Σελίδες

Φτιάχνω επιθέματα (κομπρέσες) με βότανα

Φτιάχνω επιθέματα με βότανα

Πως φτιάχνω κομπρέσες με βότανα

Ένα επίθεμα (κομπρέσα) είναι βασικά ένα έγχυμα ή αφέψημα βοτάνου που εφαρμόζεται εξωτερικά χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από ύφασμα, γάζα ή πετσέτα, πάντοτε χρησιμοποιώντας φυσικές ίνες όπως το βαμβάκι ή το μαλλί.
Επιθέματα μπορούν να φτιαχτούν με κάθε υγρό σε κάθε θερμοκρασία όμως γενικώς χρησιμοποιούμε ένα ζεστό τσάι από βότανα φτιαγμένο με νερό. Άλλες δυνατότητες είναι να φτιάξουμε το επίθεμα με διάφορα έλαια (το καστορέλαιο είναι ένα από τα αγαπημένα μου), ξύδι μήλου, διαλυμένα αιθέρια έλαια ή φρέσκα φρούτα ή χυμούς από λαχανικά κ.α., απλώς βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει.

Παρασκευή θεραπευτικών επιθεμάτων

Για να παρασκευάσεις ένα επίθεμα από τσάι βοτάνων, στην αρχή φτιάχνεις ένα έγχυμα ή ένα αφέψημα. Μετά βουτάς ένα κομμάτι ρούχου μέσα στο διάλυμα. Το μέγεθος του ρούχου πρέπει να είναι ανάλογο με την περιοχή του σώματος που θέλεις να καλύψεις. Στύψε το περίσσιο υγρό και εφάρμοσε αυτό το ύφασμα στην προσβεβλημένη περιοχή του σώματος. Μπορεί να θελήσεις να κρατήσεις το τσάι ζεστό με σκοπό να ξαναβουτήξεις το ύφασμα και να το ξανά εφαρμόσεις όταν το ύφασμα κρυώσει. Αυτό μπορεί να γίνετε κάθε λίγα λεπτά. Επίσης μια βαριά πετσέτα που τοποθετείται πάνω στο επίθεμα μπορεί να το βοηθήσει να κρατήσει τη θερμοκρασία του.

Ένας ωραίος τρόπος για να ενισχύσεις την κυκλοφορία σε μια περιοχή είναι να τοποθετήσεις ένα παγωμένο υγρό ύφασμα ή ένα κομμάτι πάγου στην περιοχή για 2 με 8 λεπτά ακολουθούμενα από μια εφαρμογή ζεστού επιθέματος για 5 με 10 λεπτά.

Μπορείς να αποφασίσεις να αφήσεις το επίθεμα πάνω σε κάποιο σημείο για μια μακρύτερη χρονική περίοδο (όπως όλη τη νύχτα). Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να θελήσεις να το καλύψεις με άλλες πετσέτες ή ακόμα και με πλαστικό για να κρατήσεις την περιοχή ζεστή και υγρή. Όλα αυτά τα χρόνια οι ασθενείς μου έχουν καταλήξει σε χιλιάδες τρόπους για να κρατήσουν καταπλάσματα όλη τη νύχτα από σκουφάκια του σκι στο κεφάλι έως ελαστικούς επιδέσμους. Κάνε χρήση της φαντασίας σου.

Τα επιθέματα είναι θαυμάσια υδροθεραπεία και χρησιμοποιώντας διαφορετική θερμοκρασία νερού έχεις μια θαυμάσια βοήθεια για να ενισχύσεις τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος.
Τα επιθέματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δύσκαμπτους μύες για θλάσεις μυών, εγκαύματα, κοψίματα, για μώλωπες, γδαρσίματα, σπασμένα και ραγισμένα οστά, εσωτερικά όργανα, περιοχές με αδένες, γενικούς πόνους κτλ.

Τα επιθέματα καστορέλαιου είναι σπουδαίες εξαλειπτικές ουσίες (που εξαλείφουν και οδηγούν από μέσα προς τα έξω τις ανεπιθύμητες ουσίες). Το μουσκεμένο με ρούχο με λάδι, συνήθως ζεστό, μπορεί να τοποθετηθεί πάνω στο συκώτι, τα νεφρά, τα έντερα, τη σκωληκοειδίτιδα τους πνεύμονες και θα βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών.

Όταν χρησιμοποιείς ζεστό νερό ή υγρά σε ένα επίθεμα χαλαρώνεις σφιγμένους μύες, οδηγείς το αίμα στην επιφάνεια του δέρματος, αυξάνεις την κυκλοφορία σε αυτή την περιοχή και ελευθερώνεις τη συμφόρηση. Η ζέστη είναι επίσης αυτή που βοηθάει στο να ανασύρεις προσμείξεις (όπως βαρέα μέταλλα) από το σώμα. Ένα από τα αγαπημένα μου στη χρήση είναι το Καγιέν και το τζίντζερ με άλλα βότανα που αληθινά επαυξάνουν τη ροή του αίματος σε μία περιοχή.

Ένα κρύο επίθεμα παρεμποδίζει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία στην περιοχή και οδηγεί το αίμα βαθιά κάτω από την επιφάνεια. Αυτό μπορεί να απαλύνει ενοχλήσεις που προκαλούνται από πάρα πολύ ζέστη (εγκαύματα, εγκαύματα ηλίου, μολύνσεις) και ακόμα επαυξάνει την κυκλοφορία και μειώνει το ανεπιθύμητο πρήξιμο και τον πόνο.

Πηγή:Save your life- Dr. Schulze

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω καταπλάσματα με βότανα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