιατί η τεραμυκίνη είναι ασπιρίνη μπροστά σε τέτοιες παθήσεις. Αν είναι μυκοπλασμα με το denagard ισως και να δεις κάποιο αποτέλεσμα άλλα αν είναι τυχον παστεριδίαση δεν θα δεις τίποτα και τσάμπα η ταλαιπορία. Baytril πόσιμο είναι και φτηνό καθώς επίσης και το lincospectin το ενέσιμο είναι σχετικά φτηνό απο το πόσιμο άλλα δεν ξέρω αν μπορείς να μπεις σε τέτοια διαδικασία με ενέσεις. Όποτε καλύτερα δες σε baytril πόσιμο που είναι και οικονομικό. Φυσικά αν θέλεις μπορεις να βάλεις και προλίπτηνκά (αφού υπάρχει κρούσμα) πέσμου τί θα επίλέξεις τελικά για να σου πο δοσολογία και το σχήμα τον θεραπειων. (οι βιταμίνες παράληλα με την αντιβίωση δεν είανι και το καλύτερο) πρώτα θεραπέυουμε και μέτα βοηθάμε τον οργανισμό με συμπλυρώματα. περίμένω νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  122. Αγγελή καλησπέρα, ΕΠΕΙΓΟΝ
    Baytril 0.5%oral sol.100ml αυτό είναι το φάρμακο;Γράψε μου σε παρακαλώ δοσολογία και ημέρες. Μπορεί να γίνει και προληπτική χρήση; σε τι αναλογία και και για πόσες ημέρες.Αναμονή για αυγά;ή είναι ελαφρύ φάρμακο;Το δίνω σχέτο ή με βιταμίνες,επειδή έχει να φάει από22/11/12.πόσο κοστίζει;
    ευχαριστώ
    περιμένω οδηγίες σου.
    ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  123. Αγγελή καλησπέρα, ΕΠΕΙΓΟΝ
    Baytril 0.5%oral sol.100ml αυτό είναι το φάρμακο;Γράψε μου σε παρακαλώ δοσολογία και ημέρες. Μπορεί να γίνει και προληπτική χρήση; σε τι αναλογία και και για πόσες ημέρες.Αναμονή για αυγά;ή είναι ελαφρύ φάρμακο;Το δίνω σχέτο ή με βιταμίνες,επειδή έχει να φάει από22/11/12.πόσο κοστίζει;
    ευχαριστώ
    περιμένω οδηγίες σου.
    ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ

    2 Δεκεμβρίου 2012 8:12 μ.μ.
    o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  124. Αγγελή καλησπέρα, ΕΠΕΙΓΟΝ
    Baytril 0.5%oral sol.100ml αυτό είναι το φάρμακο;Γράψε μου σε παρακαλώ δοσολογία και ημέρες. Μπορεί να γίνει και προληπτική χρήση; σε τι αναλογία και και για πόσες ημέρες.Αναμονή για αυγά;ή είναι ελαφρύ φάρμακο;Το δίνω σχέτο ή με βιταμίνες,επειδή έχει να φάει από22/11/12.πόσο κοστίζει;
    ευχαριστώ
    περιμένω οδηγίες σου.
    ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ

    2 Δεκεμβρίου 2012 8:12 μ.μ.
    o

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  125. Γεία σου Βασίλη, ναι αυτό ειναι! κοστίζει γύρω στα 7,5 ευρώ. Κανονικά πρέπει να ζυγίσεις το κάθε πουλί και να βγάλουμε ενα μέσω όρο (2-21/2 κιλά για παράδειγμα) και θα σου βγάλω το ανάλογο σχήμα αλλά για να μην χάσεις χρόνο πρέπει να πίνει το κάθε πτηνό 2 ml/kg. Δηλαδή αν ο κοκοράς σου ειναι 4 κιλά θα πιεί 8 ml την ημέρα για 5 ημέρες. (μπορείς να του δώσεις το μισω το πρώι και το άλλο μισώ το βράδυ με μια σύριγγά κατευθίαν στο στόμα αν δεν πίνει νερό. Τώρα στις υπολοιπές κότες από την στιγμή που δεν έχουν κάτι γιατι να τους δώσεις? εσυ θα έπερνες προλιπτικά αντιβιώση για να μην αρρωστίσεις? Αν πάλι θέλεις δεν έχω πρόβλημα πεσμου μέσω όρο κιλά και πόσες είναι και θα σου βγάλω την δόση. Ανάμονη για κρέας είναι 3 ημέρες + 3 που κάνει το τελευταίο αυγό να βγεί απο την κότα και για να είσαι καλυμένος σίγουρα 100% 10 ημέρες θα πετάς τα αυγά. Αλλά όπως σου είπα απο την στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλημα (ειναι σε άλλο μέρος ο κόκορας δεν χρειάζεται να τους δώσεις). Βιταμίνες όχι! Βιταμίνες μέτα το τέλος της θεραπείας δίνουμε. περιμένω νέα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  126. Ανώνυμος3/12/12, 3:12 μ.μ.

    Φίλε Αγγελή καλησπέρα και από μένα. εγώ έχω το εξής πρόβλημα. κάτι κοτοπουλάκια μικρά που έχω και τα μεταχειρίζεται η μάνα μου κυρίως και είναι περίπου 2 μηνών καθόντουσαν μαζεμένα όρθια, με τα μάτια σαν να μην μπορούν να τα κρατήσουν ανοιχτά, δεν έτρωγαν και μετά από κανα δυο μέρες πέθαιναν. Είπα τα συμπτώματα στον κτηνίατρο και με ρώτησε αν έχουν ρόγχο και διάροια. Ρώτησα τη μάνα μου και μου είπε ότι έχουν ρόγχο και διάροια (εγώ δεν είμαι σίγουρος)και είπα στον κτηνίατρο ναι. μου έδωσε λοιπόν tylan kaisulfadiazine-trimethoprim/agroseed. τους έδεινα λοιπόν από αυτά τα φάρμακα, αλλά συνέχισα να έχω απώλειες. του πήγα λοιπόν σήμερα ένα κοτόπουλο ετοιμοθάνατο το κοίταξε, πάτησε τα ρουθούνια του και έβγαλε υγρά σαν αφρό. μου είπε ότι το πρόβλημα είναι αναπνευστικό και μου έδωσε άλλα 2 φάρμακα. το ένα δεν γράφει πάνω τι είναι, και το άλλο είναι το spectron. απ'ό,τι μου είπε κατάλαβα ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, και όσα έχουν πειραχτεί δεν το βλέπω να τα γλιτώνω. το θέμα είναι να μην ψοφήσουν αυτά που είναι καλά ακόμα. πάντως έχω παρατηρήσει ότι οι μεγάλες σε ηλικία κότες είναι ανθεκτικές. το πιο μεγάλο πουλί που έχει προσβληθεί είναι περίπου 5 μηνών. έχεις να με συμβουλέψεις κάτι για τα παραπάνω; ευχαριστώ εκ των προτέρων. Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  127. Γεια σου Ηλία, πολλά φάρμακα και σίγουρα θα έδωσες και πολλά λεφτά!!! Σε τι δοσολογία δίνεις το spectron (πόσα πουλιά είναι και περίπου πόσο βάρος έχουν?) βλέπεις να ανταποκρίνονται στο spectron θετικά? σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  128. Γεια σου Ηλία, πολλά φάρμακα και σίγουρα θα έδωσες και πολλά λεφτά!!! Σε τι δοσολογία δίνεις το spectron (πόσα πουλιά είναι και περίπου πόσο βάρος έχουν?) βλέπεις να ανταποκρίνονται στο spectron θετικά? σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  129. Γεια σου Ηλία, πολλά φάρμακα και σίγουρα θα έδωσες και πολλά λεφτά!!! Σε τι δοσολογία δίνεις το spectron (πόσα πουλιά είναι και περίπου πόσο βάρος έχουν?) βλέπεις να ανταποκρίνονται στο spectron θετικά? σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  130. Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα την βοήθειά σας αν είναι δυνατόν. Έχω 20 κοτοπουλάκια 6-7 εβδομάδων τα οποία μέχρι τώρα τρέφονται αποκλειστικά με φύραμα Α' ηλικίας, σήμερα παρατήρησα ότι δύο από αυτά τα οποία είναι πολύ αναπτηγμένα έχουν κάποια παραμόρφωση στα πόδια (είναι σαν πρησμένα) και δεν μπορούν να περπατήσουν καλά, το περιβάλλον διαβίωσης είναι καθαρό με άχυρο που ανανεώνεται κάθε 2-3 ημέρες. Μήπως γνωρίζει κάποιος την αιτία του προβλήματος και τι θα μπορούσα να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  131. Γεια σου Γιάννη, ίσως το πρόβλημα να οφείλεται στο υπερβολικό βάρος για την ηλικία τους αφού μου αναφέρεις ότι είναι πιο ανεπτυγμένα και από τα άλλα. (να υποθέσω ότι είναι κρεατόπουλα σωστά?) Ένα μεγάλο λάθος που παρατηρώ συχνά είναι ότι πολλοί φίλοι δίνουν Α ηλικίας φύραμα παραπάνω μέρες από το κανονικό (40-45 ημερών και μετά αλλάζουμε με Β ηλικίας) Υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα που έχεις παρατηρήσει σε αυτά? (ρωτάω μήπως και δεν είναι θέμα διατροφής άλλα κάποια αρρώστια και φυσικά δεν θέλω να σου πω για φάρμακα) Περιμένω νέα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  132. Ανώνυμος4/12/12, 1:41 μ.μ.

