Σελίδες

Φτιάχνω σιρόπι με μέλι για απορροφήσιμο σίδηρο

Φτιάχνω σιρόπι με μέλι για απορροφήσιμο σίδηρο

Παρασκευή σιροπιού με μέλι και λάπατο για σίδηρο

Υλικά
225 γραμμάρια ρίζα λάπατου τριμμένη σε σκόνη
950 γραμμάρια νερό
αγνό μέλι

Παρασκευή σιροπιού
Πάρτε 225 γραμμάρια τριμμένης ξερής ρίζας λάπατου και σιγοβράστε την σε 950 γραμμάρια καθαρού νερού μέχρι να μείνει περίπου το μισό, δηλ. 475 γραμ. περίπου. Σουρώστε το υγρό που θα πρέπει να είναι σκούρο καφέ και να έχει πλούσιο άρωμα, με ίδια ποσότητα αγνού μελιού (δηλαδή εάν έχεις 2 φλυτζάνια υγρού, ανακάτεψε το με 2 φλυτζάνια μελιού).
Αυτό ήταν. Το σιρόπι θα διατηρηθεί απεριόριστα αν τοποθετηθεί στο στο ψυγείο και μερικές εβδομάδες αν αφεθεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Σύσταση θεραπείας
Πάρτε 2 κουτάλια της σούπας σιροπιού μελιού ρίζας λάπατου μαζί με τα γεύματα, μία ή δύο φορές την ημέρα, για να σιγουρέψετε τα καλά επίπεδα σιδήρου στον οργανισμό.

Λόγο της ικανότητας του λάπατου να ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου, είναι το αγαπημένο μου τόνικ για εγκυμοσύνη: βοηθάει τα επίπεδα ενέργειας ψηλά και διορθώνει την ελαφρά δυσκοιλιότητα.

Παρασκευή βάμματος λάπατου

Υλικά
φρέσκες ρίζες λάπατου
αλκοόλ 100% proof - δηλαδή 50% περιεκτικότητα σε οινόπνευμα

Αντίθετα από μερικές ευχάριστες πικρές ρίζες, το λάπατο φτιάχνει ένα τσάι που είναι αρκετά δυνατό σε γεύση για να είναι εύγευστο, ακόμα και σε μικρές δόσεις. Για αυτό σαν φάρμακο συνήθως χρησιμοποιώ ένα βάμμα από φρέσκες ρίζες. Καθαρισμένες και ψιλοκομμένες, εμποτίζονται καλά σε πνεύματα περιεκτικότητας 50% σε αλκοόλ, αν τοποθετηθούν για 3-4 εβδομάδες παράγουν ένα βάμμα που είναι η πρώτη δική μου θεραπεία για ελαφριά δυσκοιλιότητα.

Οι εφαρμογές του είναι πάρα πολλές: σε ένα δυσκίνητο έντερο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης, ή στις ανωμαλίες που συντροφεύει τους ταξιδιώτες ή τις ασυνήθιστες και αγχώδεις καταστάσεις, όλα τα συμπτώματα υποχωρούν με ήπια αποτελέσματα.
Δεν δημιουργεί εθισμό, όπως άλλα δυνατότερα φυτά (όπως η σένα-senna και η cascara sagrada για παράδειγμα), είναι ακόμα ασφαλές να δοθεί σε παιδιά.

Δοσολογία βάμματος
Για ενήλικες, συνιστώ μισό κουταλάκι του τσαγιού βάμματος, λαμβανόμενο πριν το βραδινό γεύμα, ή δύο φορές την ημέρα εάν είναι απαραίτητο.
Για τα παιδιά η δοσολογία εξαρτάτε από την ηλικία. Καλύτερα να αποφεύγετε για τα παιδιά κάτω των 18 μηνών.
Δεκαπέντε με είκοσι σταγόνες μέχρι περίπου την ηλικία των πέντε χρονών
και τριάντα έως σαράντα μέχρι την εφηβική ηλικία, που μετά από αυτήν, είναι κατάλληλες οι δόσεις των ενηλίκων.

Αν και το λάπατο είναι ασφαλές για συμπλήρωμα μακράς χρήσης, συνήθως εφαρμόζεται για δύο έως τρεις το πολύ εβδομάδες.

Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης

Πηγή: The wild medicine solution-Guido Mase

Διαβάστε ακόμη:Λάπαθο, η αιχμή του δόρατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