Σελίδες

Ζεόλιθος και χρήσεις του

Ζεόλιθος και χρήσεις του

Οι χρήσεις του ζεόλιθου

Ένα από τα πλέον πολύτιμα προϊόντα της φύσης με χίλιες δυο ιδιότητες υπάρχει στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Ο λόγος για τον ζεόλιθο, ο οποίος έχει τόσες πολλές εφαρμογές και χρήσεις που πολλοί τον χαρακτηρίζουν μαγικό...
Γράφει Ο Δρ Γεώργιος Ζακυνθινός-Αναπλ. Καθηγητής Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας - Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων.

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι ακριβώς είναι ο ζεόλιθος. Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό πορώδες υλικό με τεράστια ιοντοανταλλακτική ικανότητα χάρη στην οποία μπορεί να καθαρίζει τον οργανισμό δεσμεύοντας μέταλλα και οργανικές ενώσεις.
Το όνομά του το πήρε από τα αρχαία Ελληνικά, Ζέω = βράζω και Λίθος = πέτρα.
Η χρήση του μάλιστα είναι διαδεδομένη σε όλη την Ασία καθώς χρησιμοποιείται 800 χρόνια τώρα στην παραδοσιακή ιατρική για την συνολική υγεία και ευεξία. Στις ΗΠΑ περιλαμβάνεται από τον FDA τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στην λίστα των Γενικώς Αναγνωρισμένων ως Ασφαλών (GRAS) και θεωρείται ότι είναι «γενικώς ασφαλές».

Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα πλούσια πηγή εξαιρετικού ζεόλιθου είναι όλη η περιοχή της Θράκης, η καθαρότητα του οποίου αγγίζει το 95% , που τον κατατάσσει στην κορυφαία ποιότητα παγκοσμίως. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στη χώρα μας ο ζεόλιθος μπορεί να βρει αρκετές εφαρμογές αλλά το μεγάλο του ατού είναι η χρήση του, έπειτα από κατάλληλη επεξεργασία, σαν φυσικό συμπλήρωμα της ανθρώπινης διατροφής.

Ένα φυσικό προϊόν με πολλές υποσχέσεις χάρη της μοναδικής του κρυσταλλικής δομής, όπου αντιγράφει την δομή ενός «τυπικού κυττάρου με τεράστια θα λέγαμε χυμοτόπια» που παγιδεύουν μέταλλα και οργανικές ενώσεις τις οποίες αποσύρει με ασφάλεια από το σώμα. και αυτό επειδή ο Ζεόλιθος είναι ένα από τα λίγα αρνητικά φορτισμένα προϊόντα στη φύση.

Ένας φυσικός αποτοξινωτής του οργανισμού μας.
Οι επιστήμονες συνεχίζουν τις έρευνές τους σχετικά με τον ζεόλιθο και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά τους που αναφέρονται σε περισσότερα από 200 άρθρα είναι εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα φαίνεται ο Ζεόλιθος:

Να εγκλωβίζει τις ελεύθερες ρίζες μην αφήνοντας να λειτουργήσουν, λειτουργώντας ως ισχυρό αντιοξειδωτικό και να μπορεί να δώσει σημαντική βοήθεια σε προβληματικά κύτταρα. (LifeLink Pharmaceuticals, 2005).

Να βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου, υδράργυρου, καδμίου, αρσενικού, αλουμινίου, κασσίτερου και του επιπλέον σιδήρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, καταργεί τα ραδιενεργά μέταλλα όπως του καισίου και στροντίου-90, τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν περί τις 100.000 χημικές ουσίες γύρω μας (από τα φυτοφάρμακα στα τρόφιμα, το νερό που πίνουμε, τα αέρα που αναπνέουμε κ.ά.)

Τείνει να παγιδέψει τα αλλεργιογόνα από την κυκλοφορία του αίματος και την πεπτική οδό προτού να μπορέσει το σώμα να αντιδράσει μειώνοντας κατά συνέπεια τα συμπτώματα από τα διάφορα τρόφιμα και τις περιβαλλοντικές αλλεργίες.

Ίσως να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία με την εξάλειψη των φυτοφαρμάκων και ζιζανιοκτόνων από το σώμα.

Να αποτελεί ένα ισχυρό αντι-ιικό φυσικό προϊόν. Όπως αναφέρεται στην βιβλιογραφία, σε 40 ανέκδοτες μελέτες με περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά. Επίσης προκαταρκτικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ανακουφίσει τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την σκλήρυνση κατά πλάκας, την ηπατίτιδα C, καθώς και το κοινό κρυολόγημα ή την γρίπη.

