Η αλήθεια για την μακροζωία

Η αλήθεια για την μακροζωία

Ανακαλύφθηκε το φάρμακο της μακροζωίας

Πόσο άναυδος μένω όταν διαβάζω τόσο σημαντικές ανακαλύψεις...
Συγχαρητήρια ανακαλύψατε τυχαίως κάτι, μόνο που η ανακάλυψη αυτή έχει γίνει από του Έλληνες 2.000 χρόνια πριν και ουσιαστικά έχει ορισθεί από τι φθείρεται ο οργανισμός, και φυσικά πως καθαρίζεται... για να γιατρευτεί... χωρίς μαγικά χάπια... μόνο με τη τροφή και την άσκηση...

Μεταφέρω το σχετικό άρθρο
Αυστραλοί ερευνητές ανακάλυψαν, κατά λάθος, το φάρμακο της μακροζωίας. Πρόκειται για φάρμακο κατά της οστεοπόρωσης που, κατά τους ερευνητές, επιμήκυνε τουλάχιστον κατά πέντε χρόνια τη ζωή των ληπτών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν, με σκεπτικισμό, ότι οι ηλικιωμένοι λήπτες του φαρμάκου ζουν περισσότερα χρόνια από άλλους ηλικιωμένους που δεν το παίρνουν. «Το αξιοσημείωτο στοιχείο της έρευνάς μας είναι, ότι οι χρήστες των φαρμάκων ζουν περισσότερο από τα άτομα που δεν το χρησιμοποιούν», δηλώνει ο καθηγητής, Τζον Έιζμαν, από το Garvan Institute of Medical Research του Σίδνεϊ.
«Αρχικά υποθέσαμε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιήσαμε στην έρευνα ήταν πιο υγιείς από τους άλλους και γι' αυτό καταγράψαμε αυτά τα αποτελέσματα. Η υπόθεση αυτή, όμως, δεν επιβεβαιωνόταν από την πολύπλευρη εξέταση των αποτελεσμάτων. Υποτίθεται, ότι η κατάσταση των ληπτών του φαρμάκου θα χειροτέρευε, όμως η κατάστασή τους εξομοιώθηκε με την κατάσταση του ευρύτερου πληθυσμού ή βελτιώθηκε», προσθέτει ο καθηγητής Έιζμαν.
Η έρευνα, γνωστή ως Dubbo Osteoporosis Epidemiology Study, άρχισε σε δείγμα 2.000 ηλικιωμένων ατόμων, εκ των οποίων 121 έπαιρναν επί τριετία φάρμακο από την ομάδα bisphosphonates.

Το φάρμακο, που χρησιμοποιήθηκε από τους ασθενείς, αποτρέπει την απώλεια οστέινης μάζας. Η διαδικασία φυσικής ανανέωσης των οστών είναι πιο ταχύρυθμη στους ανθρώπους που πάσχουν από οστεοπόρωση.
Ο καθηγητής Έιζμαν εξηγεί ότι το αποτέλεσμα της έρευνας ενδέχεται να σχετίζεται με τοξικά μέταλλα, όπως ο μόλυβδος, που συσσωρεύονται στον ανθρώπινο σκελετό με την πάροδο του χρόνου.
«Με την πάροδο της ηλικίας οι ηλικιωμένοι χάνουν οστέινη μάζα και όταν συμβαίνει αυτό, τα τοξικά μέταλλα αποδεσμεύονται στον οργανισμό και επιδρούν, ενδεχομένως, αρνητικά στην ανθρώπινη υγεία. Αποτρέποντας την απώλεια οστέινης μάζας, τα φάρμακα bisphosphonates, αποτρέπουν την αποδέσμευση τοξικών μετάλλων στον ανθρώπινο οργανισμό» εξηγεί ο καθηγητής Έιζμαν.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Τι έχουν γράψει οι Έλληνες πριν 2.000 χρόνια;

