Ψυχρή μέθοδος παρασκευής σαπουνιού με ελαιόλαδο

Ψυχρή μέθοδος παρασκευής σαπουνιού

Παρασκευή σαπουνιού με την ψυχρή μέθοδο

Εύκολη παρασκευή σαπουνιού με ψυχρή διαδικασία - Μέτρα προφύλαξης
Ψυχρή μέθοδος παρασκευής σαπουνιού με ελαιόλαδο-Διαδικασία-Συμβουλές
Φτιάχνω εύκολα σπιτικό σαπούνι με λάδι ελιάς-Τελικό στάδιο

παρασκευή σαπουνιού

Διαβάστε ακόμη:Παρασκευή σαπουνιού Καστίλης με ελαιόλαδο

22 σχόλια:

  1. σευχαριστω για τα βιντεακια
    πολυ αναλυτικες οι οδηγειες σου
    καλη Λαμπρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. να σε ευχαριστήσω άλλη μία φορά γιατί μέσα από την ιστοσελίδα σου πληροφορήθηκα για την εξαιρετική εκδήλωση της 15ς Γιορτής των Σπόρων που πραγματοποιήθηκε χθες στο Λέχαιο και την οποία παρακολουθώντας την είχαμε την ευκαιρία όχι μόνο να ρωτήσουμε και να μάθουμε ενδιαφέρουσες και χρηστικές πληροφορίες σε ποικιλία θεμάτων,αλλά και να προμηθευτούμε φυτά και σπόρους...
    άλλη μία φορά ευχαριστίες και για το ευγενικό σου δώρο με σπόρους καρπουζιού και πιπεριάς...-:))
    ( αλήθεια,χρειάζονται κάποια διαδικασία οι συγκεκριμμένοι σπόροι πριν το φύτεμα - πχ μούλιασμα - ή αρκεί απλά η φύτευσή τους...??? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/4/12, 11:19 μ.μ.

    Καλό αλλά κουραστικό από τις παρεμβάσεις των παραβρισκομένων:!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν αφαιρέσεις τους ήχους ήταν πολύ προσεγμένη παρουσίαση. Το τριτο μέρος του video τελειωσε απότομα.Να ρωτήσω για τετραπλάσια ποσοτητα θα βάλω τα βάρη που εδωσε η συνταγή επι τέσσερα? ΗΛΚΥΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας συνταγές στο www.TheSoapCalculator.com. ΚΑΙ στα ελληνικά!

    Απλώς εισάγετε τις ποσότητες των ελαίων και σας υπολογίζει αυτόματα την καυστική σόδα και το νερό που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

    @ΗΛΚΥΡ,

    έστω και καθυστερημένα,
    ΝΑΙ: για τετραπλάσια ποσότητα πολλαπλασιάζεις τα βάρη επί 4. Αν έχεις αμφιβολία για τις ποσότητες των υλικών, δοκίμασε το site που αναφέρω πιό πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διόρθωση στο link που δίνω παραπάνω:

    Το σωστό είναι:
    www.TheSoapCalculator.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος2/10/12, 11:54 μ.μ.

    εφτιαξα και γω σαπουνι λοιπον και εβαλα κατα λαθος τη διπλασια δοση καυστικης σοδας σε σχεση με τα αλλα υλικα. τι να κανω τωρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώμυμε 11:54,το σαπούνι αυτό καλό θα ήταν να το πετάξεις, αφού δε θα καταφέρει ποτέ να έχει τις ιδιότητες του αγνού σαπουνιού. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει τσούξιμο στο σώμα, αλλά να κάνει κακό και στα μάτια στην περίπτωση που πάει εκεί.

    Όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τη σαπωνοποίηση για προσωπική τους χρήση, θα πρέπει να προμηθευτούν ηλεκτρονική ζυγαριά και θερμόμετρο ακριβείας. Όταν παρασκευάζουμε σαπούνι να έχουμε το νου μας εκεί και να τηρούμε τις αναλογίες που πρέπει.

    Ξεμπερδέψτε στο μυαλό σας τη διαφορά του όγκου με το βάρος (άλλο ml και άλλο gr). Αποφύγετε τις συνταγές τύπου "κουταλάκι γλυκού" ή "μισό φλυντζάνι". Το δικό μου φλυντζάνι μπορεί να χωράει μισό κιλό και το δικό σου 250 gr.

