Εύκολος τρόπος αποθήκευσης ρυζιού και δημητριακών
Μία ανακάλυψη που θεωρείτε σημαντική έχει ανακοινωθεί, που σχετίζεται με την διατήρηση των δημητριακών.
Για να διατηρήσεις ρύζι και να το ασφαλίσεις από έντομα και ποντίκια, τίποτα περισσότερο δεν χρειάζεται από το να μην ανεμιστεί αφού θεριστεί και να αποθηκευτεί στη σιταποθήκη αναμεμιγμένο με το άχυρο (χόρτο, σκύβαλο).
Αποθηκευμένο έτσι σε αυτή τη κατάσταση, έχει διατηρηθεί πάνω από τρία χρόνια, χωρίς να έχει παρατηρηθεί καμία μικρή μεταβολή και ακόμα χωρίς την ανάγκη να το γυρίσεις, για να το προφυλάξεις από την υγρασία και τη ζύμωση.
Το πείραμα δεν έχει γίνει ακόμα με σιτάρι ή άλλα είδη δημητριακών και ίσως πολύ πιθανόν, να μπορούν να διατηρηθούν με άχυρο, με τα ίδια πλεονεκτήματα.
Πηγή: Family receipts, or practical guide for the husbandman and housewife by H. L. Barnum-Cincinnati-1831
Διαβάστε ακόμη:Αποθήκευση και συντήρηση σιταριού και αλευριού
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.