Σελίδες

Συνταγή με βότανα για κρυολόγημα γρίπη πυρετό

Κρυολόγημα γρίπη πυρετός

Τα καλύτερα βότανα για το κρυολόγημα και τον πυρετό

Μία από τις πιο κοινές ασθένειες που συναντούμε σχεδόν κάθε μέρα λέγεται με διάφορα ονόματα κρυολόγημα, γρίπη ή χαμηλός πυρετός. Μπορεί να εκδηλωθεί όπως καλείτε σαν κρυολόγημα του κεφαλιού ή του στήθους με ερεθισμένο λαιμό, εμπύρετο δέρμα, πονοκέφαλο, καταρροή των ματιών και της μύτης, με βήχα, απώλεια της όρεξης, κούραση, ατονία, δυσκοιλιότητα και διάφορα άλλα συμπτώματα. Εάν αμεληθεί ή δοθεί λάθος θεραπεία, αυτό συνήθως εξελίσσεται σε πνευμονία, πλευρίτιδα, διάφορες μορφές υψηλού πυρετού και άλλα. Μερικοί είναι σοβαρά άρρωστοι για εβδομάδες ή και μήνες, λόγο της έλλειψης γνώσης για τη σωστή θεραπεία με βότανα.

Η φόρμουλα που σας δίνουμε είναι μία καταπληκτική, ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για όλα τα είδη κρυολογημάτων και πυρετών. Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστεί, είναι σχεδόν πάντα εύκολα διαθέσιμη και είναι τόσο γρήγορα αποτελεσματική, που είναι σχεδόν απίστευτη σε αυτούς που την χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά.
Την μεταχειριζόμαστε για πολλά χρόνια για όλα τα είδη των κρυολογημάτων και πυρετών, για μωρά, παιδιά, ενήλικες, ηλικιωμένους και γέρους ανθρώπους και ποτέ δεν απέτυχε σε καμιά περίπτωση.
Όσο υπερβολικό να σου φαίνεται αγαπητέ μαθητή δεν φοβόμαστε καθόλου ότι θα ρισκάρουμε την φήμη μας με αυτή τη θαυμάσια φόρμουλα από βότανα.

Περιέχει μόνο δύο κοινά και γνωστά βότανα.
Τα αποξηραμένα λουλούδια του σαμπούκου που αναπτύσσεται σχεδόν παντού στα εύκρατα κλίματα και είναι τόσο γνωστός που δεν χρειάζεται περιγραφή και τα αποξηραμένα φύλλα της γνωστής μέντας.

Κρυολόγημα γρίπη πυρετός

Φόρμουλα με βότανα για τον πυρετό

Αναμιγνύονται και παρασκευάζονται ως εξής:
Ανάμιξε 28 γραμμάρια ξερά λουλούδια σαμπούκου και 28 γραμμάρια ξερά φύλλα μέντας.
Βράσε 473 ml αποσταγμένου νερού σε μία κατσαρόλα αρκετά μεγάλη που να χωράει ένα λίτρο και καθώς βράζει πρόσθεσε τα βότανα. Σκέπασέ τα και άστα να εμποτιστούν (όχι να βραστούν) σε ένα ζεστό μέρος για 10 με 15 λεπτά. Μην ανοίξετε το καπάκι γιατί θα χάσετε μερική από τη δύναμή του. Όταν είναι έτοιμο σουρώστε το από ένα λεπτό ύφασμα ή μουσελίνα σε ένα δοχείο (εμαγιέ ή γυάλινο).
Πριν ληφθεί, ο ασθενής θα πρέπει να είναι στο κρεβάτι καλά σκεπασμένος με κουβέρτες για να διατηρηθεί η θερμοκρασία.

Η δόση για σοβαρά κρυολογήματα και πυρετούς είναι να πιείς 473 ml ζεστό όσο είναι δυνατόν. Μετά μείνετε στο κρεβάτι καλά σκεπασμένοι. Μπορεί να γλυκαθεί εάν επιθυμείτε.
Είναι ευεργετικό να έχετε μία μπουκάλα με ζεστό νερό καλυμμένη με μία πετσέτα βουτηγμένη σε ξύδι, τοποθετημένη στα πόδια σας φροντίζοντας να μείνει εκεί.