    φίλε Αγγελή, ως τώρα έχω δώσει 36 ευρώ. το spectron σήμερα το έδωσα πρώτη μέρα, οπότε δεν έχω αποτελέσματα ακόμα. η αναλογία που μου είπε ο κτηνίατρος είναι μία κουταλιά του γλυκού spectron και μία κουταλιά από το δεύτερο φάρμακο που μου έδωσε και δεν γράφει πάνω την ονομασία του, ανά 3 λίτρα νερό, και μέχρι να τελειώσει το φάρμακο. την ίδια αναλογία μου είχε πει και για τα δυό φάρμακα που μου είχε δώσει πριν, και μου είχε πει, μέχρι να τελειώσει το φάρμακο (αυτά τα φάρμακα κράτησαν 10 ημέρες). τα μικρά κοτοπουλάκια που έχουν το πρόβλημα, είναι περίπου 2 μηνών. είχα καμιά 40αριά από αυτά και έχω χάσει ως τώρα περίπου 15! μεγάλες κότες δεν έχουν επηρεαστεί ακόμα, αλλά μου είπε να δώσω και σε αυτές με την ίδια αναλογία (φάρμακο προς νερό). Επίσης μου έχουν προσβληθεί 2 πουλάδες που είναι μόνο για αυγά (αυτές που είναι κοντές και λεπτές) περίπου 4,5 μηνών και ένα κοκοράκι περίπου 4,5 μηνών και αυτό. όλα τα άρρωστα τα έχω βάλει σε καραντίνα. μου είπε ο κτηνίατρος για δέκα μέρες να μην κρατάω αυγά και για 15 να μην σφάζω (αφού από το φάρμακο θα δίνω και σε μεγάλες κότες). είμαι καινούριος στο επάγγελμα και ακόμη έχω να μάθω πολλά. ο συνολικός πληθυσμός είναι περίπου 100. πώς τα βλέπεις τα πράγματα; Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  133. Πω πω είναι απίστευτος και αυτός ο κτηνίατρος! Τέτοιου είδους φάρμακα δεν δίνονται με κουταλάκια ούτε με κουπίτσες πρέπει να βγεί ακριβές σχήμα θεραπείας και σε συγκεκριμένες ημέρες. Πεσμου απο το Spectron πόσα πουλιά πίνουν και μέσω όρο σε κιλά. Σε ποια περιοχή βρίσκεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  134. Ανώνυμος4/12/12, 4:33 μ.μ.

    Όλος ο πληθυσμός θα πάρει spectron. γύρω στα 25 πουλιά 2 μηνών (σε βάρος δεν μπορώ να είμαι σίγουρος, γύρω στα 700γρ. το κάθε ένα, ίσως από αυτά ξεκίνησε η αρρώστια, αλλά όχι και σίγουρα). 20 πουλάδες 4,5 μηνών (αυτές που είναι μόνο για αυγά, γύρω στο 1,5 κιλό, από αυτές έχουν προσβληθεί 2, αλλά ζούνε ακόμα), άλλες 15 τέτοιες πουλάδες περίπου 1 έτους (γύρω στο 1,5 κιλό και αυτές), 3-4 κοκόρια 4,5 μηνών (γύρω στα 2 κιλά, το ένα έχει προσβληθεί, τυχαίνει να είναι άσπρο), 35 κότες κόκκινες, ηλικίας πάνω από 1 έτος (πάνω από 3 κιλά η κάθε μία).
    Πρέπει να σου πω επίσης ότι περίπου 2 μήνες πριν ξεκινήσει η αρρώστια, είχαμε ένα πουλί το οποίο στην αρχή κούτσαινε από τη μία πλευρά και στην πορεία έμενε όλο και πιο στάσιμο, και όταν είπα στη μάνα μου να το πετάξει, μου είπε ότι έχει συμβεί και παλιότερα να κουτσαίνει κάποιο και μετά από λίγο καιρό να γίνει καλά. τελικά το συγκεκριμένο έπεσε τελείως από τα πόδια του και πριν πεθάνει το πετάξαμε, γιατί μάλλον ήταν από αρρώστια, ούτως ώστε να μην κολλήσουν και τα άλλα. έτσι λοιπόν πέρασαν περίπου 2 μήνες και εμφανίστηκε η αρρώστια με το αναπνευστικό και πιστεύω πως δεν έχει σχέση με το πουλί που κούτσαινε.
    Είμαι από Σπερχειάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  135. Ανώνυμος4/12/12, 4:39 μ.μ.

    Στο σχόλιο 4 Δεκεμβρίου 2012 4:33 μ.μ. ο Ηλίας είμαι, και ξέχασα να σου γράψω ότι από τα 25 πουλιά 2 μηνών, που γράφω παραπάνω, αλλά 3 έχουν τα αρχικά συμπτώματα της αρρώστιας του αναπνευστικού, που είπε ο κτηνίατρος, και όπως σου είχα γράψει και πιο πάνω (για να μην ψάχνεις) πέθαναν και άλλα 15 τέτοια πουλιά 2 μηνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  136. Δηλαδή το κάθε είδος που μου περιγράφεις πίνει από διαφορετικό νερό με 1 κουταλάκι spectro στα 3 κιλά + το άλλο φάρμακο που δεν ξέρουμε όνομα σωστά? Κρίμα είσαι μάκρια αν εισουν κόντα Αθήνα θα μπορούσα να ρίξω μια ματιά. Δεν πειράζει θα το κάνουμε ιντερνετικά. Στο πρώτο κρούσμα δηλαδή το πουλί παρέλυσαν τα πόδια του και άνοιξαν σαν να κάνει σπαγγάτο? ήταν φανερά αδυνατισμένο στην περιοχή του στήθους (έπιανες κόκαλα)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  137. Αγγελή καλημέρα, ΕΠΕΙΓΟΝ
    Από 3/12/12 ξεκίνησα στον κόκορα την αντιβίοση Baytril 0.5%oral sol.100ml ,παρατηρώ μία μικρή βελτίωση μετα τη δεύτερη μέρα χορήγησης.Όπως σου είχα αναφέρει ο κοκορας έχει κρεμάσει το κεφάλι του και αδυνατεί να το σηκώσει,ενώ από χθές κάνει επίμονες προσπάθεις για να ελέγξει το κεφάλι του.Έπειδή δεν τρώει ούτε μπορεί να πιεί νερό,του δίνω νερό με τη σύριγγα μετα το φάρμακο και αργότερα του δίνω συμπυκνωμένο γάλα, τρείς φόρές ημερησίως από 30ml κάθε φορά,περίπου 100 ml την ημέρα.Οι κουτσουλιές του είναι υδαρείς με πράσσινους κόκκους και αρκετά υπολείμματα γάλακτος. Η δόση του Baytril 0.5%oral sol.100ml είναι 5ml το πρω'ι' και 3ml το βράδυ,το βάρος ειναι περίπου 3 κιλά. Του έδωσα ενισχυμένη δόση,να συνεχίσω έτσι;Του δίνω κατι άλλο;
    Περιμένω οδηγίες σου
    ευχαριστω για όλα.
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  138. Αγγελή καλημέρα, ΕΠΕΙΓΟΝ
    Από 3/12/12 ξεκίνησα στον κόκορα την αντιβίοση Baytril 0.5%oral sol.100ml ,παρατηρώ μία μικρή βελτίωση μετα τη δεύτερη μέρα χορήγησης.Όπως σου είχα αναφέρει ο κοκορας έχει κρεμάσει το κεφάλι του και αδυνατεί να το σηκώσει,ενώ από χθές κάνει επίμονες προσπάθεις για να ελέγξει το κεφάλι του.Έπειδή δεν τρώει ούτε μπορεί να πιεί νερό,του δίνω νερό με τη σύριγγα μετα το φάρμακο και αργότερα του δίνω συμπυκνωμένο γάλα, τρείς φόρές ημερησίως από 30ml κάθε φορά,περίπου 100 ml την ημέρα.Οι κουτσουλιές του είναι υδαρείς με πράσσινους κόκκους και αρκετά υπολείμματα γάλακτος. Η δόση του Baytril 0.5%oral sol.100ml είναι 5ml το πρω'ι' και 3ml το βράδυ,το βάρος ειναι περίπου 3 κιλά. Του έδωσα ενισχυμένη δόση,να συνεχίσω έτσι;Του δίνω κατι άλλο;
    Περιμένω οδηγίες σου
    ευχαριστω για όλα.
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  139. Συμπλήρωση, σταμάτησαν στον κόκορα οι αναπνευστικοί ήχοι και δέν τρέχει πλέον από το στόμα του αυτό το μυξώδες υγρό.
    ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  140. Μπορώ να δίνω μετα τό φάρμακο το γάλα;
    ΒΑΣΙΛΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  141. Γεια σου Βασίλη, Είναι λίγο πιο ισχυρή δόση κατά 2 ml (η δόση δηλαδή είναι για πτηνό 4 κιλών) δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Προσπάθησε όμως να δώσεις ακριβώς την μισή το πρωί και μισή το βράδυ και όχι περισσότερο και λιγότερο. Δεν είναι σωστό. Αφού ανταποκρίθηκε έστω και λίγο είναι θετικό. Τώρα αφού δεν τρώει ο καψερός και του δίνεις μόνο γάλα δώστου και βιταμίνες ή καλύτερα ηλεκτρολύτες (τύπου αλμόρα θα του κάνει πολύ καλό είναι φτηνή) Συνεχίζεις έτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  142. Ανώνυμος5/12/12, 1:49 μ.μ.