Να δημιουργεί μια φυσική ασπίδα στον οργανισμό με τη δημιουργία ενός άριστου επιπέδου pH (μεταξύ 7,35 και 7,45), η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου και ταυτόχρονα ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ενώ παράλληλα δρα σαν άριστο φυσικό ισοτονικό

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ζεόλιθος δημιουργεί μια αίσθηση ευεξίας και ευφορίας κυρίως λόγω της εξάλειψης των τοξινών ενώ σύμφωνα με προκαταρκτική έρευνα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής σεροτονίνης από τον οργανισμό.

Επίσης φαίνεται να έχει θετική συνδρομή στην οισοφαγική παλινδρόμηση, καούρα.

Ασφάλεια και παρενέργειες

Σύμφωνα με την αρθρογραφία είναι εξαιρετικά ασφαλές και μη τοξικό σε οποιοδήποτε επίπεδο: τα ίχνη του ζεόλιθου εξαλείφονται εντελώς από το σώμα μέσα σε 6 με 8 ώρες χωρίς να αφήνει κανένα κατάλοιπο. Δεν έχει καμία γεύση ή οσμή και μπορεί να λαμβάνεται με άδειο στομάχι.

Ζεόλιθο Θράκης θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία σε μορφή δισκίου.

Όσον αφορά τις παρενέργειες, κυρίως λόγω αποβολής των τοξινών, ένα ελάχιστο ποσοστό χρηστών περίπου 1% έχει αναφέρει λίγο πόνο των μυών, κεφαλαλγία, εξάνθημα η αίσθηση κακουχίας στα πρώτα στάδια της αποτοξίνωσης. Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στην έντονη αποτοξίνωση που προκαλεί και αντιμετωπίζονται με διακοπή της χρήσης για μερικές ημέρες ή με μείωση της ποσότητας. Πάντως καλό είναι να ξεκινά κάποιος με χαμηλή δοσολογία ώστε να φτάσει το ένα γραμμάριο την ημέρα.
Άλλη παρενέργεια είναι η αφυδάτωση που δημιουργείται με την αποβολή των τοξινών, αλλά αυτό δεν θα συμβεί εάν πίνουμε τουλάχιστον 10-12 ποτήρια νερό την ημέρα.

Πολύτιμος σύμμαχος στις δίαιτες αδυνατίσματος

Οι δίαιτες που οδηγούν σε γρήγορο αδυνάτισμα προκαλούν μια κατάσταση στον οργανισμό που ονομάζεται τοξίνωση, και αυτό γιατί σε κανονικές συνθήκες οι λιπόφιλες τοξίνες , όπως οι διοξίνες, είναι αποθηκευμένες στο λίπος του οργανισμού και απελευθερώνονται και αποβάλλονται αργά, αλλά σταθερά. Αν κάποιος χάσει μεγάλη ποσότητα λίπους απότομα τότε τεράστιες ποσότητες λιπόφιλων τοξινών απελευθερώνονται στον οργανισμό με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Επομένως πριν κάποιος ξεκινήσει την προσπάθειά του για απώλεια βάρους ας φροντίσει να προμηθευτεί από το φαρμακείο ένα κουτάκι με ζεόλιθο ώστε να αποβάλλονται οι βλαβερές ουσίες από τον οργανισμό, και να αδυνατίσει με ασφάλεια.

Σημείωση συντάκτη: Αυτό το άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό να παρέχει ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία.

Άλλες χρήσεις του ζεόλιθου

Με την ενσωμάτωσή του στο έδαφος, δεσμεύει τα θρεπτικά συστατικά και τα διατηρεί κοντά στο ριζικό σύστημα των φυτών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι, το νερό -ακόμα και έπειτα από μεγάλες βροχοπτώσεις- δεν μπορεί να τα παρασύρει σε μεγαλύτερο βάθος. Παράλληλα, η αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών από τα φυτά πραγματοποιείται με φυσιολογικούς ρυθμούς. Βελτιώνει τη δομή και τη χημική σύσταση του εδάφους εξουδετερώνοντας τα οξέα. Επίσης βοηθάει στη συγκράτηση της υγρασίας ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποσότητες από 500 - 1.000 κιλά το στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και σε ποσοστό 5% - 10% στα μείγματα της ανθοκομίας.