Η δόση για τα παιδιά είναι από μισό έως ένα φλιτζάνι του τσαγιού.

Σε όλες τις περιπτώσεις ο ασθενής πρέπει να μείνει στο κρεβάτι το λιγότερο 12 ώρες μετά την λήψη και να κρατηθεί καλά σκεπασμένος για να προωθηθεί η ελεύθερη εφίδρωση.

Παρακαλούμε λάβετε σοβαρά υπόψη:
Σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Είναι ακίνδυνο όσο το νέο γάλα.
Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρχει ελεύθερη εφίδρωση ξεκινώντας από 20 έως 40 λεπτά μετά την λήψη και μερικές φορές γρηγορότερα. Αυτό θα καλμάρει τον ασθενή και θα κοιμηθεί και η εφίδρωση θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες.

Γνωρίζουμε ότι η θερμοκρασία θα ελαττωθεί από 40 σε 37.2 βαθμούς Κελσίου μέσα σε 2 ώρες και έχουμε πειστεί ότι δεν υπάρχει θεραπεία για κρυολογήματα και πυρετούς κάθε είδους ισάξια με αυτή την απλή φόρμουλα που σώζει ζωές.

Το επόμενο πρωί εάν ο πυρετός ή το κρυολόγημα είναι εντελώς φυσιολογικό, ο ασθενής θα πρέπει να τριφτεί με ένα φυσικό σφουγγάρι με ζεστό νερό, να τοποθετηθεί σε ένα καθαρό κρεβάτι και να του δοθεί λίγη ελαφριά τροφή όπως χυμοί φρούτων, (πορτοκαλιού, ανανά) ή δαμάσκηνα. Μέριμνα πρέπει να ληφθεί, για να κρατηθεί το σώμα αρκετά ζεστό για μία δύο μέρες.

Εάν η δόση δεν σταματήσει εντελώς τον πυρετό, θα πρέπει να δοθεί άλλη μία 24 ώρες αργότερα.

θα διαπιστωθεί ότι, όχι μόνο οι 7.000.000 ιδρωτοποιοί αδένες αδειάζουν τα δηλητήρια από το σώμα, αλλά επίσης τα έντερα και τα νεφρά ενεργοποιούνται και βοηθούν σε μεγάλο βαθμό στην ανάρρωση του ασθενή.
Θυμηθείτε ότι περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν και πεθαίνουν από κρυολογήματα και πυρετούς από όλες τις άλλες γνωστές ασθένειες.

Χωρίς φόβο ή εύνοια, υποστηρίζουμε απόλυτα ότι από κάθε 100 περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν σε αυτό το μάθημα, περισσότερο από το 90 τις εκατό θα αναρρώσει γρήγορα και από την δική μας εμπειρία ότι ο μέσος άνθρωπος έχει καλύτερη υγεία για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από αυτή την θεραπεία και ότι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να πιάσει κρυολόγημα από ότι ήταν στο παρελθόν.

Πηγή: Dr. Edward Shook, D.C., N.D. – Στοιχειώδης σειρά μαθημάτων στη βοτανολογία/Reproduced from Shook's typewritten manuscript, issued about 1948

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Διαβάστε ακόμη:Φυσική αλοιφή εντριβής για κρυολόγημα

7 σχόλια:

  1. Εχετε παραλειψει παρα πολλα χορτα οπως αλεντριδες-βρωμουσες-καριδες-γαλατσιδες-ροκα-πικροραδικο-ραδικι-πικραλιδα-γλιστριδα.....αυτα ειναι τα χορτα βουνου που σερβιρουμε στα σπιτια μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ότι έχω παραλήψεις αρκετά είναι το μόνο σίγουρο ... όχι όμως τη ροκα-πικροραδικο-ραδικι-πικραλιδα-γλιστριδα... ξαναδιάβασε και μη βιάζεσαι να σχολιάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολυμνια15/11/14, 11:07 μ.μ.