    Προσοχή στα πρόσθετα που χρησιμοποιείτε. Πολλά αρώματα είναι αλλεργιογόνα. Επίσης προσοχή και στα αιθέρια έλαια. Δεν τα αντέχουν όλοι οι τύποι δέρματος.

    Θυμηθείτε πως όσο πιο παλαιό είναι το ελαιόλαδο, τόσο καλύτερο θα βγει το σαπούνι σας. Αφήστε το σαπούνι να ωριμάσει 1,5 μήνα για να καταφέρει το PH να πέσει στα επιθυμητά επίπεδα.

    Μη το παρακάνετε με την υπερλίπανση. 3-5% είναι αρκετό ποσοστό για να παράξετε ένα εξαιρετικά ενυδατικό προϊόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος3/10/12, 1:14 μ.μ.

    ευχαριστω πολυ, γιατι τα ειχα κρατησει τα σαπουνια που εκανα και ημουν ετοιμη να τα κανω χρηση. Να στε καλα και συγχαριτηρια για τις πληροφοριες σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να μάθω αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε τηγανόλαδο που είναι καλαμποκέλαιο κατα 90% και 10% ελαιόλαδο.

    Αν ναι αλλάζει κάτι στη συνταγή?
    Ρωτάω γιατί στο site που τα υπολογίζεις δεν έχει να επιλέξεις καλαμποκέλαιο.

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο γενικά το αραβοσιτέλαιο αποφεύγεται στην παραγωγή των σαπουνιών, περισσότερο εξαιτίας των αλλεργιών που είναι δυνατόν να προέλθουν από τη χρήση του.

    Θα μπορούσε κάποιος να το χρησιμοποιήσει σε ένα ποσοστό 10-15% σε άλλα λάδια, περισσότερο σαν αφριστικό παράγοντα (όχι όμως το τηγανισμένο). Τα σαπούνια από τηγανέλαια είναι 2ης και 3ης ποιότητας.

    Ειδικά τα τηγανόλαδα, πέρα από τις καθαριστικές ιδιότητες, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε στην "άδηλο αναπνοή" του δέρματός μας, αφού όποια ιδιότητα είχαν πριν βράσουν, έχουν χαθεί οριστικά από τις υψηλές θερμοκρασίες. Και αυτός που μπαίνει στη διαδικασία παρασκευής σαπουνιών (λογικά) το κάνει για να προσφέρει στο σώμα του υγεία κατ' αρχάς και ύστερα οικονομία.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος11/1/13, 6:09 μ.μ.

    Aγαπητε θεοδωρε

    εδω και περιπου δυο μηνες εφτιαξα σαπουνι με βαση τη συνταγη σου που δινει υπερλιπανση περιπου 5%.απο πληροφοριες που συνελεξα απο εδω και εκει αλλοι λενε οτι ειναι ετοιμο προς χρηση μετα απο περιπου ενα μηνα και αλλοι οταν γεμισει πανω του με ασπρη σκονη.ετσι ειμαι σε διλλημα για το αν μπορω να χρησιμοποιησω το σαπουνι.απο μετρησεις ph που εκανα δεν εχει καμια διαφορα απο δυο γνωστες μαρκες του εμποριου ειναι γυρω στο 8-8.5
    σε παρακαλω πολυ διαφωτισε με

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε φίλε(η) 6:09 τα σαπούνια σου είναι έτοιμα πλέον.

    Η σκόνη δεν αποτελεί δείκτη ωρίμανσης σε καμμία περίπτωση, αφού η εμφάνισή της εξαρτάται από παράγοντες αποθήκευσης (υγρασία- θερμοκρασία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος14/1/13, 6:14 μ.μ.

    ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση σας .επιτελους σταματησε η διαφωνια με τη γυναικα μου σχετικα με το αν θα επρεπε να τα χρησιμοποιησουμε η οχι! σημερα πλυθηκα ολοκληρος με ενα απο αυτα και δε βλεπω κανενα προβλημα! θα πειραματιστω και με την προσθεση εκχυματος βοτανων-αιθεριων ελαιων σε επομενη παρτιδα.

    εχει αρχισει να γινεται αρκετα εθιστικη η ενασχοληση αυτη τελικα!

    με εκτιμηση
    Κοκκινοπουλος Μαρκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος15/7/13, 1:15 μ.μ.

