Συνταγές παρασκευής στομαχικών ποτών
Συνταγή: Πράσινο ποτό απομάξεως
Υλικά ποτού:
- 750 γραμ. πιπερίτη (πιπέρι καγιέν)
- 250 γραμ. κανέλλα 250
- 150 γραμ. κορίανδρο (κόλιανδρο)
- 50 γραμ. ξηρούς φλοιούς λεμονιού
- 50 γραμ. ξηρούς φλοιούς πορτοκαλιού
- 5 λίτρα οινόπνευμα 86° βαθμών
Αφήνουμε να μουσκέψουν επί ένα μήνα, αποστάζουμε, καθαρίζουμε και κάνουμε το ποτό.
1 ½ κιλά ζάχαρη
2 κιλά νερό
Αναμιγνύουμε το σιρόπι κρύο, χρωματίζουμε σε χρώμα χλόης, αφήνουμε να καθαρίσει και διυλίζουμε.
Συνταγή: Πράσινο στομαχικό νερό άλλου είδους
Υλικά ποτού:
20 γραμ. σινάνισο
20 γραμ. αγγελική
30 γραμ. κορίανδρο
20 γραμ. γαρύφαλλο
5 γραμ. βάλσαμο του Περού (Baume)
15 γραμ. κανέλλα Κίνας
20 γραμ. κιτρόμηλο (περγαμότου)
50 γραμ. Θύμινο
50 γραμ. δενδρολίβανο
10 γραμ. γεντιανή
10 γραμ. φλοιούς λεμονιού
10 γραμ. φλοιούς πορτοκαλιού
5 γραμ. γλυκάνισο αστεροειδές
3 λίτρα οινόπνευμα 86° βαθμών
Παρασκευή ποτού:
Αφήνουμε να μουσκέψουν οι ουσίες αυτές μέσα στο οινόπνευμα για ένα μήνα, αποστάζουμε, ζαχαρώνουμε και χρωματίζουμε πράσινα, όπως στο άλλο στομαχικό πράσινο ποτό, καθαρίζουμε έπειτα και διυλίζουμε.
Πηγή:Μεγάλη μαγειρική ζαχαροπλαστική & ποτοποιία-Σαράντος/Βασιλάκης-Εν Αθήναις 1876
Διαβάστε ακόμη:Παρασκευή παραδοσιακών ποτών: Κονιάκ, ούζο, μαστίχα
τόση πολλή ζάχαρη για φυσική υγιεινή;
ΑπάντησηΔιαγραφή