Σελίδες

Βότανα για εντερικά παράσιτα-σκουλήκια

Βότανα για εντερικά παράσιτα-σκουλήκια

Τα βότανα που σκοτώνουν τα εντερικά παράσιτα και τα σκουλήκια

  1. Είναι γνωστό, ότι το ωμό σκόρδο σκοτώνει τα εντερικά παράσιτα. Προπάντων, εκείνοι που έχουν οξυούρους, πρέπει να καταπίνουν το πρωί νηστικοί, μια σκελίδα αμάσητη, σαν χάπι. Η μυρωδιά του μας αποτρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Όμως, είναι τόσο αποτελεσματικό για πολλές παθήσεις, που θα πρέπει να παραβλέψουμε τη μυρωδιά. Υπάρχει κι ένας άλλος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τα παράσιτα με σκόρδο. Βράζουμε μέσα σε γάλα αρκετές σκελίδες, μέχρι να λιώσουν. Ύστερα, τις δουλεύουμε μ' ένα κουταλάκι, να γίνει πολτός. Απ' τον πολτό αυτό, παίρνουμε το πρωί νηστικοί, ένα κουταλάκι του γλυκού.
  2. Το ωμό κρεμμύδι είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό για τα εντερικά παράσιτα.
  3. Βράζουμε σε τρία ποτήρια νερό 30 γρ απ' τον φλοιό του κορμού της λευκής ιτιάς και πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί, νηστικοί κι από ένα μεσημέρι και βράδυ, μισή ώρα πριν το φαγητό.
  4. Βράζουμε τη φλούδα ενός ροδιού σε δυο ποτήρια νερό, ώσπου να μείνει ένα. Απ' το αφέψημα αυτό, πίνουμε ένα ποτηράκι του λικέρ το πρωί, νηστικοί κι ένα το βράδυ, πριν κοιμηθούμε. Είναι πολύ αποτελεσματικό για τα εντερικά παράσιτα, αλλά κυρίως για την ταινία.
  5. Σε τρία ποτήρια καυτό νερό, ρίχνουμε 15 γρ απ' τα άνθη της αγριοτριανταφυλλιάς που λέγεται και αγριομοσκιά σε μερικά μέρη της Ελλάδας. Πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί νηστικοί και το υπόλοιπο ως το βράδυ, από ένα φλιτζανάκι του καφέ σε κανονικά διαστήματα. Μπορούμε επίσης αντί για άνθη, να χρησιμοποιήσουμε τους μικρούς καρπούς του φυτού, που λειτουργούν ως παρασιτοκτόνα.
  6. Βράζουμε 3-4 γρ μέντας σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε το πρωί, νηστικοί. Η μέντα δρα σαν παρασιτοκτόνο, ιδίως για τις αμοιβάδες και τα σκουλήκια. Τονίζουμε πάντως, ότι είναι διεγερτικό του νευρικού συστήματος.
  7. Βράζουμε 15 γρ χλωρούς βλαστούς φτέρης αρσενικής σ' ένα ποτήρι νερό και το πίνουμε το πρωί, νηστικοί. Αν οι βλαστοί είναι ξεροί, θα χρησιμοποιήσουμε 2 γρ. Η κούρα δεν πρέπει να παραταθεί περισσότερο από πέντε μέρες. Είναι θαυμάσιο παρασιτοκτόνο για τις αμοιβάδες, αλλά και για την ταινία.
  8. Μπορούμε να κάνουμε ένα συνδυασμό από μέντα και φτέρη με τις σχετικές τους αναλογίες. Πίνουμε ένα ποτήρι το πρωί, νηστικοί.
  9. Ρίχνουμε σ' ένα ποτήρι καυτό νερό 1,5 γρ. απ' τα φύλλα του απήγανου, τα αφήνουμε για δέκα λεπτά και το πίνουμε νηστικοί, το πρωί. Μετά από θεραπεία πέντε μερών, σταματάμε. Πολλές φορές, ο απήγανος διώχνει και τις λεβίδες. Τονίζουμε, ότι ο απήγανος μπορεί να προκαλέσει αποβολή στις εγκύους. Σε μεγαλύτερη δόση είναι τοξικός.
  10. Για την ταινία, θα ετοιμάσουμε ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο με τον εξής τρόπο: παίρνουμε κολοκυθόσπορους(αυτούς που γίνονται πασατέμπος) και τους κοπανάμε καλά με τα φλούδια τους, μέχρι να λιώσουν. Τότε, αρχίζουμε να τους δουλεύουμε με άλλη τόση ποσότητα από μέλι ή σιρόπι, μέχρι να γίνουν πολτός. Για τα παιδιά, η δόση είναι 25 ως 50 γρ σπόροι, για τους μεγάλους 60 ως 80 γρ. Το φάρμακο πρέπει να το παίρνουμε σε τρεις ίσες δόσεις, κάθε ώρα. Αφού περάσουν δυο ώρες από την τελευταία δόση, παίρνουμε ένα καθαρτικό.
  11. Βράζουμε 2 γρ φύλλα και άνθη αψιθιάς σε δυο ποτήρια νερό και τα πίνουμε σε δυο δόσεις, στο διάστημα της μέρας. Είναι πολύ καλό παρασιτοκτόνο, κυρίως για τα σκουλήκια. Όσοι έχουν έλκος στομάχου, πρέπει ν' αποφεύγουν την αψιθιά.
  12. Σ' ένα ποτήρι νερό, βράζουμε 7-8 γρ λεβιθόχορτο και δίνουμε να το πιει το πρωί, νηστικός, αυτός που έχει λεβίθες.
  13. Επίσης μπορούμε να βράσουμε δεντρολίβανο και να πίνουμε δυο φλιτζάνια αφέψημα το πρωί, νηστικοί.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Εσωτερικά παράσιτα