Ως συνεργηστικό υλικό των χημικών λιπασμάτων για την βραδεία αποδέσμευσή τους.

Η χορήγησή του στα ζώα μπορεί να μειώσει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα προϊόντα διατροφής τους.

Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών -κυρίως αμμωνίας και υδροθείου- σε χώρους συντήρησης και αποθήκευσης τροφίμων, σε κτηνοτροφικές μονάδες και ιχθυοκαλλιέργειες. Στις κτηνοτροφικές μονάδες, εφαρμόζοντάς το στο δάπεδο σε ποσότητες 2 - 3 κιλά ανά τ.μ., αφενός απορροφά την αμμωνία μειώνοντας και τις επιβλαβείς αναθυμιάσεις και αφετέρου μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα.

Στην ιχθυοκαλλιέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το φιλτράρισμα του νερού και για την απορρόφηση της αμμωνίας.

Στη βιομηχανία χρησιμοποιείται στα φίλτρα για την δέσμευση του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων βλαβερών ενώσεων. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φιλτράρισμα των υγρών βιομηχανικών αποβλήτων, δεσμεύοντας διάφορα τοξικά και ραδιενεργά ιόντα και στην ανακύκλωση των νερών που προέρχονται από την βιομηχανική δραστηριότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μετά τη χρήση του και με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να αποκατασταθούν οι ιδιότητές του ώστε να μπορέσει να επαναχρησιμοποιηθεί.

Σαν ενισχυτικό στη διατροφή των χοίρων, των πουλερικών, των αιγοπροβάτων και των βοοειδών. Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, βοηθάει στην ανάπτυξή τους και στα πουλερικά, βοηθάει την αύξηση της ωοτοκίας τους.

Αναμεμειγμένος με άμμο στα δοχεία των μικρών κατοικίδιων απορροφά τις οσμές.

Μπορεί να αντικαταστήσει με επιτυχία τα φωσφορικά άλατα από τα απορρυπαντικά, μειώνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης και του ευτροφισμού των θαλασσών. Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όχι μόνο, τα έχει ήδη αντικαταστήσει σε όλων των ειδών τα απορρυπαντικά.

Με την προσθήκη του στο πλύσιμο -σε κατάλληλη μορφή- μπορεί να μειώσει την ποσότητα του απορρυπαντικού έως και 70% και να εξαλείψει την ανάγκη μαλακτικού. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής των υφασμάτων και μειώνει τις πιθανές αλλεργίες που προκαλούν οι χημικές ουσίες των απορρυπαντικών.

Η προσθήκη ζεόλιθου σε λίμνες αλλά και σε άλλους υδάτινους όγκους μπορεί να εμπλουτίσει το νερό σε οξυγόνο και μειώνει το φαινόμενο του ευτροφισμού. Παράλληλα, βοηθάει στην ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό πολλών υδρόβιων οργανισμών.

Πηγές: Ζεόλιθος, θαυματουργό - οικολογικό ορυκτό
Ζεόλιθος. Το φυσικό συστατικό για υγεία και ευεξία

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Εφαρμογή του ζεόλιθου στην γεωργία

23 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/4/11, 2:22 μ.μ.

    Θα ήθελα να πληροφορηθώ που ακριβώς είναι τα λατομεία εξόρυξης Ζεόλιθου στη Θράκη , διότι απ όσο γνωρίζω τέτοια λατομεία δεν έχουν αδειοδοτηθεί μέχρι σήμερα.
    Αυτό που γνωρίζω είναι πως κάποιοι ληστρικά και παράνομα αφαιρούν μεγάλες ποσότητες ζεολίθων και της μοσχοπουλάνε στην αγορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ακριβώς αυτό που αναφέρει ο ανώνυμος φίλος ήξερα και εγώ, ότι δεν υπάρχουν αδειοδοτήσεις για λατομεία εξόρυξης ζεολιθου στη Θράκη. Γι' αυτό και παραξενεύτηκα όταν είδα διαφήμιση σκευασμάτων ζεόλιθου σε εφημερίδα πανελλήνιας κυκλοφορίας πριν από λίγο καιρό..

    Αν πάντως όντως ισχύουν τα όσα γράφονται (έχω μια και μόνο αμφιβολία, ώς προς την περιεκτικότητα των σκευασμάτων που κυκλοφορούν στο εμπόριο σε καθαρό ζεόλιθο), πρόκειται για ένα μικρό θαύμα τη φυσης.