    Στην Κάσο φτιάχνουν ντολμαδάκια με φύλλα μολόχας. Τα λένε τυλιχτάρια. Τα έφτιαξα δυο φορές με την ίδια διαδικασία που κάνουμε στα αμπελόφυλλα [ζεμάτισμα].Πρόσεξα όντως πως έχουν ήπια μαλακτική δράση όπως λέει ο Θόδωρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολυμνια15/11/14, 11:52 μ.μ.

    Σχετικά με τη μπουράντζα, έχω να σας πω πως στη σαλάτα είναι πολύ ωραία,αρκεί να είναι μικρά τρυφερά φιλαράκια. Αν μεγαλώσουν γεμίζουν τρίχες,και χρειάζονται τρίψιμο.
    Το πετρομάρουλο είναι πολύ ωραίο βραστό,αλλά και ωμό σε σαλάτα.. Όταν είναι μικρό, πριν βγάλει βλαστό σκληρό, τριχωτό, είναι σαν το κοινό μαρούλι το ήμερο.
    Να σας πω για την αγριοκαρδαμουρα, πως αν και νοστιμότατη,πρέπει να καταναλωνεται με μέτρο από όσους έχουν αιμορραγικες τάσεις π.χ. γυναίκες με προβληματική έμμηνο ρύση.
    Στην πρώτη φωτογραφία του άρθρου διακρίνονται δυο φυτά κλουβίδας, αυτά με το ασημοπρασινο χρώμα. Οι κλουβίδες [η χηνοποδια] απ ότι έχω διαβάσει, έχουν διατροφική αξία μεγαλύτερη από το σπανάκι. Έκτοτε παίρνουν κυρίαρχη θέση στην κατσαρόλα με τα βραστά, όπως και η αγγινίδα .
    Επίσης να μοιραστώ μαζί σας τη γνώση από μια γιαγιά, που μου υπέδειξε πως τα λαμπαθα που είναι μυτερό το φύλλο τους στην άκρη είναι ωραία,για ντολμαδάκια, ενώ τα άλλα που η άκρη τους είναι στρογγυλεμένη, είναι ξινά.
    Τον καλόγερο στον τόπο μου το λένε πηρουνιδα, και κανείς δεν το τρώει απ όσους ξέρω, παρά το δίνουν στα κουνέλια. Θα το δοκιμάσω αμέσως μιας και ξεκινάει τώρα.
    Χαιρετώ σας κι αγαπώ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυμνια18/11/14, 6:08 μ.μ.

    και η οικογένεια των φυτών που ανήκουν και οι παπαρούνες βλέπω σ ένα βιβλίο πως ονομάζεται PAPAVERACEAE!!!!!!
    κουτσουναδες λοιπόν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιώργης Τουφεξής21/12/14, 8:43 π.μ.

    Για την Ιστορία:
    Τη δεκαετία 1960 η διδάκτωρ μάνα μου ήταν διευθύντρια σε ερευνητικό σταθμό του υπ. Γεωργίας, όπου ερχόντουσαν αγρότισες (αναλφάβητες) μετανάστριες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, και έκαναν μεροκάματο σκάβοντας, ξεχορταριάζοντας, κλπ.
    Οι γυναίκες έφευγαν κάθε μέρα με τσουβάλια γεμάτα αυτοφυή χόρτα για το τσουκάλι. Η μάνα μου το πρόσεξε, μαζί με τις αγρότισες έκανε έρευνα πεδίου, και δημοσίευσε το απολύτως πρώτο σύγγραμμα για τα "αυτοφυή λαχανευόμενα", στον πολύγραφο. Προφανώς το έχω.
    Το πρώτο κανονικό βιβλίο για το χόρτα το δημοσίευσε ο Κώστας Δημητράκης, υφιστάμενος της μάνας μου και αρκετά κολλητός μου (με δίδαξε να κλαδεύω, πρακτικά και επιστημονικά). Στη βιβλιογραφία του, το μόνο ελληνικό σύγγραμα είναι εκείνο της μάνας μου. Δεν υπήρχε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιώργο σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, εάν υπάρχει το σύγγραμμα και μπορείς να μας το στείλεις να το δημοσιεύσουμε θα σου είμαστε ευγνώμων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