9 σχόλια:

  1. Το Α και το Ω για τα παράσιτα είναι το εκχύλισμα πράσινης φλούδας καρυδιών όταν οι καρποί είναι ώριμοι και ξεφλουδίζονται. Τα αφήνουμε πολλές μέρες σε ζιβανία, ρακή βότκα κλπ μέχρι να βαφτεί μαύρο. πίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού δυο τρεις φορές την ημέρα για όλα τα παράσιτα και οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Έντερα συκώτι δέρμα η και σε πιο δύσκολα όργανα του σώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/11/13, 12:26 μ.μ.

    Για πόσο χρονικό διάστημα αγαπητέ Νίκο::

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω γράψει για το βάμμα καρυδιάς εδώ:
    http://www.ftiaxno.gr/2013/05/blog-post_3710.html

    Προσοχή όμως στη χρήση και στις δοσολογίες για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φύλλα καρυδιάς.
    Ένας συνδυασμός με αψιθιά (αγγλικά wormwood-το λεει και το ονομα του), είναι πολύ καλός. Πρέπει να σκεφτόμαστε και τα διάφορα ήδη σκουληκιών αλλά και τα αυγά τους και φυσικά η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2 φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα.
    Ταυτόχρονα πρέπει να παίρνουμε και καθαρτικά βότανα για να τα αποβάλουμε.
    Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή και σίγουρα θα χρειαστείτε την βοήθεια ειδικού αν θέλετε να κάνετε σωστή δουλειά.
    Ένα από τα καλύτερα έτοιμα σιρόπια υπάρχει εδώ:
    http://www.drchristophersherbshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=169

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/2/18, 7:30 μ.μ.

    Για πόσο διάστημα πρέπει να γίνετε η θεραπεία με το σκόρδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μπορουμε.να.παρουμε.κατι.για.να.εξαφανιστουν.τα.παρασιτα/.ναι.η.οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φυσικά και μπορούμε... να μην τους δίνουμε τροφή...
    Τα παράσιτα ζουν μόνο με ανθυγιεινές και νεκρές τροφές...

    Ο καλύτερος βοτανολόγος και ιδρυτής της μεγαλύτερης σχολής φυσικών θεραπειών της Αμερικής Dr. Christopher δίδασκε το εξής:

    τα σκουλήκια έρχονται όταν τα προσκαλέσουμε με τον τρόπο που τρεφόμαστε για να καθαρίσουν τα τοιχώματα του εντέρου...
    όπως και ότι δεν ζουν σε ένα καθαρό σώμα γιατί δεν έχουν τροφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα δε όταν χρεισημοποιούμε αντιπαρασιτικά πρέπει να υπολογίζουμε και τον χρόνο επώασης των αυγών τους, που ξαναγεννιούνται και φυσικά να κάνουμε και καθαρισμό του εντέρου... τέλος να αλλάζουμε και διατροφή με ζωντανές τροφές.

      Διαγραφή
    2. Και πως να το κάνω στο σπίτι εγώ δεν έχω καρδιά

      Διαγραφή
  7. Εχω φαγουρα στην πλατη και σε αλλα σημεια του σωματος φοβαμαι οτι εχω παρασιτα.Υπαρχει καποιο φαρμακο που μπορω να παρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