    "Μια δοκιμή θα σας πείσει" δεν λένε; Λέω να το δοκιμάσω τον Μάιο, ιατρού επιτρέποντος, και να σας πω την εμπειρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γνωρίζω που ακριβώς γίνεται η εξόρυξη στη Θράκη. Το μόνο που μπορώ να αναφέρω είναι ότι η εταιρία που το παράγει στην Ελλάδα βρίσκεται εδώ http://superfoods.gr/products.php?view=56 . Ίσως μία ερώτηση σε αυτούς λύσει το μυστήριο. Δε νομίζω βέβαια ότι για τη φαρμακευτική του εξαγωγή και ποσότητα χρειάζεται και τεράστιο λατομείο… Όποιος γνωρίζει περισσότερα καλό είναι να μας διαφωτίσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συμφωνήσω για το θέμα του ζεόλιθου απο τη θράκη.Από όσο ξέρω και εγώ και ζώντας στη θράκη δεν έχει περάσει ποτέ από το περιφεριακό συμβούλιο Α.Μ.Θ. ποτέ καμία μελέτη περιβαλλοντικών και άδεια εταιρείας για εξόρυξη του.Πιστεύω οτι αν όντως ειναι ζεόλιθος θράκης και όχι βουλγαρίας(?) , ο αναφερόμενος είναι παράνομα εξορυσσόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://living-a-mad-world.blogspot.com/2011/04/blog-post_09.html

    Και καλη ανασταση του εθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/5/11, 11:27 μ.μ.

    www.thrakinea.gr/2011/05/24/κκε-ξεπούλησαν-τον-ζεόλιθο-των-πετρωτ/

    Τα ζητήμα των αδειοδοτήσεων στην ελλάδα θα παραμείνει ένα μυστύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/6/11, 2:15 μ.μ.

    Σε μεγάλο φιάσκο οδηγήθηκε η σύμβαση για την εξόρυξη ζεολίθου στα Πετρωτά.(video) http://t.co/eYeMPrl

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/5/12, 11:20 μ.μ.

    Ο ζεόλιθος "Θράκης" είναι από Τουρκία! Επίσημα από την εταιρεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος14/6/12, 1:45 μ.μ.

    Η ευρύτερη περιοχή της Θράκης ανήκει σε Βουλγαρία, Ελλάδα, και Τουρκία, οπότε είναι Θράκης... τα λατομεία μας εδώ γιατί δεν δουλεύουν, ε? Αυτό είναι το περίεργο στην ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πληροφορίες για τον Ζεόλιθο (τι είναι,αγορά κ.α.) στο http://allsuperfoods.blogspot.gr/2012/12/zeolite-superfood.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος31/3/13, 10:25 μ.μ.

    o zeoluthos tourkia einai kakis poiotitas epeisis einai kitrinos. o katharos zeoluthos einai kathara aspros.kai tn zeolutho tis thrakis apla den afinoun na ton eksoruksoun dioti einai alla sumferonta mesa opws oloi gnwrizetai gi ayto kai ginetai eisagwgh zeoluthou poio poli apo boulgaria epeidis einai konta sta koitasmata tis thrakis. episis tha ithela na anaferw pws eimai xristis 2 xronia t zeoluthou kai stin prwsopiki m zwi. alla kai stis kaliergies m kai dne exw xrisimopoihsei ximikes ousies mexri twra sta dentra mou alla akoma kai sto laxanokipo mou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανακαλύψαμε κι άλλη χρήση!!!Τα γατάκια μας είχαν ψύλλους και επειδή είναι πολύ μικρά δεν μπορούσαμε να τους βάλουμε κανένα από τα φάρμακα που κυκλοφορούν και τα πασπαλίσαμε με ζεόλιθο κι αυτά και τη γάτα και το κουτί τους!!!Την άλλη μέρα ήταν το κουτί τους γεμάτο ψόφιους ψύλλους. Επαναλάβαμε για δυο μέρες ακόμα και δεν έμεινε τίποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος8/10/13, 5:05 μ.μ.

    Καλησπερα
    Με τα παιδια τι γινετε , μπορουν να λμβανουν ζεολιθο και τι ποσοστητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος25/10/13, 7:07 μ.μ.

    Ζεολιθος ειναι διατομητης ή ειναι δυο διαφορετικά πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος24/1/14, 12:09 π.μ.