    κ. Ανδρεόπουλε,μήπως μπορείτε να βοηθήσετε; Έχω κάνει ακριβώς ότι αναφέρεται για την κατασκευή σαπουνιού, σε βάρος, σε τρόπο, και συγκεκριμένα, μόλις αναμίξω την σόδα με το λάδι, πριν καν τελειώσω την σόδα αρχίζει το μίγμα και πήζει και δεν προλαβαίνω την ανάδευση, τότε το βάζω στο καλούπι, αλλά είναι σε πολύ άγρια υφή και όψη, τι συμβαίνει; τι μπορώ να κάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπητέ φίλε(η) 15 Ιουλίου 2013 - 1:15 μ.μ

    Πιθανολογώντας πως το λάδι σου έχει πάρα πολλά οξέα δοκίμασε τα παρακάτω :

    A)Ανάμιξε το λάδι που έχεις με ίση ποσότητα φρέσκου ή

    Β) Με το ίδιο λάδι (χωρίς ανάμιξη φρέσκου) μείωσε την ποσότητα της ΝΑΟΗ κατά 20% χρησιμοποιώντας 350 γρ. νερού ανά κιλό ελαίου.

    Γ) Βεβαιώσου πως οι θερμοκρασίες της σόδας+νερό και των λαδιών δεν ξεπερνούν τους 45C.

    Δ) Βεβαιώσου πως οι μονάδες μέτρησης είναι σε kg & gr και όχι σε Lt και ml.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος18/7/13, 12:54 μ.μ.

    κ. Ανδρεόπουλε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση που μου δώσατε στις 15 Ιουλίου 2013 - 1:15 μ.μ έκανα σήμερα άλλη μια δόση και μείωσα την ποσότητα κατά 20% και μου βγήκε πάρα πολύ καλύτερο από τα προηγούμενα, όμως το αποτέλεσμα όπως το είδα, βγήκε λίγο προς το πηχτό, μήπως όταν μειώσω ένα 5% ακόμα θα έχω καλύτερο σαπούνι; προς ενημέρωση σας ρώτησα τους γονείς μου και μου είπαν το λάδι αυτό πρέπει να είναι πάνω απο 10 ετών. με εκτιμηση Γιώργος απο Κρήτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ωραία Γιώργο, χαίρομαι! Το λάδι λοιπόν αυτά έχει πάρα πολλά οξέα. Αυτό είναι πολύ καλό για τη σαπωνοποίηση.
    Προσπάθησε πάλι μειώνοντας όπως λες άλλο ένα 5% τη σόδα και πιστεύω πως θα καταλήξεις κάπου καλά.
    Ότι άλλο θελήσεις στη διάθεσή σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος22/7/13, 8:46 μ.μ.

    κ. Ανδρεόπουλε Βρέθηκα πάλι στην ανάγκη να σας γράψω, και θέλω την γνώση σας, όπως σας έγραψα στις 18 του μηνός έκανα την σαπωνοποίηση με ποσοστό λιγότερο 20% στην σόδα, αλλά μέχρι σήμερα είναι στο καλούπι αλλά είναι ρευστό ακόμα, μπορώ να κάνω κάτι; η να κάνω πάλι την πρώτη περίπτωση, να αναμίξω το παλιό με τα πολλά οξέα με παρισινό μαζί. Ευχαριστω!
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος23/7/13, 8:38 π.μ.

    Γιώργο άφησε το στο καλούπι, ας είναι ρευστό. Αφησέ το μέχρι να πάρει την υφή βούτυρου που βγαίνει από το ψυγείο. Θα το αφήσεις να ωριμάσει πάνω από δύο μήνες και στη συνέχεια θα το χρησιμοποιήσεις.

    Παράλληλα κάνε και τη δοκιμή με τη πρόσμιξη παλιού και φρέσκου λαδιού, με τις συνήθεις αναλογίες σόδας και νερού.

    Κώστας α.
    Ρίξε και μια ματιά στη σόδα. Τι προέλευσης είναι και αν μπορείς να δεις και την ημερομηνία λήξης.
    Για ότι θες να ρωτήσεις, μη διστάζεις καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος2/11/13, 4:30 μ.μ.

    Καλό το βίντεο αλλά οι ερωτήσεις,οτι έρθει του καθενός και όποτε του έρθει, χαλάνε την παιδαγωγική και σπάνε τα νεύρα. Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος10/9/18, 7:45 μ.μ.

    Απαράδεκτη παρουσίαση δεν αναφέρει αναλογίες, ψάχνει κιμωλία την τελευταία στιγμή κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.