    Ηλίας: φίλε Αγγελή, με τα φάρμακα έτσι είναι η δόση, 1 κουταλάκι spectro + 1 κουταλάκι από το άλλο φάρμακο, σε 3 λίτρα νερό. τώρα για το πρώτο κρούσμα, το πουλί είχε πρόβλημα από το ένα πόδι, και λίγο πριν το πετάξουμε, όντως είχαν ανοίξει τα πόδια του σαν να έκανε σπαγγάτο. ήταν λίγο αδυνατισμένο γενικά, αλλά δεν το κοίταξα στην περιοχή του στήθους που μου λες, γιατί δεν ήξερα ότι χρειαζόταν για να βγάλουμε συμπέρασμα. πάντως τέτοιο κρούσμα, δεν είχαμε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  143. Ηλία κατάλαβα την δοσολογία αλλά αυτό που δεν μου είπες είναι ότι όλα αυτά τα πουλιά πίνουν από τα 3 λίτρα με το φάρμακο? Τα συμπτώματα του πρώτου δεν είναι καθόλου καλά. Αλλά δεν θέλω να προτρέχω πριν δω ακόμα πως θα πάει η θεραπεία. Λύσε μου την απορία για να δούμε αν τουλάχιστον πίνουν από σωστή δοσολογία. Δηλαδή πόσα πουλιά πίνουν από τα 3 λίτρα νερό με την ένα + ένα κουταλάκι φάρμακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  144. Ανώνυμος6/12/12, 9:08 π.μ.

    Αγγελη, συγχαρητηρια σε σενα κ στο μπλογκ για την ανακουφιση της 'αγωνιας' μας [ερασιτεχνων κ προσφατα ασχολούμενων με τις κοτούλες]
    εχω 9 θηλυκες [3 15μηνων κ 5 9μηνων].ξεκινησε με πρηξιμο του ΑΝΩ βλεφαρου κ μελιτζανι λειρι σε 2. αρχισα τεραμυσιν για 5 μερες 1κ.γλ. σε 3λιτρα,ομως 2-3 κουτσαιναν,2 εσταζαν μυτη,τικ σαν ριγη στο κεφαλι 3-4κοτουλες.κουτσουλιες οι συνηθεις πλην των 2 πρωτων [υπολευκη ως ινες σε βλεννα],γρηγορα ομως προστεθηκε σχηματισμενο κομματι πρασινο[τριγυριζουν αρκετα σε λιγο χορταρι].
    ο κτηνιατρος [1 ωρα μακρια] διπλασιασε τη δοση,οπότε συνεχιστηκε ετσι η αντιβιωση.
    ομως μιά απο τις πρωτες χτες μαζευοταν παραμερα κ η εκπνοη με δυσκολια γινεται απο στομα,αλλο συμπτωμα δε βλεπω-λιγη υγρασια στο ρουθουνι.την ξεχωρισα απο χτες βραδυ,αλλα [αντιδραση?] δεν τρωει,δεν πινει αυτη τη στιγμη κ το 10ημερο τελείωσε.ουσιαστικα η μεγαλη δυσπνοια εμεινε.
    απο τις αλλες δε βλεπω κατι, επαψαν να 'γκρινιάζουν'[δυσπνοια ισως ηταν], μονο 2 εχουν τικ συχνο,αλλα ειναι ζωηρες.
    να συνεχισω-αλλαξω θεραπεια?
    ν'απαλλαξω την πρωτη απο τη βαρια δυσπνοια?
    πολυ ευχαριστώ σας.
    ΙΩΑΝΝΑ,Β.ευβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  145. Ανώνυμος6/12/12, 9:10 π.μ.

    Αγγελη, συγχαρητηρια σε σενα κ στο μπλογκ για την ανακουφιση της 'αγωνιας' μας [ερασιτεχνων κ προσφατα ασχολούμενων με τις κοτούλες]
    εχω 9 θηλυκες [3 15μηνων κ 5 9μηνων].ξεκινησε με πρηξιμο του ΑΝΩ βλεφαρου κ μελιτζανι λειρι σε 2. αρχισα τεραμυσιν για 5 μερες 1κ.γλ. σε 3λιτρα,ομως 2-3 κουτσαιναν,2 εσταζαν μυτη,τικ σαν ριγη στο κεφαλι 3-4κοτουλες.κουτσουλιες οι συνηθεις πλην των 2 πρωτων [υπολευκη ως ινες σε βλεννα],γρηγορα ομως προστεθηκε σχηματισμενο κομματι πρασινο[τριγυριζουν αρκετα σε λιγο χορταρι].
    ο κτηνιατρος [1 ωρα μακρια] διπλασιασε τη δοση,οπότε συνεχιστηκε ετσι η αντιβιωση.
    ομως μιά απο τις πρωτες χτες μαζευοταν παραμερα κ η εκπνοη με δυσκολια γινεται απο στομα,αλλο συμπτωμα δε βλεπω-λιγη υγρασια στο ρουθουνι.την ξεχωρισα απο χτες βραδυ,αλλα [αντιδραση?] δεν τρωει,δεν πινει αυτη τη στιγμη κ το 10ημερο τελείωσε.ουσιαστικα η μεγαλη δυσπνοια εμεινε.
    απο τις αλλες δε βλεπω κατι, επαψαν να 'γκρινιάζουν'[δυσπνοια ισως ηταν], μονο 2 εχουν τικ συχνο,αλλα ειναι ζωηρες.
    να συνεχισω-αλλαξω θεραπεια?
    ν'απαλλαξω την πρωτη απο τη βαρια δυσπνοια?
    πολυ ευχαριστώ σας.
    ΙΩΑΝΝΑ,ευβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  146. Ανώνυμος6/12/12, 9:16 π.μ.

    Αγγελη, συγχαρητηρια σε σενα κ στο μπλογκ για την ανακουφιση της 'αγωνιας' μας [ερασιτεχνων κ προσφατα ασχολούμενων με τις κοτούλες]
    εχω 9 θηλυκες [3 15μηνων κ 5 9μηνων].ξεκινησε με πρηξιμο του ΑΝΩ βλεφαρου κ μελιτζανι λειρι σε 2. αρχισα τεραμυσιν για 5 μερες 1κ.γλ. σε 3λιτρα,ομως 2-3 κουτσαιναν,2 εσταζαν μυτη,τικ σαν ριγη στο κεφαλι 3-4κοτουλες.κουτσουλιες οι συνηθεις πλην των 2 πρωτων [υπολευκη ως ινες σε βλεννα],γρηγορα ομως προστεθηκε σχηματισμενο κομματι πρασινο[τριγυριζουν αρκετα σε λιγο χορταρι].
    ο κτηνιατρος [1 ωρα μακρια] διπλασιασε τη δοση,οπότε συνεχιστηκε ετσι η αντιβιωση.
    ομως μιά απο τις πρωτες χτες μαζευοταν παραμερα κ η εκπνοη με δυσκολια γινεται απο στομα,αλλο συμπτωμα δε βλεπω-λιγη υγρασια στο ρουθουνι.την ξεχωρισα απο χτες βραδυ,αλλα [αντιδραση?] δεν τρωει,δεν πινει αυτη τη στιγμη κ το 10ημερο τελείωσε.ουσιαστικα η μεγαλη δυσπνοια εμεινε.
    απο τις αλλες δε βλεπω κατι, επαψαν να 'γκρινιάζουν'[δυσπνοια ισως ηταν], μονο 2 εχουν τικ συχνο,αλλα ειναι ζωηρες.
    να συνεχισω-αλλαξω θεραπεια?
    ν'απαλλαξω την πρωτη απο τη βαρια δυσπνοια?
    πολυ ευχαριστώ σας.
    ευβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  147. Καλημέρα Ιωάννα, Από τι κατάλαβα μερικές από τις κότες σου, κουνάνε πέρα δώθε το κεφάλι τους σαν να έχουν τικ? Αν ναι το κάνουν αυτό για να απαλλαγούν από τις βλέννες. Πάτησε με το δείκτη και τον αντίχειρα σου τα ρουθούνια τους να δεις αν βγάλει υγρό. Επίσης ζύγισε κανά 2 και πέσμου τω μέσο όρο σε κιλά δηλαδή 3 κιλά (το κάθε πτηνό) και είναι 9 κότες. Για να σου βγάλω δοσολογία με μια ποιο ειδική αντιβίωση σε αναπνευστικά. (Η τιμή της κοστίζει γύρω στα 7,5 ευρώ εννοείτε να την πάρεις από φαρμακείο που έχει και κτηνιατρικά γιατί σε κτηνιατρείο βάζουν ότι τιμή θέλουν) Περιμένω νέα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  148. Μεγάλε Αγγελη καλημέρα,
    Ο κόκορας ανακτά δυνάμεις.Κάνει επίμονες προσπάθειες να σηκώσει το κεφάλι του,που είναι κρεμασμένο κάτω.Από χθές του έδωσα ηλεκτρολύτες ALMORA, 1 ΦΑΚΕΛΛΑΚΙ σε 150 γρ νερό.Πόσες ημέρες να του δώσω ΑLMORA;να δώσω 3 ημέρες και μετά να συνεχίσω με βιταμίνες compivit.Yπάρχει κάποια πιό ισχυρή βιταμίνη για τήν περίπτωση μου.Οι αρρώστιες των πουλερικών είναι κολλητικές στον άνθρωπο; ΑΎΡΙΟ Παρασκευή τελειώνει το 5νθήμερο της αντιβίωσης Baytril 0.5%oral sol.100ml , νά συνεχίσω; του δίνω δόση κατά 2 ml μεγαλύτερη. Το σχήμα είναι Baytril 0.5%oral sol.100ml 8 ml και 20 ml νερό ,μετά 3 ώρες ALMORA στην προαναφερόμενη δοσολογία και μετά 4 ώρες 40 ml συμπυκνωμένο γάλα,ολα με σύριγγα.
    ΕΙΣΑΙ ΔΥΝΑΜΗ.
    Ευχαριστώ για όλα.

    ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  149. Ανώνυμος6/12/12, 12:02 μ.μ.

    [οι επαναληψεις εχουν να κανουν με το μπλογκ, δεν ηθελα να 'πιασω' χωρο!]
    Αγγελή,ετσι κι αλλιως σε ευχαριστω..διαφανες ηταν το υγρο που περιοδικα εβγαζαν.ΣΗΜΕΡΑ δεν εχει καμιά.το τικ ειναι σαν της Γιαννακου ενα πραμα.κιλα με βεβαιοτητα δεν μπορεσα να δω,ολα αναποδα κ με τη ζυγαρια.μαλλον 3.200 Μ.Ο ομως, πώς να αντεξω την προσπαθεια να παρει αερα η μια...κ πώς να δωσω -με συριγγα? μην πνιγεί?δεν πινει-τρωει σημερα, αγωνιωδης δυσπνοια
    ΙΩΑΝΝΑ,ευβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  150. Καλήμερα Βασίλη! χαίρομαι πάρα πολύ που πάνε καλύτερα τα πράγματα. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου! Να συνεχίζεις στο ίδιο σχήμα της θεραπείας συνολικά για 7 ημέρες και βλέπουμε γιατί έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά. Στην προκειμένη φάση οι βιταμίνες δεν θα του κάνουν κάτι, αλλά οι πρωτεΐνες και οι υδατάνθρακες. Δεν χρειάζεται όμως να μπεις σε παραπάνω έξοδα. Πίνει το θηρίο και τα 150 ml ημερησίως ηλεκτρολύτες? Μέχρι να φάει και να πίνει μόνος του καλό ειναι να του δίνεις. Θέλω να πιστεύω μέχρι να τελειώση η θεραπεία θα ανταποκριθεί 100% μας έχει δείξει ο καιμένος κάλα σημάδια. Αυτό που θα σου πρότεινα είναι να πάρεις λίγο φύραμα Α ηλικίας και να του δώσεις πιστεύω σίγα σίγα θα είναι σε φάση να φάει. Θα περιμένω νεότερα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  151. Ιωάννα και σε μένα τυχαίνει το πρόβλημα της ίδιας ανάρτησης που βγαίνει πολλές φορές. Κοίταξε να δεις αυτή η κότα που είναι πιο βαριά είναι δύσκολη η κατάσταση της. Άλλα πότε δεν ξέρεις πως θα ανταποκριθεί. Προσπάθησε λοιπόν να της δόσης το φάρμακο με μια σύριγγα σιγά-σιγά. Η δοσολογία που έβγαλα για τις κότες σου είναι 6,5 ml σε κάθε κότα κάθε μέρα για 5 μέρες. Στις υπόλοιπες κότες που πίνουν μια χαρά θα το βάζεις στην ποτίστρα με λίγο νερό μέχρι να το ποιούν όλο μέσα σε 2-3 ώρες. Εναλλακτικά μπορείς και σε αυτές με σύριγγα να το δώσεις άλλα θα είναι δύσκολα γιατί θα αντιστέκονται. Αν έχεις 9 κότες θα χρειαστείς 3 μπουκαλάκια από το Baytril 0.5%oral sol.100ml (δηλαδή γύρω στα 23 ευρώ) Μην τα πάρεις όλα μαζί πάρε πρώτα ένα-δυο μπουκάλια και βλέπουμε την πορεία τους. (γύρω στα 60 ml θα χρειαστείς την ημέρα) Περιμένω νέα σου. Τα αυγά τα πετάς για 2 εβδομάδες από την τελευταία ημέρα που κατανάλωσαν αυτή την αντιβίωση. (τα αυγα βράστα και δώστα σε κανά σκύλο της γειτονιάς). Περιμένω νέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  152. Βασίλη από Κερατέα. Ξέχασα να σου πω πριν ότι μην ανησυχείς σχεδόν καμία αρρώστια/πρόβλημα των οικόσιτων πτηνών δεν είναι κολλητικές για εμάς. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. σαλμονέλα ακόμα και ψείρες. Με λίγα λόγια δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  153. Αγγελή σε συνέχεια του σχολίου μου για το πρόβλημα με τα πόδια των κοτόπουλών μου ηλικίας 7 εβδομάδων περίπου.
    Άλλαξα τη διατροφή τους με φύραμα β' ηλικίας και προσέθεσα σε αυτό γάλα Novilam σε σκόνη όπως μου συνέστησε κάποιος φίλος, επίσης έδωσα περισσότερο χώρο στα κοτόπουλα για να κοινούνται και περιμένω να δω τα αποτελέσματα. Υποθέτω κι εγώ ότι είναι πρόβλημα υπερβολικού βάρους καθώς δείχνουν υγιέστατα κατά τ' αλλα, θα σας ενημερώσω για την πορεία τους σε λίγες ημέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  154. Γίαννη πολύ ωραία, Yποθέτω το γάλα τους το δίνεις για το ασβέστιο σωστά? Μην ανησυχείς δεν είναι από έλλειψη αλλά από υπερβολικό βάρος για το σώμα τους στη συγκεκριμένη ηλικία. Να γνωρίζεις ότι με τόσο υψηπρωτεινικό σιτηρέσιο που τους δίνεις (γάλα + φύραμα) κινδυνεύουν να πάθουν εντερίτιδα ακόμα και νεκρωτική. Με λίγα λόγια είναι δίκοπο μαχαίρι και θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Αν δεις κάτι περίεργο θα πρέπει να επέμβεις με αντιβίωση για να μην χάσεις μερικά ή ακόμα και τα μισά από τα πτηνά σου. Ρώτησε με ότι θέλεις και αν μπορώ και το ξέρω θα σε βοηθήσω. Μην ακολουθείς τακτικές όπως προτείνουν για την κοκκιδίωση να βάζουν ξύδι στο νερό για να ποιούν τα πουλιά. Κάτι τέτοιες πρακτικές μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ζημία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  155. Ανώνυμος7/12/12, 8:36 π.μ.