    Πήρα τον ζεόλιθος από την superfoods πριν καν διαβάσω όλα αυτά, σε μία εξωφρενική τιμή των 24 ευρώ τα 63γρ. αρχική τιμή (εγώ το πήρα 17 λόγω αγοράς μέσω internet) ενώ έχω βρει τα 100 γρ. 2,5 ευρώ αλλά και ακόμα πολύ χαμηλότερες τιμές.
    Πήρα τηλέφωνο στην εν λόγω εταιρία, και μου επιβεβαίωσε τα όσα λέγονται εδώ.
    Ότι δηλαδή, στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται η εξόρυξη και με την ονομασία Ζεόλιθος Θράκης εννοούν την ευρύτερη περιοχή των βουνών της Θράκης που βρίσκεται στη Βουλγαρία. Ανοίγοντας το χάρτινο κουτί υπάρχει μία τεράστια ελληνική σημαία στο "αυτάκι" του κουτιού. Όταν τους ρώτησα αφού είναι από τη Βουλγαρία γιατί βάζεται ελληνική σημαία μου απάντησαν πως η σημαία αντιπροσωπεύει την εταιρία η οποία είναι αμιγώς ελληνική.
    Με λίγα λόγια μία κοροϊδία και μισή.
    Αγοράστε λοιπόν οποιοδήποτε άλλο ζεόλιθο εκτός από τον Ζεόλιθο Θράκης καθώς ούτε ελληνικός είναι αλλά ούτε καν φθηνός σε σχέση με άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/2/14, 11:24 μ.μ.

    Καλησπέρα θα μπορούσες να αναφέρεις τις πηγές που το βρήκες φθηνότερο; Εγώ το λιγότερο που βρήκα από Internet είναι στα 15 ευρώ +μεταφορικά..
    Εσύ που το βρήκες με 2,5 ευρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος4/2/14, 1:19 μ.μ.

    στην αθηνα ευριπιδου και αθηνας στο κατάστημα μπαχαρ και είναι πολύ φθηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν στην ηγεσία των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος καλείται να διερευνήσει η Βουλή μετά από αίτημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

    Στην επίμαχη δικογραφία η οποία αφορά ματαίωση επένδυσης άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την εξόρυξη ζεόλιθου στον Εβρο περιέχονται τα ονόματα της τέως υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη, των τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρούλη.

    Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς). Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλόγιζε ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

    Όπως ισχυρίζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του Έβρου, αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.


    http://www.energia.gr/article.asp?art_id=78827

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος7/2/14, 9:47 μ.μ.

    Εδώ
    http://zcode-gr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_22.html
    λέειπως ο ζεόλιθος περιέχει μόλυβδο, αλλά στα σκευάσματα με πονηρό τρόπο αποφεύγουν την αναφορά.Οι αγρότες δε ρίχνουν 200 με 500 κιλά στο στρέμα και ταίζουν τα ζώα τους με αυτό. Το θέμα είναι σοβαρό. Μπορεί κάποιος που κατέχει το θέμα να μας ενημερώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ελπίζω να λυθεί σύντομα το θέμα της αδειοδότησης και ν' αρχίσει σύντομα να λειτουργεί το λατομείο γιατί είναι σημαντικό για την περιοχή και για όλη την Ελλάδα.
    Όσον αφορά τον φίλο ανώνυμο που θέλει να ενημερωθεί εκτενέστερα τον παραπέμπω στο παρακάτω μπλογκ: http://ellhnikos-zeolithos.blogspot.com/2014/02/nikos-lygeros-zeolithikh-ygeia.html
    Εκεί θα βρει όλη τη βιβλιογραφία και τις διατριβές που έχουν εκπονηθεί και θα ενημερωθεί διεξοδικά.
    Παρεπιπτόντως, η σελίδα σας είναι εξαιρετική και χαίρομαι ιδιαίτερα που την ανακάλυψα!!!!
    Να είστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος30/10/15, 4:50 μ.μ.

    Που εχεις διαβασει οτι ο ζεολιθος περιεχει μολυβδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ζεόλιθος στην παρασκευή Σαπουνιού και σε τί αναλογία(χειροποίητο σαπούνι με ελαιόλαδο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γεια σας έχω αγοράσει ζεόλιθο όχημα και τον Έχω αρκετά χρόνια ήθελα να ρωτήσω αν λήγει. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