Επειδή αποβάλλεται* σε όλους τους οργανισμούς καθημερινώς μεγάλο μέρος της ουσίας με την έμφυτο εσωτερική θερμότητα, πρέπει να διαφυλάξετε (φροντίσετε) υπέρ για την συμμετρία* με τροφές και ποτά, αναπνοές και σφυγμούς, αναγκαστικά θα ακολουθήσει αυτά η γέννηση (δημιουργία) περιττωμάτων (άχρηστων ουσιών).
Γιατί, αν μπορούσαμε κάτι άλλο ακριβώς όμοιο με αυτό που αποβλήθηκε να προσθέσουμε εξ ολοκλήρου, αυτό θα ήταν το πιο καλό και το πιο υγιεινό. Επειδή όμως αυτό που διαρρέει από κάθε μέλος του σώματος έχει την ίδια ακριβώς φύση με το ίδιο το μέλος, ενώ τίποτα από αυτά που τρώμε ή πίνουμε δεν είναι ακριβώς παρόμοιο, κατέστη αναγκαίο για τη φύση να τα μετατρέπει, να τα χωνεύει και να τα κάνει όσο το δυνατόν πιο όμοια με το σώμα που πρόκειται να τραφεί.
Και σε αυτή την περίπτωση αυτό που δεν το επεξεργάζεται και δεν το εξομοιώνει ακριβώς, δεν προστίθεται στο σώμα και όντας περιττό περιπλανάται στα εσωτερικά κενά του οργανισμού, γι' αυτό του δόθηκε το όνομα περίττωμα, ορθώς σύμφωνα με τα όσα είπαμε προηγουμένως.

Επειδή λοιπόν η τροφή και η πόση είναι αναγκαίες για τους οργανισμούς και τις ακολουθεί η δημιουργία περιττωμάτων, η φύση δημιούργησε όργανα και τοποθέτησε μέσα τους δυνάμεις για την αποβολή τους, απ' τις οποίες κινούμενα τα όργανα άλλα έλκουν τα περιττώματα, άλλα τα σπρώχνουν και άλλα τα αποβάλλουν.

Πρέπει λοιπόν να μη φράζονται καθόλου οι δίοδοι που έχει το σώμα για την αποβολή των περιττωμάτων και να μην εξασθενούν οι λειτουργίες του που σκοπεύουν στην αποβολή αυτή, προκειμένου να διατηρείται διαρκώς καθαρό και χωρίς περιττώματα.

Και σε σένα αυτούς τους δύο σκοπούς έθεσε ο συλλογισμός μας για τον υγιεινό τρόπο ζωής, την αναπλήρωση δηλαδή αυτών που διαρρέουν και την αποβολή των περιττωμάτων. Γιατί ο τρίτος, να μη γεράσει δηλαδή γρήγορα ο ζωντανός οργανισμός, αναγκαστικά ακολουθεί όσα έχουμε πει.

Γιατί, αν δεν γίνει κανένα σφάλμα ούτε στην αναπλήρωση όσων διαρρέουν ούτε στην αποβολή των περιττωμάτων από το σώμα, είναι δυνατόν σε αυτή την περίπτωση ο ζωντανός οργανισμός να παραμείνει ακμαίος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα υπόλοιπα, απ' όσα απ' την αρχή είχαμε σαν σκοπό να εξετάσουμε, ας προσθέσουμε, για να ορίσουμε τελικά με σαφήνεια ποιοι και πόσοι είναι οι σκοποί της υγιεινής.
Γιατί είπαμε ότι, αν το σώμα μας ήταν άφθαρτο σαν το διαμάντι ή κάτι παρόμοιο, δεν θα χρειαζόταν καμία τέχνη για να το προστατεύει- επειδή όμως οι αιτίες της φθοράς του είναι δύο ειδών, άλλες δηλαδή έμφυτες εσωτερικές και άλλες εξωτερικές, αναγκαστικά χρειάζεται μεγάλη φροντίδα.

Αποδείχτηκε από μόνο του ότι φθείρεται με δύο τρόπους:

  1. με την γήρανση επιφέρεται ο θάνατος
  2. με τη συνεχή διαρροή της ουσίας του και της δημιουργίας των περιττωμάτων τα οποία ακολουθούν την τροφή και την πόση.

Πηγή: Γαληνός-Υγιεινών Α’
*απορρεί(εκρέει αποβάλλεται)
*συμμετρία (μεταξύ των τροφών και των ασκήσεων-η πρέπουσα σχέση, αναλογία)

Διαβάστε ακόμη:Αποτοξίνωση: Καθαρισμός συκωτιού και χολής

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/6/11, 5:02 μ.μ.

    Εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο. Σας έχω στείλει ένα mail στο ftixnw@gmail.com. Περιμένουμε την απαντησή σας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγνοούν την παρακαταθήκη της σοφίας των προγόνων μας και ανακαλύπτουν φάρμακα "κατά τύχη".