    [[ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ισως κ συμπτωση: 5-6 ωρες πριν το θανατο, εχω δει τις αλλες κοτες να πεφτουν σαν μανιασμενες στο 'θυμα', λες κ το νιωθουν -πριν τον εκτροφεα- παρεισακτο. να τονισω πως ηταν διεκδικητικο πουλι κ τσιμπαγε αρκουντως τις αλλες.
    ισχυει?]]
    το πρωι εκλαψα την κοτουλα με τη δυσπνοια.προλαβα, 19.00 χτες, 3ml Baytril σε 5mlνερο κι ενω ειδα οτι τσιμησε το γιαουρτι κ 2 σπορους απο τροφη. σηκωνοντας τη ομως τρυφερα, ειδα κ την αλλαγη-μεγαλωσα το στρες κ μαλλον την 'επνιξα', αν κι ακολουθησα οσα πρεπει -ψαχνοντας ως κ ξενα σάιτ για τροπο με συριγγα.
    α]το Baytril υπηρχε μονο ληγμενο 10/12 -τα κοιν.ιατρεια λενε πως εχουν δυναμη, ομως.. να περιμενω -με τεραμυσιν στις αλλες- το βραδυ που θα φερουν στην πολη? [παραγγειλα 2,αν κ λενε για ελλειψη]
    β]διαβασα απαγορευτικο για ωοτοκιας. μιας κ ακουω -μονο- ηχους αραια κ ειδα βελτιωση απο 2κ.γλ./3λιτρα τεραμ.[12η μερα] να δωσω απο 'ληγμενο' στις αλλες ή να συνεχισω τεραμ. δε δινω ποσιμο..μεχρι να μαθω! αν -οπως διαβαζω- μειωθει η αυγοπαραγωγη σε φορεις κ τα σφαξω αργοτερα, να τα υποβαλλω οπωσδηποτε σε Baytril?
    άπασες ηταν εμβολ. για βρογχιτιδα.
    θα ληξουν ολες ή αυτη ειχε χαμηλο ανοσοποιητικο -ατυχια στη χορηγηση εμβολιου?
    τα αυγα τα εδινα βρασμενα..παλι στις κοτες. επιβλαβές?
    ευχαριστω τον ΑΓΓΕΛΗ κ την αχαϊκή φιλοξενια του μπλογκ.
    Ιωαννα-Ευβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  156. Καλήμερα Ιωάννα, αυτό που παρατήρησες γίνεται επειδή έχουν μειωθεί οι δυνάμεις τις κότας και δεν μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό της και έτσι τις επιτίθενται οι άλλες. Αν στο έδωσε δωρεάν το baytril (τα κτηνιατρικά δεν επιστρέφονται αλλά τα πετάνε) τότε καλά έκανες. Όχι όμως να πληρώσεις ληγμένο εδώ και 2 μήνες. Η δοσολογία είναι 6,5 ml baytril όχι 3 που έδωσες στο έγραψα και εχτές. Ούτε η τεραμυκίνη είναι για κότες αυγόπαραγωγής αλλά την δίνουμε. Για αυτό το λόγο πετάμε τα αυγά + κάποιες μέρες παραπάνω μέχρι να γεννήσουν όλα τα αυγά που έχουν στην κοιλία τους. Η αντιβίωση για να δεις αποτελέσματα είναι άμεση στις μέρες που αναγράφει. Αυτό σημαίνει ότι στην τεραμυκίνη δεν ανταποκρίθηκαν. (για αυτό και εμείς κάνουμε αντιβιόγραμμα και δεν πίνουμε όποια θέλουμε). Εγώ θα πρότεινα να τους το δώσεις το baytril. Αν δεν μπορείς να το βρεις τελικά πέσμου να σου βρω μια άλλη λύση. Τα αυγά δεν πρέπει να τα δίνεις στις κότες. Στην ουσία τους ξανά δίνεις την αντιβίωση που αποβάλει ο οργανισμός τους. Τα αυγά μόνο σε γατούλες-σκυλάκια σε κανένα περιστέρι άντε και σε καναρίνι που ίσα ίσα θα τους κάνει και καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  157. Ανώνυμος7/12/12, 10:21 π.μ.

    νομιζα σε 2 δοσεις...τα 6,5ml. [στο αγχος, δεν αντισταθηκα, εδωσα 7,30 για το ληγμενο] ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες-υπομονη σου. αρχιζω τωρα κ τις αλλες απαξ ημερησιως σε μισο λιτρο νερο τα 7ml x 8 κοτες [υπολογιζω πως αφηνουν νερο λογω ραμφους] -στις 12.00 θα ξερουν για Baytril παραγγελία
    Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  158. Έπρεπε να στο δώσει δωρεάν έτσι και αλλιώς θα το πέταγε-κρίμα. Όχι δεν χρειάζεται να βάλεις 7 ml. 6,5 ml x 8 κότες για 5 ήμερες. Καλό θα είναι να τους το βάζεις πρωί πρωί και να έχεις το νούσου ότι πρέπει να το έχουν πιει μέσα σε 2-3 ώρες. Ναι μπορείς να δίνεις και το μισώ της δόσης κάθε 12ωρο. Αλλά είναι καλύτερα να δίνεις όλη την δόση ολόκληρη από την αρχή. Όλα θα πάνε καλά! Την ψόφια την πέταξες? αν όχι θα ήθελα να την ανοίξεις να μου πεις κάποια πράγματα που θέλω (νεκροτομικά) περιμένω να μου πεις και θα σου πω και εγώ δεν είναι δύσκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  159. Ανώνυμος7/12/12, 12:47 μ.μ.

    ναι, την πεταξα, δεν ηξερα οτι πρεπει να την ανοιξω, ομως πρωτα παρατηρησα γυρω γυρω, πλην του μελανιασματος στο λειρι, η αριστερη περιοχη ως κατω ηταν εντονα κοκκινη εσωτερικα, σαν φλογωση. η δεξια προς το μελανό, ενω τα ποδια αφρατα κ λευκα, ολα χωρις ιχνος εντομων κ περιπου 4κιλα-9 μηνων.
    ωστοσο καποια απο τις αλλες 2 ιδιας με πρωτη φυλης-καφεκοκκινο, που ειχαν συμπτωματα, σταζει η μυτη-εχει αδυνατισει πολυ, ενω κ στις 2 σκουρηνε πολυ το λειρι. [το νερο δεν το πινουν, μονο 2, παρολο που δεν ειχαν απο το πρωι αλλο, τρωνε ομως, να το ποτίσω σε ψωμι?]
    Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  160. Εντάξει και αν το ποιούν σε παραπάνω ώρες δεν χάνεται η δραστική ουσία όμως μέχρι να νυκτώση πρέπει να το έχουν πιει όλο! Αν νομίζεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις και να το μουλιάζεις σε ψωμί θα είναι καλύτερο (μόνο αντιβίωση όχι νερό). Αυτή η αντιβίωση υπάρχει και σε ενέσιμη έκτος ότι κάνει γύρω στα 35 ευρώ. δεν στο προτείνω γιατί δεν ξέρω αν μπορείς να τα καταφέρεις με τις ενέσεις. Δεν πειράζει που την πέταξες έξαλλου δεν στο είχα πει από την αρχή αν γίνει κάτι τέτοιο να την κρατήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  161. Ανώνυμος7/12/12, 2:23 μ.μ.

    Ηλίας: φίλε Αγγελή από τα 3 λίτρα νερό με τα φάρμακα μέσα, πίνουν 50 κοτοπουλάκια και πουλάδες και κότες, ανάμεικτα. συν άλλα 3 λίτρα νερό με τα φάρμακα μέσα, για άλλα 50 ανάμεικτα. το κάθε ένα λοιπόν πίνει όσο θέλει, από αυτό το νερό. σήμερα χάσαμε άλλη μία πουλάδα, αλλά ελπίζω να είναι η τελευταία, γιατί τα υπόλοιπα φαίνονται καλά και μάλιστα τα κοτοπουλάκια των 2 μηνών, είναι πιο ζωηρά τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  162. Γεια σου Ηλία, Η δόση του φαρμάκου που τους δίνεις είναι ελάχιστη σε σχέση με τόσα πτηνά θα πρέπει να αυξηθεί! Για πόση δόση θα πρέπει να μου πεις ένα μέσω όρο σε κιλά που είναι αυτά τα 50 πουλιά (το καθένα εννοώ π.χ είναι 1,5 κιλό και είναι 50 τεμ.) Έτσι θα μπορώ να σου βγάλω το σωστό σχήμα θεραπείας. Αν σου ψοφήσει άλλο σε παρακαλώ κράτησε το και να επικοινωνήσουμε για να σου πω τι να κάνεις (για να το δω νεκτροτομικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  163. Ανώνυμος9/12/12, 6:20 μ.μ.

    Αγγελή, βλεπω σε αφησαμε να...αναπνευσεις Σαβ/κο!
    3η μερα μεσημερι εδωσα Baytril σε ψωμι: περιπετεια ηταν, ψωμι χτεσινο κ πασπαλισμα κ μετα μια-μια να απομονωνω μη κ φανε κι αλλες τη δοση κ να 'δερνω' τα γατιά που το περνουσαν για μεζε. ωστοσο 48 ωρες μετα την 1η δοση, μια κοτα γεννησε, εβγαλε [πριν αντιβιωση] αρκετο κρεμ υγρο απο το στομα -τα ρουθουνια ξηρα κι ακουγεται συχνα να κατεβαζει βλεννες στο λαρυγγι. κοκκινο λαμπερο λειρι κ που κ που τρωει,πινει με βουλιμια. Σε αλλη, ειδα ιδιο υγρο γυρω απο φυσιολογικη κουτσουλια κ σε μια τριτη κουτσουλια σχεδον συμπαγη μονο καφε σκουρο. επειδη κλονιστηκα πια με το τάισμα, αυριο θα δωσω τη δοση των 8 σε 250ml νερο, μην ξεροσταλιαζω -τρεχουν κ τα γατιά κ' θα διωχνω οσες πινουν υπερβολικα. σωστα?
    Ιωαννα ευχαριστούσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  164. Αγαπητή Ιωάννα, πάντα τα μηνύματά σου έχουν μια δώσει χίουμορ! (Παρόλο την κακή κατάσταση που περνάς) Αν βάλεις όπως λες την αντιβίωση σε ελάχιστο νερό δεν είναι πρόβλημα. και σίγουρα δεν θα το πιει μόνη της κάποια κότα (σαν το φαγητό για παράδειγμα)Σήμερα είναι τέταρτη μέρα σωστά? Πως τις βλέπεις? Τα συμπτώματα μειώθηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  165. Ανώνυμος10/12/12, 6:32 μ.μ.

