Πόσο σπόρο χρειαζόμαστε για καλλιέργεια λαχανικών
Είδος Λαχανικών |
Σπόρος/ στρέμμα |
Φυτά/ στρέμμα |
Σπόρος/ 10 τετρ. μ. |
Φυτά/ 10 τετρ. μ. |
Αγκινάρα |
- |
1000 |
- |
10 |
Αγγουριά |
320 γρ. |
- |
3,2 γρ. |
- |
Αντίδι |
800-960 γρ. |
- |
8-9,6 γρ. |
- |
Γλυκοπατάτα |
- |
3000 |
- |
30 |
Κολοκυθιά |
320 γρ. |
- |
6,4-9,6 γρ. |
- |
Καλαμπόκι |
4-5 κιλά |
- |
38-48 γρ. |
- |
Καρότο |
640-960 γρ. |
- |
6,4-9,6 γρ. |
- |
Καρπούζι |
480 γρ. |
- |
4,8 γρ. |
- |
Κουκιά χλωρά |
6,4-7,7 κιλά |
- |
6,4-7,7 γρ. |
- |
Κολοκάσι |
102-153 κιλά |
- |
102-153 γρ. |
- |
Κρεμμύδια |
38-51 κιλά |
- |
380-510 γρ. |
- |
Κουνουπίδι |
800-960 γρ. |
- |
8-9,6 γρ. |
30-40 |
Λάχανο |
800-960 γρ. |
- |
8-9,6 γρ. |
30-40 |
Μαϊντανός |
480-640 γρ. |
- |
4,8-6,4 γρ. |
- |
Μαρούλια |
480-640 γρ. |
7-8000 |
4,8-6,4 γρ. |
70-80 |
Μελιτζάνα |
32 γρ. |
1200-1300 |
- |
12-13 |
Μπάμια |
2,6 κιλά |
- |
26-32 γρ. |
- |
Μπιζέλια |
10-15 κιλά |
- |
100-128 γρ. |
- |
Ντομάτα |
25,6-32 γρ. |
1200-1300 |
- |
12-13 |
Πατάτα |
102-154 κιλά |
- |
26-38 γρ. |
- |
Παντζάρια |
2-2,5 κιλά |
- |
19-26 γρ. |
- |
Πεπόνι |
480 γρ. |
- |
4,8 γρ. |
- |
Πιπεριά |
38-48 γρ. |
- |
4,8 γρ. |
- |
Πράσο |
960-1280 γρ. |
- |
10-13 γρ. |
- |
Ραπανάκια |
1,3-1,9κιλά |
- |
13-19 γρ. |
- |
Σινάπι |
960-1280 γρ. |
- |
6,4-9,6 γρ. |
- |
Σπανάκι |
3,2-3.8 κιλά |
- |
26-32 γρ. |
- |
Σέλινο |
48-64 γρ. |
- |
- |
- |
Σκόρδα |
51-64 κιλά |
- |
290-640 γρ. |
- |
Σπαράγγι |
256-320 γρ. |
2200 |
- |
220 |
Φασ. χαμηλά |
10-13 κιλά |
- |
1-1,3 κιλά |
- |
Φασ. κλαριού |
5-6,4 κιλά |
- |
50-64 γρ. |
- |
Η οκά αντιστοιχεί σε 1.282 γραμμάρια και το δράμι σε 3,205 γραμμάρια
Οι τιμές έχουν υπολογιστεί και στρογγυλοποιηθεί κατά προσέγγιση
Πηγή: Ο λαχανόκηπος του σπιτιού-Νικολάου Βοσινιώτη-Αθήνα1941
Photo By Fotolia/Eyewave
Διαβάστε ακόμη:Σπορά φύτεμα καλλιέργεια λαχανικών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.