    Στο βωμό του χρήματος της φαρμακοβιομηχανίας όλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/11, 2:41 μ.μ.

    Τι σημασία έχει αλήθεια η παράταση του βίου ειδικά εαν γίνεται στα τελευταία στάδια της ζωής μας; Να είμαι δηλαδή για περισσότερα χρόνια ένας υγιής γέρος;
    Να μλήσουμε για παράταση της νεότητας να το καταλάβω. Να είμαστε 70 ετών αλλά ποθητοί σαν τριαντάρηδες είναι ένας στόχος αλλά να γίνουμε αιωνόβιοι γέροι, φχαριστώ μάλλον δεν θα πάρω.
    Αν και όταν γεράσω θα το ξανασκεφτώ και μακάρι το "φτιάχνω" να υπάρχει ως τότε για να ξανατοποθετηθώ.

    Λογικό πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο δε γνωρίζω για πιό mail ακριβώς μοιλάς

    Προς λογικό πρόβατο
    Μάλλον διάβασες λίγο βιαστικά το άρθρο... Αν δε, πας και στα νοσοκομεία θα δεις πόσοι άνθρωποι είναι κάτω των 50 χρονών με ανίατες ασθένειες, που πεθαίνουν. Τέλος σκέψου ότι παλιά οι 80ρηδες και 90αρηδες σκάβαν ακόμα στα χωράφια ενώ οι σημερινοί 70ρηδες είναι στο κρεβάτι πίνοντας ουκ ολίγα φάρμακα.
    Το απόσπασμα από το βιβλίο του Γαληνού δεν μιλούσε για την μακροζωία αλλά για την διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού για να φτάσεις στη μακροζωία, μια μεγάλη διαφορά που μάλλον εσύ δεν πρόσεξες…
    Και πες μου ποιό λογικό πρόβατο θα προτιμούσε τα τελευταία 5 χρόνια της ζωής του να είναι σε ένα κρεβάτι, αν γνώριζε ότι μέσω της διατροφής, της άσκησης και τον καθαρισμό του σώματος θα μπορούσε να το αποφύγει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος1/7/11, 9:40 π.μ.

    Θόδωρε με όλο το σεβασμό, το προσδόκιμο ζωής στα χρόνια μας είναι το μεγαλύτερο που είχαμε ποτέ στην Ελλάδα, το προσδόκιμο έχει γραμμική σχέση με την πρόοδο της επιστήμης και δυστυχώς αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με την εξέλιξη στα φάρμακα.
    Σήμερα για παράδειγμα η παιδική θνησιμότητα στην Ελλάδα έχει το μικρότερο νούμερο στην ιστορία μας. Όσο για την εποχή του Γαληνού στα εξήντα ήσουν με το ένα πόδι στον τάφο. Εξαιρέσεις υπάρχουν και αφορούν κάτι καλοζωισμένους φιλόσοφους που δεν δούλεψαν ποτέ και ήταν τυχεροί που πατήσαν τα εβδομήντα. Άλλωστε οι αρχαίοι φιλόσοφοι μας είπαν να φροντίζουμε την ψυχή μας που είναι αθάνατη και όχι τόσο το σώμα που ούτως ή άλλως θα ξαναγίνει χώμα.
    Τέλος πρέπει να πω πως έχω παρατηρήσει πως οι άνθρωποι που ασχολούνται επιμελώς με την φροντίδα του σώματός τους αναπτύσουν έναν ναρκισσισμό και δένονται περισσότερο με το άρμα της ζωής απ όσο πρέπει. Κανένας φιλόσοφος ή άγιος δεν μας έδωσε ποτέ συμβουλές μακροζωίας αλλά συμβουλές ευψυχίας.