    [[παιρνω το θαρρος ν'ασχολουμαι τοσο, πλην της αναγκης, με πληροφοριες εδω, πιστευοντας πως θα ειναι χρησιμα κ σε αλλους -οπως ηταν μεχρι τωρα ανακουφιση σε μενα. ολο το μπλογκ ηταν κ ειναι μαθητεια σε μενα πουεγκατασταθηκα στην επαρχια διαβαζοντας εσας κ τον Μανικη]].
    Αγγελή,
    4η μερα, ναι, ελαχιστο νερο εβαλα -250γρ. με 55ml για τις 8. κι ομως ηπιαν τα ατιμα το μισο ΟΛΗ μερα..ενω ετρωγαν κι ηταν ζωηρα. 2 καταπινουν βλεννες, ενα τριτο -με το κοκκινο λειρι κ το καφετι υγρο- πηγαινε συχνα στη φωλια κ' μετα τις 4μμ στρωθηκε εκει κ δε βγηκε, ουτε οταν τους εκλεισα την πορτα. το ξαναδα τωρα, δεν εχει δυσπνοια. ευτυχως, αλλο συμπτωμα οχι, αποκατασταθηκε η ψυχραιμια -λεω!
    Ιωαννα, ευβοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  166. Ανώνυμος11/12/12, 5:11 μ.μ.

    Αγγελη, σε ευχαριστω για ολα. η κοτα γεννησε νυχτιατικα κ το πρωι ηταν ολες μια χαρα. το 5νθημερο εληξε [15μερες συνολικα αντιβιωση], εμεινε σε 1-2 το τικ με βλεννες. 8-1 ηρθε η περιπετεια με μπολικο στρες σε μενα κ μπελα σε σενα.
    να σαι καλα να φροντιζεις τον κοσμο ανθρωπων κ ζωων.
    Ιωαννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  167. Καλήσπερα Ιωάννα! ειλικρινα για αυτές τις στιγμές το κάνω που μου λέτε τα ευχάριστα! χαίρομαι πολύ!!! Βασικά δεν ήταν 15 ημέρες θεραπείας αλλά 5. Αν σου έχει μείνει αντιβίωση μπορείς να τους δώσεις για άλλες 2 ήμερες επειδη ταλεπωρίθηκαν αρκετά. Στην συνέχεια αφού την σταματίσεις προτείνω καμιά βιταμινούλα στο νερό (combivit MA) είναι πολύ καλες και φτηνές γύρω στα 3-4 ευρώ το φακελάκι και θα περάσεις πολύ καιρό. Αν τους δίνεις όμως δίαφορα αποφάγια απο την κουζίνα λαχανικά και φρουτάκια δεν χρειάζεται (να ξέρεις μόνο μην κάνεις απότομες αλλαγές στην διατροφή τους για να μην έχεις προβλήματα εντερίτιδας) Σου ευχόμαι τα καλύτερα και ελπίζω κάποια στιγμή να είμαι και εγω εκτος αθήνας στην ονειρική φάρμα μου και να μοιράζομαστε εμπειριες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  168. Ανώνυμος13/12/12, 7:38 π.μ.

    Αγγελη καλημερα!

    Για αλλη μια φορα χρειαζομαι τα φωτα σου!Το ποδαρακι απο τη μια κοτουλα μου ειναι δυο μερες πολυ κοκκινο και αναμεσα στα δαχτυλα και στον κορμο του ποδιου στο πισω μερος.Δεν βλεπω αλλα συμπτωματα (διαθεση φαγητο)μονο που εδω και δυο βδομαδες εχει κανει 2-3 αυγα χωρις καθολου τσοφλι.Βοηθησε με γιατι εχω αρχισει να αγχωνομαι...Επισης ηθελα να ρωτησω που βρισκω μαρμαροσκονη?Πρεπει να τους δινω βιταμινες?Σου θυμιζω εχω 3 κοτουλες στην ταρατσα στην ανω νεαπολη Νικαιας!!
    Ευχαριστω Φιλε Αγγελη για τη βοηθεια που δινεις καθε φορα που τη χρειαζομαι.
    Φιλικα
    Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  169. Καλημέρα συνονόματη! Ελπίζω και αυτή την φόρα να σε βοηθήσω! Καταρχήν μαρμαρόσκονη θα βρεις σε εργαστήρια μαρμάρων (κοινώς μαρμαράδικα) Πήγαινε μια βόλτα από τα μαρμαράδικα του 3ου Νεκρ. που είναι και κοντά σου και μια χαρά θα βρεις. Τώρα σχετικά με την κότα. βλέπεις να το τσιμπάει σαν να έχει φαγούρα? τω πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό μήπως έχεις τίποτα παράσιτα. Σε παρακαλώ βγάλε μια παααρα πολύ καλή και καθαρή φωτογραφία γράψε μου στο επόμενο σχόλιο σου το μαιλ σου και για να επικοινωνήσουμε και να δω τι συμβαίνει. Τώρα ξεκίνησε και γεννάει αυγά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  170. Ανώνυμος13/12/12, 12:15 μ.μ.

    Αγγελη
    Για αλλη μια φορα απαντησες με την ταχυτητα του φωτος!!
    Δεν βλεπω να εχει φαγουρα ομως πρεπει να σου πω οτι η κοτουλα ειναι πολυ χοντρουλα..μηπως παιζει ρολο το βαρος?Οταν γυρισω σπιτι θα βγαλω μια πολυυυ καθαρη φωτο και θα σου στειλω..Τα αυγα τα κανει ετσι εδω και 3 εβδομαδες (3 αυγα )και εχει να γεννησει απο τον αυγουστο.Εχτες της εδωσα τεραμικινη να συνεχισω?Πειραζει που την εδωσα αδιαλυτη σε ενα κομματι βρεγμενο ψωμι?Σε ζαλισα παλι το ξερω αλλα κανε λιγη υπομονη......Θα συνηθισεις χαχαχα!
    Το mail μου ειναι thrafilang1972@yahoo.gr
    Φιλικα!
    Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  171. Αγγελική θα σου απαντήσω στο μαιλ σου άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  172. Ανώνυμος14/12/12, 3:28 π.μ.

