Γιατί βάζαν το μήλο μέσα στο κρασί
Θυμάμαι τον πατέρα, στο τέλος της γιορτής, καθώς έπινε κρασί, έριχνε μέσα στο τελευταίο ποτηράκι ένα κομμάτι μήλο.
Παράξενο που ήταν!
Ωστόσο, μου άρεσε να βλέπω, κάθε φορά, αυτή την πτώση του υπόλευκου καθαρισμένου καρπού μέσα στο κρασί και στο ποτήρι, επειδή έφερνε αναστάτωση στο υγρό, έπιανε χώρο και άλλαζε η στάθμη.
Δεν ήξερα (τότε) ότι ήταν μια γνώση που ερχόταν άφθαρτη διαμέσου των αιώνων και άγγιζε σαν φήμη την καθημερινή ζωή (μας).
Τα μήλα όταν πίνονται με κρασί
έχουν την ιδιότητα να αντιδρούν στα δηλητήρια
και να προκαλούν κένωση της κοιλιάς
(Διοσκουρίδης-Περί ύλης Ιατρικής A')
Πηγή:"Ριζοτόμος-Σοφία Ριζοπούλου-Εκδόσεις Δίαυλος-2008"
Διαβάστε ακόμη:Τα φαρμακευτικά κρασιά των Ελλήνων
Πως παίρνουμε το έλαιο από το τελικό προϊόν?
ΑπάντησηΔιαγραφή