    Λογικό πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/7/11, 9:54 π.μ.

    http://www.google.com/publicdata?ds=wb-wdi&met_y=sp_dyn_le00_in&idim=country:GRC&dl=el&hl=el&q=%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B4%CF%8C%CE%BA%CE%B9%CE%BC%CE%BF+%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82

    Προσδόκιμο ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα σας, ενώ είναι άξια λόγου αυτά που περιγράφετε, τελικά πού μπορεί να διαβάσει κάποιος περισσότερα στοιχεί για την επίτευξη του στόχου; δηλαδή την καλυτέρευση ποιότητας ζωής; ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ Παύλο όλα είναι θέμα μάθησης και διατροφής. Δυστυχώς η τωρινή γενιά, αλλά και η προηγούμενη στερείτε μάθησης και διδασκάλων. Ξεκινήστε βλέποντας τα video του κ. Μουρούτη. Στην αριστερή μεριά του blog στο περί φυσικών θεραπειών υπάρχουν συνδέσεις με τους καλύτερους φυσικούς θεραπευτές του κόσμου, αλλά και στη κατηγορία της βιβλιοθήκης στο Υγεία, διατροφή και φυσικές θεραπείες, θα βρείτε αρκετά βιβλία που θα σας διαφωτίσουν. Το ίδιο και στη κατηγορία Ιατρική – φαρμακολογία και βότανα. Προσωπικά θα συνεχίσω να γράφω αρκετά από διάφορες πηγές για την αναζωογόνηση του ανθρώπινου σώματος, δυστυχώς ο χρόνος είναι λίγο για τόσο σοβαρά θέματα για αυτό παραθέτω τα βιβλία και τους συνδέσμους…

    Τέλος στα Ελληνικά μεταφρασμένα υπάρχουν πάρα πολύ αξιόλογα βιβλία.

    Ξεκινήστε με
    Η φροντίδα του εντέρου/Dr. Jensen
    Αποτοξίνωση του ύπατος και της χολής/Andreas Moritz
    Το θαύμα της αλκαλικής διατροφής/Robert O. Young

    Όλα είναι σε προσιτή τιμή και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα

    Από ξένα να συστήσω το “Curing the incurable with holistic medicine” του George J. Georgiou. Μπορείτε να το αγοράσετε από το site του σαν ebook. Δυστυχώς είναι στα ξένα, αλλά είναι από τα καλύτερα.
    Τα βιβλία του Κ. Μουρούτη επίσης είναι πολύ αξιόλογα.
    Ελπίζω να βοήθησα αρκετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από έρευνα που έκανα για τη μακροβιότητα επιφανών αρχαίων Ελλήνων και όχι μόνο φιλοσόφων, στα 55 ονόματα που βρήκα ημερομηνίες και χρονολογίες, 12 έζησαν από 90-100 ετών, 31 έζησαν από 70-90 και μόνο 12 απεβίωσαν κάτω των 70 ετών. Κι η στατιστική ακόμα, συνηγορεί πως κάτι ιδιαίτερο συμβαίνει εδώ.
    Στο βιβλίο δε της Τριανταφυλλίδη Ευ ζην, εκδόσεις αρχέτυπο, γράφει μέσα πως ο Σοφοκλής έγραφε, δημιουργούσε, στα 90 του κι ο Πλάτων στα 80 του! Ξέρεις εσύ "λογικό" πρόβατο πολλούς γέρους σήμερα να δημιουργούν έπη μετά τα 65? Τώρα που το ξαναπρόσεξα αναφέρει και 70 φιλοσόφους, θα ερευνήσω και θα σας πω πάλι.
    Μόνο θα ήθελα να προσθέσω πως δεν ελήφθησαν υπ' όψιν σε τι συνθήκες ζούσαν οι αρχαίοι φιλόσοφοι και μη, χωρίς κλιματισμό, θέρμανση κλπ και πολλές άλλες ανέσεις που τους σύγχρονους τους προστατεύουν από σπατάλη δυνάμεων κι ενέργειας, κρυώματα κλπ., και πολλά άλλα που δρουν βοηθητικά για να ζήσουμε καλύτερα και μακροβιότερα. Κι όμως ζούμε τη μισή σχεδόν ζωή μας με χρόνιες αρρώστιες. Η μακροβιότητα μας είναι εν πολλοίς επίπλαστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λογικο προβατο...ειλικρινα εχω βαρεθει να ακουω την ιδια βλακεια απο ολους...."οι φιλοσοφοι δεν ειχαν δουλεψει ποτε...οι φιλοσοφοι ελεγαν μονο για την ψυχη...." δηλαδη ελεος...εχεις μπει στον κοπο να διαβασεις ποτε γραπτα αρχαιων? Η απλα επαναλαμβανεις τις ανακριβιες που πασαρει ενα σχολειο και αμορφωτοι καθηγητες (που εγιναν καθηγητες απλα επειδη ετυχε)βγαλμενοι απ το συστημα που θελει τον κοσμο αδαη???
    Το να εχεις την ικανοτητα και το μυαλο να καταλαβεις πως η γη ειναι στρογγυλη το 350 π.Χ, πως η κοινωνια θα ειναι πιο υγειης οταν ο λαος θα αποφασιζει για αυτην και ενα σωρο αλλα (που αν τα αραδιασω ολα, θα γραφω μεχρι μεθαυριο) μου φαινεται ειλικρινα πολυ μεγαλη δουλεια. Εχεις αναρωτηθει ποτε ποση παρατηρηση και ποση μελετη χρειαζεται για να καταλαβεις πως πατας και ζεις σε μια σφαιρα??? οποιος νομιζει πως οι φιλοσοφοι ηταν κατι τεμπεληδες που δεν δουλευαν ποτε περαστικα του. Και οσο για το αν πιστευαν πως πρεπει να φροντιζουμε μονο την ψυχη θα σου πω κατι που σιγουρα θα εχεις ακουσει. "Νους υγειης εν σωματι υγειη" Η φιλοσοφια του "φροντιζω μονο για την ψυχη μου" εχει προελθει απο αντολικους λαους και θρησκειες οχι απο τους Ελληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επισης μαλλον οταν αναφερεσαι σε ανθρωπους που προσεχουν επιμελως την εμφανιση τους μαλλον θα αναφερεσαι σε κατι βλημματα που πανε ολη μερα γυμναστηριο και πλακωνονται στα χαπια για να γινουν τουμπανοι. αυτο διαφερει απ το να διαλεγεις μια σωστη διατροφη και ασκηση.
    επισης καλο θα ητο να μην συγχεεις τους αγιους με τους φιλοσοφους.
    Οι φιλοσοφοι ηταν επιστημονες. καθως φιλοσοφος παει να πει φιλος της σοφιας δηλαδη της απολυτης γνωσης.
    Και ρωτα οποιον επιστημονα θες σημερα για την επιδραση της σωματικης υγειας στην ψυχη. Δεν μπορεις να παραμελεις το "κουτι" της ψυχης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μεταπολίτευση και τα σχολεία των Χαζων έχουν κάνει την γελοία δουλεια τους.
    Τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα με την κατάσταση που μας έφεραν και μας υποχρεώνουν να ζήσουμε.
    Η Ελλάδα αποτελεί τον βασικο εχθρο της βιομηχανοποιημενης ζωής.
    Η ελευθερία βρίσκει συμπαραστάτη την Ελλάδα που είναι αντίθετη στα σχέδια για το μεγάλο κοπάδι των προβάτων.
    Η γνώση υπάρχει.
    Το εμπόριο όμως είναι ο εχθρός της γνώσης.
    Ας αντιμετωπίσουμε τους ανθρώπους με μια ευγενια και μια επιπλέον κατανόηση.
    Δεν γνωρίζουν οι άνθρωποι την αλήθεια.
    Στα ψέματα στηρίζουν τα επιχειρήματα.
    Ότι άκουσαν απο ψεύτες, αυτα λένε όλοι.
    Τα ΜΜΕ μας έκαναν τεράστιο κακο γιατι λένε ότι θέλουν χωρίς να υπάρχει κάποια κριτική σκοπια.
    Η γνώση βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι γιατι μας την έκρυψαν αλλα γιατι μας την μπερδεψαν με πολλές ανακριβείς πληροφορίες.
    Μεγάλη ιδέα υπάρχει για την σημερινή επιστήμη.
    Κάποτε ακούγαμε για ανθρώπους που πεθαναν στα 80-90 αλλα και στα 115 όπως πολλοι άνθρωποι απο τα χωριά μας. Σήμερα οποίος φτάσει τα 80 είναι αθλος. Φυσικα δεν θα πω τίποτα για το βασανιστήριο που ζουν στο κρεβάτι του πόνου.
    Όσο για τα βρέφη, σήμερα θα ήταν καλύτερα και χωρίς τα φάρμακα γιατι έχουν αλλάξει κΙ οι συνθήκες υγιεινής.
    Εκτός απο την εποχη της τουρκικής κατοχής που ο κόσμος ζούσε σαν ζώα, μακρια απο κάθε ίδιος πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.