    Γειά σου Αγγελή!!
    8-12 αγόρασα 6 πουλάδες αυγοπαραγωγής! 4,5 μηνών απ'ότι μου είπε ο πωλητής!!το κοτέτσι νέα κατασκευή! παρατήρισα την αην ιδια ημέρα οτι υπήρχε μια κουτσουλια η οποία ειχε και κατι σαν κόκκινο επάνω της,πήρα τηλ τον πωλητή και μου πε οτι του μοιάζει για κοκκιδίωση και μου πρότεινε να τους βάλω στο νερό τους Baycox, 1 γραμμάριο σε κάθε λιτρο νερού για 4 ημέρες, αφου πέρασα οι 4 μέρες κα8αριζοντας το κοτέτσι βλέπω οτι οι κουτσουλιες που εχουν κοκκινο ειναι παρα πολλές, δλδ παραπάνω απο μια κοτα που ειχα δει στην αρχή!! Και σε ρωτώ τώρα εγω ο προτάρης δεν θα επρεπε κανονικά να εχουν σταματισει οι κοτες να κανουν κόκκινες κουτσουλιές? δλδ δεν πρεπει να εχουν γίνει καλά? η πρεπει να περασουν περισσότερες μέρες για να δώ αποτελέσματα?
    Και επιπλέων μου ειπε να μην τους δίνω καλαμπόκι και χόρτα παρα μόνο φύραμα ν10 μέχρι να αρχίσουν να κάνουν αυγά και μετά μπορώ να τους δίνω οτι θέλω!
    Εγω μαζι με το καλαμπόκι τους εδωσα και φυραμα ωοτοκιας ν7 μαζι με το καλαμποκι και το πίτουρο και δεν ξέρω αν έκανα καλά!
    Σε παρακαλώ πες μου την γνώμη σου!
    Γιάννης απο Ακράτα
    Σ'ευχαριστώ πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  173. Καλημέρα Γιάννη, να υποθέσω ότι αυτοί οι κωδικοί τροφής που μου γράφεις είναι τις φύρκο σωστά? Ο πωλητής έχεις μπερδέψει λίγο την μπάλα μου φαίνεται! Η ν10 είναι τροφή για παχύνσεις (κρεατόπουλα). Έπρεπε να σου δώσει την ν3. Είναι σωστό αυτό που σου είπε ότι να τους δίνεις φύραμα μέχρι να γεννήσουν και μετά ότι θέλεις. Κοίτα κακό δεν τους έκανες που τους έδωσες και άλλα σίγουρα όμως δεν τους έκανε και καλό. Με λίγα λόγια σταματάς το καλαμπόκι και οτιδήποτε άλλο τους δίνεις μέχρι να γεννήσουν θα τρώνε το φύραμα (ν3) ή αν θέλεις να αλλάξεις εταιρία ζήτα Γ ηλικίας. Μόλις γεννήσουν μπορείς να τους δίνεις ότι θέλεις. Αυτό που μου περιγράφεις είναι σύμπτωμα κοκκιδίασης όμως ο τύπος σου έδωσε σχήμα θεραπείας για κρεατόπουλα και όχι για κότες. Δίνεις 1ml/λίτρο για 2 ημέρες κενό 3 ημέρες και ξανά δίνεις άλλες 2 ημέρες. Επανάληψη σε 20 ήμερες. Την δόση του Baycox επειδή είναι μικρή καλό θα ήταν να την αυξήσεις σε 2ml/λίτρο ακόμα κάποιοι τον χειμώνα ΜΟΝΟ (λόγο μικρής ημέρας και ότι δεν πίνουν αρκετές ώρες οι κότες δίνουν 3ml/λίτρο). Κατεβαίνω σχεδόν όλα τα σκ Κορινθία ότι χρειαστείς πες μού. Αργότερα όταν ξεκινήσουν να γεννήσουν και θέλεις πιο φυσική τροφή πες μου να σου φτιάξω ένα σιτηρέσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  174. Γιάννη από Ακράτα, συνεχίζω…με το φάρμακο αυτό τα κοκκίδια δεν σκοτώνονται άλλα «ζαλίζονται» και αποκολλιούνται από το έντερο έτσι βγαίνουν στα κόπρανα. Αν δεν καθαρίζεις τακτικά τις ημέρες της θεραπείας οι κότες τα ξανά τρώνε και πάει αλυσίδα το θέμα. Τα απολυμαντικά δεν τα σκοτώνουν μια καλή λύση είναι να μην έχει στο κοτέτσι στάσιμα νερά από την ποτίστρα που ίσως τρέχει (πηγή κοκκιδίων), πετάς συνέχεια αν είναι σε μικρό χώρο άχυρο ή πριονίδι, αν είναι τσιμεντομενο μπορείς να περάσεις με καμινετο το δάπεδο (η μεγάλη θερμοκρασία τα σκοτώνει), να προσέχεις μην κάνει καμία την ανάγκη της μέσα στην ποτίστρα-η να είναι βρώμικο το νερό (έτσι κολλούν όλες) καθώς επίσης και μέσα στο φαγητό. Αν μπορείς να βρεις ασβέστη άσβεστο (σκόνη) μπορείς να ρίξεις μέσα στο χώρο. Τέλος να προσέχεις τις απότομες αλλαγές στην τροφή τους γιάτι τώρα που είναι σε μικρή ηλικία μπορεί να πάθουν εντερίτιδα (ακόμα και νεκτροτική και σε αυτή συναντάς αίμα σε πιο σκούρα απόχρωση στα κόπρανα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  175. Ανώνυμος16/12/12, 3:47 π.μ.

    Αγγελή 1000 ευχαριστώ!!!
    το ν3 ειναι νούμερο 3 ετσι? δεν ειναι το v το αγγλικό... και στο λέω γιατι δεν θυμάμαι την μάρκα!! Θα χαρώ πολύ εαν καποια στιγμή βρεθούμε μιας και ερχεσε απο τα μέρη μας!!!
    Γιάννης Ακράτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  176. Γιάννη από Ακράτα" Φυσικά μπορούμε να το κανονίσουμε κάποια στιγμή. Ναι εννούσα το νούμερο 3! Δες όμως και την εταίρια για να το συγουρέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  177. Ανώνυμος17/12/12, 4:02 μ.μ.

    Αγγελή καλησπέρα!!! Η μάρκα ειναι φύρκο! Αρα με το ν3 ειμαστε οκ!! Οσο για το σιτηρένιο που μου λες οτι θα μου φτιαξεις.. είναι μονο για μονο για αυγόκοτες? Εδω θα μου το γράψεις η θέλεις καποιο μαιλ?
    Και πάλι σ'ευχαριστώ πολύ!!!
    Γιάννης Ακράτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  178. Γεια σου Γιάννη, Ναι θα είσαι οκ με το 3 μέχρι να ξεκινήσουν να γεννούν. γράψε μου το μαιλ σου να σου στείλω. Σίγουρα για κότες αυγοπαραγωγής και αν θέλεις να δοκιμάσεις να φτιάξεις και μείγμα για πουλιά (κρεατοπαραγωγής) Β ηλικίας. τα λέμε και απο μαιλ πιο αναλυτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  179. Ανώνυμος17/12/12, 8:09 μ.μ.

    Σ'ευχαριστώ πολύ Αγγελή!!
    Το μαιλ εινα John_papas1313@hotmail.com
    Περιμένω με αγωνία το σιτηρένιο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  180. Γιώργος-Κορωπί20/12/12, 11:30 π.μ.

    Γειά σου και πάλι Αγγελή.
    Θα μπορούσες μήπως να μου στείλεις κι εμένα το σιτηρέσιο για τις κότες αυγοπαραγωγής? Έχω 9 κοτούλες (οι 7 αυγοπαραγωγής) και έναν κόκκορα.
    Το μειλ μου είναι geofust@yahoo.gr
    Σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  181. Ανώνυμος21/12/12, 6:10 μ.μ.

    Αγγελη Καλησπερα!
    Ειμαι η Αγγελικη Λιο
    Αργησα να σε ενημερωσω γιατι δεν ειχα internet-ουτε τωρα εχω γραφω απο αλλου-Το ποδαρακι μετα την τεραμικινη ξεκοκκινισε αρκετα αλλα εδω και 2 μερες η κοτουλα χανει ΠΟΛΛΑ φτερα.Αλλο παλι και αυτο...Τωρα τι κανουμε?
    Αχ βρε Αγγελη ευτυχως που εισαι και εσυ...!
    Θα περιμενω απαντηση με αγωνια
    Φιλικα
    Αγγελικη Λιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  182. Μεγάλε Αγγελή Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε.
    Πρώτα-πρώτα να σε έχει ο Θεός καλά να μας συνδράμεις στις προσπάθειες μας για δημιουργία στο αγρόκτημα.
    Σχετικά με τον κόκορα πού αρρώστησε 21.11.12 μετά τη NEOTERRAMYCIN 7 ημέρες και άλλες 7 ημέρες Baytril 0.5%oral sol.100ml και 2 εβδομάδες στη συνέχεια βιταμινες compivit, ο κόκορας μετά τη δεύτερη αντιβίωση άρχισε να τρώει δυνατά και να πίνει.Πλήν όμως, ακόμη δεν σήκωσε το κεφάλι κανονικά, όταν ξεκουράζεται το ακουμπάει στο δάπεδο με το ράμφος του προς τον ουρανό. Επίσης λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει καλά το λαιμό του δεν έχει ευστάθεια στις κινήσεις του.Οταν τρώει έχει κάπως στραβά - λοξά το κεφάλι.Κάποιες ημέρες λάλησε. Τον έχω ξεχωριστά γιατί τον τσιμπάνε οι άλλες κότες.Τον τα'ι'ζω:τροφή Α ηλικίας,σπαστό καλαμπόκι και σττάρι.Έχει αρχίσει να παίρνει βάρος.Κάνω κάτι άλλο;Περιμένω οδηγίες σου.
    εύχαριστώ για όλα.

    Υ.Γ. Άν δεν γίνει πλήρως καλά μπορώ να τον σφάξω,τρώγετα;
    ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΕΡΑΤΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  183. /Η Βασίλης είπε...

    Μεγάλε Αγγελή Καλημέρα και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε.
    Πρώτα-πρώτα να σε έχει ο Θεός καλά να μας συνδράμεις στις προσπάθειες μας για δημιουργία στο αγρόκτημα.
    Σχετικά με τον κόκορα πού αρρώστησε 21.11.12 μετά τη NEOTERRAMYCIN 7 ημέρες και άλλες 7 ημέρες Baytril 0.5%oral sol.100ml και 2 εβδομάδες στη συνέχεια βιταμινες compivit, ο κόκορας μετά τη δεύτερη αντιβίωση άρχισε να τρώει δυνατά και να πίνει.Πλήν όμως, ακόμη δεν σήκωσε το κεφάλι κανονικά, όταν ξεκουράζεται το ακουμπάει στο δάπεδο με το ράμφος του προς τον ουρανό. Επίσης λόγω της αδυναμίας του να ελέγξει καλά το λαιμό του δεν έχει ευστάθεια στις κινήσεις του.Οταν τρώει έχει κάπως στραβά - λοξά το κεφάλι.Κάποιες ημέρες λάλησε. Τον έχω ξεχωριστά γιατί τον τσιμπάνε οι άλλες κότες.Τον τα'ι'ζω:τροφή Α ηλικίας,σπαστό καλαμπόκι και σττάρι.Έχει αρχίσει να παίρνει βάρος.Κάνω κάτι άλλο;Περιμένω οδηγίες σου.
    εύχαριστώ για όλα.

    Υ.Γ. Άν δεν γίνει πλήρως καλά μπορώ να τον σφάξω,τρώγετα;
    ΒΑΣΙΛΗΣ - ΚΕΡΑΤΕΑ

    26 Δεκεμβρίου 2012 11:08 π.μ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  184. Ανώνυμος30/12/12, 8:20 μ.μ.

    Καλησπέρα σας και καλή χρονιά με υγεία σε όλους! Κε Αγγελή θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω μια κότα την οποία την έχω 2,5 μήνες και έκανε αβγά 6 από τις 7 ημέρες της εβδομάδας, ακόμα και με τα μεγάλα κρύα. Εδώ και 6 ημέρες περίπου δεν κάνει καθόλου αβγά, αν και την έχω δει να κάνει προσπάθεια. Επιπλέον σήμερα την είδα να είναι λιγότερο ζωηρή από ότι συνήθως. Καμιά ιδέα? Είναι φυσιολογικό να σταματήσει εντελώς να κάνει αβγά? Μπορεί να είναι κάποια ασθένεια?Τι θα έπρεπε να κοιτάξω. Δεν έχω δει άλλα συμπτώματα ακόμη (βρήκα όμως σήμερα κουτσουλιές με σιτάρι μέσα μάλλον άπεπτο). ? ΥΓ. Είναι μαζί με άλλες 2 πουλάδες που δεν έχουν γεννήσει ακόμα σε στεγασμένο κοτέτσι με μεγάλο προάυλιο χώρο. Τις ταίζω με φύραμα ωοτοκίας και με σιτάρι εναλλάξ, καθώς και βόσκουν -όχι καθημερινά- στον κήπο. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  185. ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΑΣΠΡΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΡΑΒΟΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΠΑΡΑΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  186. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  187. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Θέλω να ζητήσω συγνώμη από τους φίλους αναγνώστες που δεν τους απάντησα νωρίτερα στα προβλήματα τους. Δυστυχώς είχα κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούσα να σας απαντήσω νωρίτερα. Θα ξεκινήσω αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  188. Αγαπήτη Αγγελική Λιο σε ποία φάση είμαστε με την κοτούλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  189. Φίλε Βασίλη από Κερατέα το ότι πέρασε τόσος καιρός και ο κόκορας δεν αποκαταστάθηκε σχεδόν πλήρως η υγεία του δεν είναι και τόσο καλό. Αν γίνει καλά και περάσουν οι ημέρες αναμονής από την αντιβίωση φυσικά και μπορείς να τον σφάξεις και να το φας. Αν όμως ο κόκορας δεν έχει γίνει ακόμα καλά προτείνω να τον σφάξεις και να τον πετάξεις. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς ένα παραιτούμενο ζώο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  190. Αγαπητέ φίλε σχετικά με την κότα που σταμάτησε να γεννάει. Δυστυχώς μέχρι και πριν τα Χριστούγεννα δεν είχα με δει έντονα κρύα που θα κάνανε τις κότες να σταματήσουν. Μέσα στο χρόνο πολλές φόρες οι κότες σταματάνε να γεννούν (τουλάχιστον 2) Θέλω να δώσεις μεγάλη προσοχή στην τροφή τους. Μην χρησιμοποιείς εναλλάξ τις τροφές αλλά λίγο από όλα. Γιατί δημιουργείς πρόβλημα στο έντερο. Για παράδειγμα η άπεπτη τροφή μπορεί να είναι κάποια εντερίτιδα από τα διαφορετικά γεύματα που τους δίνεις καθημερινά. Ο κανόνας για όλα τα ζώα όταν αλλάζουμε την τροφή είναι ο εξής. 1η ημέρα 3 μέρη παλιά τροφή 1 μέρος νέα, 2η ημέρα 2 μέρη παλιά τροφή 2 μέρη νέα , 3η ημέρα 1 μέρος παλιά τροφή 3 μέρη νέα, 4η ημέρα μόνο νέα τροφή. Σε ποία φάση τώρα είναι η κότα ξανά ξεκίνησε τα αυγά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  191. Φίλε Δημήτρη το πρόβλημα με την γαλοπούλα που μου περιγράφεις με την παράλυση είναι δηλαδή κάτι σαν σπαγγάτο? (το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω?) ή έχει και τα δύο μαζεμένα σαν να κοιμάτε κάτω απο το σώμα της?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  192. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  193. Ανώνυμος10/1/13, 4:46 μ.μ.

    Ευχαριστώ κε Αγγελή για την απάντησή σας. Η κότα δεν ξεκίνησε να γεννάει και φαίνεται καλύτερα αν και κάπως ταλαιπωρημένη. Θα ήταν σκόπιμο να την ταίζω μόνο μια τροφή (πχ φύραμα ωοτοκίας) τουλάχιστον για αυτό το διάστημα; Επίσης θα πρέπει να πω πως το κοτέτσι τους δεν είναι ιδιαίτερα θερμό αν παίζει αυτό κάποιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  194. ΕΙΜΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΥΕΙ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ Η ΠΑΡΑΛΙΣΙΑ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΣΠΑΓΓΑΤΟ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  195. Θα ταν καλύτερο να τις ταΐζεις αυτή την χρονική περίοδο που δεν θα είναι στο μάξιμουμ της παραγωγής τους φύραμα διότι λόγου κρύο πρέπει να λαμβάνουν μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης και υδατάνθράκες για να ανταπεξέλθούν. Δεν πειράζει αν είναι κρύο το κοτέτσι τους αυτό που πειράζει όμως είναι να μην μπαίνουν ρεύματα κρύου αέρα. μία φθηνή λύση εκεί που κοιμούνται είναι να το κλείσεις με ναύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  196. Δημήτρη (παράλυση γαλοπούλας), τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία έξαρση μια ασθένειας που ονομάζεται μάρεκ. Είναι ιογενης νεοπλασματικη ασθένεις 100% κολλητική για όλα τα πτηνά που δεν έχουν εμβολίαστη με το αντίστοιχο εμβόλιο. Γiα να μην σε κουράζω με ανούσια πράγματα είναι ενας ιος που σχετίζεται/μοιάζει με καρκίνο στα πτηνά. Έχει 3 σκέλη το σπλαχνικό, το νευρολογικό και το δερματικό. Η κλινική εικόνα ενός πουλιού με το ένα πόδι μπροστά και το άλλο πίσω (σπαγγάτο) και παράλυση ίσως και σε φτερούγα είναι αποτέλεσμα αυτής της νόσου (άλλα είναι απαραίτητο αν έχεις και άλλα πουλιά στο χώρο να την πας για μια νεκροτομική εξέταση). Σφάξιμο παααρα πολύ καλή απολύμανση και καλύτερα να την θάψεις και όχι να την πετάξεις στα σκουπίδια. Αν όντως είναι μαρεκ νευρολογικό και έχεις και άλλα πτηνά στον χώρο θα έχεις μεγάλο πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  197. Έχω σε κλειστό χώρο 40 τετραγωνικών, 40 κοτόπουλα 3,5 μηνών.Το τελευταίο 5 ήμερο παρατηρώ ότι 4-5 από αυτά δυσκολεύονται να περπατήσουν, δεν μπορούν τα πόδια τους να κρατάνε το βάρος του σώματος,παρόλο που το βάρος του σώματός τους δεν ξεπερνά το 1 κιλό. Τρώνε καλά. Η διατροφή τους αποτελείται κυρίως από σπασμένο καλαμπόκι ανακατεμένο με λίγο φύραμα Β ηλικίας,λίγο σιτάρι,λίγο κριθάρι και φύλλα από λάχανα και μαρούλι. Που μπορεί να οφείλεται αυτή η πάθηση και τι πρέπει να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  198. Φίλε Γρηγόρη ή απλα δεν μπορούν να περπατήσουν επειδη ισως πονάνε? (παιζει και αυτο) Τι ράτσα είναι αυτα τα πουλιά? Πως είναι δυνατόν να είναι 3,5 μηνων και να μην ζυγίζουν ούτε κιλό. Κάνεις πολύ κακό που δίνει σε τέτοια ηλικία ελαχίστο φύραμα μπασταρδεμένο με απλους υδαταθρακες. Σε αυτή την ηλικία χρειάζονται πολύ μεγάλα ποσοστά πρωτεινης. Βάλε μόνο Β ηλικίας και άσε τις πρασινάδες για λίγο διάστημα. Εχείς παρατηρησει διάρροια? (λερωμένα πούπουλα πίσω?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  199. 1 που δυσκολεύεται στο περπάτημα ,είναι ράτσα για κρέας και 2 -3 είναι ντόπια ,παλιά ράτσα. Είναι όλα ζωηρά.Παρατήρησα ότι αυτό που είναι άρρωστο δεν έχει διάρροια.Αλλά είδα κάπου-κάπου στο κοτέτσι ,διάρροια σε βετζ χρώμα ,ώμος κάποιες από αυτές με αφρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  200. Αφού δεν έχουν κάποιο εμφανή πρόβλημα τότε να τους δώσεις φύραμα Β ηλικίας. Ίσως να είναι καθαρά από κακή διατροφή αφού δεν μου λες ότι υπάρχει κάποιο άλλο σύμπτωμα που να βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