Σελίδες

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος

Πως ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα με φυσικούς τρόπους

Πέρα από μια σωστή διατροφή στη προσπάθεια μας να καταπολεμήσουμε μια ασθένεια μπορούμε να χρησιμοποιούμε παράλληλα και βότανα για να επιτύχουμε γρηγορότερα τη θεραπεία. Το κλειδί για την αντιστροφή κάθε ασθένειας είναι ένα δυνατό ανοσοποιητικό. Ένα δυνατό ανοσοποιητικό θα πετύχει την αυτοίαση σε μια ασθένεια και θα κρατήσει το σώμα ελεύθερο από παθογόνους οργανισμούς. Στις μέρες το ανοσοποιητικό είναι ακόμα περισσότερο επιβαρυμένο γιατί πρέπει να αποβάλει και τις τόσες τοξίνες που φορτωνόμαστε καθημερινά.
Τα τρία πιο ισχυρά φυσικά μας όπλα είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στην εξοχή και να τα καλλιεργήσουμε μόνοι μας, αν έχουμε το χώρο.
Αυτά είναι το: σιταρόχορτο, η αλόη και τα φύλλα ελιάς. Οι τρεις αυτές τροφές-βότανα, μαζί με τα φαρμακευτικά μανιτάρια, είναι οι πιο ισχυροί σύμμαχοι μας για ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Σιταρόχορτο: Το σιταρόχορτο στο μεγαλύτερο μέρος αποτελείται από φρέσκια χλωροφύλλη, μαζί με βιταμίνες, ένζυμα, όλα τα αμινοξέα σε πολύ μικρές ποσότητες και σχεδόν όλα τα οργανικά μέταλλα. Βοηθά το ανοσοποιητικό με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος είναι να σκοτώνει άμεσα παθογόνους μικροοργανισμούς μέσω της χλωροφύλλης και του οξυγόνου που περιέχει και ο δεύτερος είναι μέσω της θρέψης και της αποτοξίνωσης που προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά του.
Η χλωροφύλλη έχει κλινικά βρεθεί να σκοτώνει in vitro όλα σχεδόν τα βακτήρια και πολλούς ιούς όπως ο HIV, ο έρπης και ο Epstein Barrs.
Η χλωροφύλλη μπορεί ακόμα να αποτοξινώσει και να καθαρίσει με τον καλύτερο τρόπο το αίμα και το συκώτι μας (ειδικά με τη μορφή κλυσμάτων). Η αποτοξίνωση του αίματος και των ζωτικών οργάνων είναι τεράστια βοήθεια για ένα αδύναμο ανοσοποιητικό.

Τρόποι χρήσης: Ξεχάστε τις σκόνες, δεν έχουν καμία θεραπευτική επίδραση.
Σαν χυμός 30-60μλ, 1-2 φορές την ημέρα. Ο χυμός έχει έντονη μυρωδιά κομμένου γρασιδιού και μπορεί να προκαλέσει ναυτία σε όσους το δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Καλύτερα κάποιος να αρχίσει με μικρές ποσότητες, όπως μια κουταλιά της σούπας και σιγά σιγά να το αυξήσει στα 30-60 μλ.Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν εμποτισμός στο έντερο αφού έχουν προηγηθεί 2-3 κλύσματα με φιλτραρισμένο νερό.

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος

Αλόη: Υπάρχουν πολλά είδη αλόης αλλά στην Ελλάδα τα πιο διαδεδομένα είναι η Αλόη Βέρα και η Αλόη Μπαρπαρέσενς.Όλα τα είδη είναι εξίσου αποτελεσματικά αλλά η Αλόε Βέρα περιέχει στα φύλλα της μεγαλύτερες ποσότητες από το θεραπευτικό χυμό.
Οι ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες της αλόης έχουν μελετηθεί κλινικά και οφείλονται κυρίως στους πολυσακχαρίτες που περιέχουν τα φύλλα της. Οι πολυσακχαρίτες είναι ουσίες που ξυπνούν το ανοσοποιητικό μας και κυρίως τα Τ-λεμφοκύτταρα.
Μελέτες που έγιναν σε ασθενείς με ανοσοκαταστολή έδειξαν πως ο φρέσκος χυμός αλόης μπόρεσε να πολλαπλασιάσει σημαντικά των αριθμό των Τ-λεμφοκυττάρων σε 3 βδομάδες.
Ο χυμός της αλόης έχει αποτελεσματική δράση απέναντι σε όλους τους ιούς χωρίς να δρα άμεσα σε αυτούς αλλά μέσω της ενίσχυσης των λευκών αιμοσφαιρίων.

Τρόπος χρήσης: Μόνο ο φρέσκος χυμός είναι αποτελεσματικός. Μην ξοδεύετε άδικα τα χρήματα σας σε συσκευασμένους χυμούς αλλά αγοράστε μια γλάστρα με αλόη και καλλιεργείστε την μόνοι σας.
Χρησιμοποιούμε μόνο το εσωτερικό τζελ και όχι το πράσινο μέρος του φύλλου. Το πράσινο μέρος έχει ισχυρή καθαρτική δράση και μπορεί να προκαλέσει διάρροια. 60-120 μλ από το τζελ είναι αρκετό για περιοδική πρόληψη και ενίσχυση του αμυντικού συστήματος. Άτομα με σοβαρές ασθένειες μπορεί να πειραματιστούν με αρκετά μεγαλύτερες ποσότητες.

Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος

Φύλλα ελιάς: Ο χυμός από φύλλα ελιάς περιέχει μια από τις πιο αντιμικροβιακές ουσίες στη φύση. Η ελευρωπαϊνη, η δραστική ουσία στα φύλλα ελιάς, έχει βρεθεί να εξουδετερώνει την κάντιτα, όλες τις μορφές σταφυλόκοκου, το βακτήριο Εscherzia coli, ιούς γρίππης, τον κοινό έρπη, τον Εpstein Βars ακόμα και τον HIV. Εκτός από την αντιπαθογόνα δράση τα φύλλα ελιάς προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και προστασία στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Τρόπος χρήσης: Μαζεύουμε φρέσκα φύλλα ελιάς, μικρά σε μήκος και όσο πιο κοντά στο κορμό του δέντρου. Σε ένα δυνατό μπλέντερ χτυπάμε 1 μέρος από φύλλα ελιάς με 2 μέρη φιλτραρισμένου νερού. Σουρώνουμε το μείγμα και το φυλάμε στο ψυγείο όχι πάνω από 3 μέρες. Από αυτό πίνουμε για θεραπεία 120μλ τρεις φορές την ημέρα για ένα διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών, ενώ για πρόληψη 120 μλ 1-2 φορές την ημέρα.

Πηγή: Ωμοφαγία και φυσικές θεραπείες

Διαβάστε ακόμη:Χυμός από φύλλα ελιάς

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/5/14, 2:33 π.μ.

    Στην σπορά κολοκυθιών λέτε οτι μπόρεις να συγκαλιεργήσεις πεπόνι και κολοκύθια ενώ εδώ λέτε το αντίθετο( γιατί εκφυλίζεται ο σπόρος). Τι ισχύει τελικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι απλό σαν συγκαλλιέργεια ταιριάζουν μαζί, αλλά αν θες να κρατήσεις αγνό σπόρο δεν μπορείς λόγο του ότι γονιμοποιούνται μεταξύ
    τους. Εάν κάποιος θέλει και τα δύο θα
    πρέπει να κάνει τεχνητή γονιμοποίηση των λουλουδιών με το χέρι για να μπορέσει
    να κρατήσει σπόρο και από τα δύο. Εάν θέλει μόνο από το ένα βάζει αυτό που θέλει νωρίτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/14, 1:41 π.μ.

    ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