Σελίδες

Η τοξικότητα των μαγειρικών σκευών

Η τοξικότητα των μαγειρικών σκευών

Μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο και ίνοξ-Είναι ασφαλή;

Διώξτε από την κουζίνα σας τα σκεύη από αλουμίνιο για μαγείρεμα ή απόθεση τροφών, χυμών, λαδιού, γάλακτος, γιαούρτης, καθώς και τα σκεύη από πλαστικό.
Το αλουμίνιο όταν έλθει σε έποψη με τα οξέα των τροφών διαλύεται και όταν περάσει στην κυκλοφορία (στο αίμα), πήζει και καταστρέφει ερυθρά αιμοσφαίρια και κύτταρα και προκαλεί συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων κατά πατούδες, που δεν μπορούν να περάσουν από τα τριχοειδή αγγεία και έχουμε για αποτέλεσμα χρόνια κακή κυκλοφορία, κρύα χέρια και κρύα πόδια. Καρκίνος, παραμορφωτική αρθρίτιδα και άλλες εκφυλιστικές αρρώστιες, λένε ορισμένοι ερευνητές ότι οφείλονται στη χρήση μαγειρικών σκευών από αλουμίνιο. Τα πλαστικά δε σκεύη περιέχουν τοξικές ουσίες.

Ο Άγγλος χημικός εδαφολόγος KEENS απέδειξε ότι ή δράση χημικών λιπασμάτων, καθιστά διαλυτές ορισμένες συνθέσεις αλουμινίου στο έδαφος πού φυσιολογικά είναι αδιάλυτες. Και αυτές οι ενώσεις αλουμινίου στη διαλυτή πια μορφή τους απορροφούντε αμέσως από τα φυτά, δένδρα, λαχανικά, χόρτα - κτηνοτροφές.
Ο KEENS υποστηρίζει ότι το αλουμίνιο είναι μια από τις αιτίες του καρκίνου και των άλλων εκφυλιστικών ασθενειών. Κατά τον KEENS οι ιστοί μπορούν να κρατήσουν το αλουμίνιο επί σειρά ετών και συμπτώματα της δηλητηριάσεώς του να φανούν ακόμη και μετά 15 και 20 χρόνια από τότε που το πρόσωπο εξετέθη στη δηλητηρίαση από αλουμίνιο, είτε από τη χρήση σκευών από αλουμίνιο είτε από τις ανωτέρω διαλυτές πια ενώσεις αλουμινίου του εδάφους.

Αποφύγετε κάθε μεταλλικό σκεύος για μαγείρεμα και απόθεση τροφών ή νερού. Χρησιμοποιείστε τρίφτη γυάλινο, στριφτήρι γυάλινο, κουτάλα που ανακατεύει το φαγητό ξύλινη, κουτάλα για κένωση του φαγητού από εμαγιέ και γενικά αποφεύγετε κάθε επαφή μετάλλου και προ παντός αλουμινίου με την τροφή.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΣΚΕΥΗ από άθραυστο γυαλί : Πιρέξ, ή πορσελάνη, ή εμαγιέ, ή πήλινα, ή ανοξείδωτο χάλυβα — STAINLESS STEEL. Η φράση αυτή είναι χαραγμένη πάνω στο σκεύος. Το αλουμίνιο είναι δηλητήριο στον οργανισμό.

Η τοξικότητα των ανοξείδωτων σκευών

Αν όμως επιμένεις να χρησιμοποιείς κατσαρόλα από στέϊνλες στήλ, απόφευγε αυστηρά να μαγειρεύεις σ’ αυτή την κατσαρόλα τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως σπανάκι, λάπατα, σινάπια, πιπεριές, ρούμπαρντ κλπ., γιατί οι κατσαρόλες αυτές περιέχουν ένα ποσοστό χρωμίου, που είναι υποπροϊόν του αλουμινίου και αυτό διαλύεται όταν έρθει σε επαφή με τροφές που περιέχουν οξαλικό οξύ, και είναι δηλητήριο για το σώμα.

Γιατί τα ρούμπαρντ κυρίως, άλλα και το σπανάκι και οι πιπεριές κατά μικρότερο βέβαια λόγο, περιέχουν οξαλικό οξύ που ενώνεται με το ασβέστιο του σώματος σε αδιάλυτες ενώσεις που αποτίθενται ως πέτρες πιά στην κύστη και σε άλλα μέρη του σώματος.

Σημείωση...
Το οξαλικό οξύ είναι απαραίτητο στον οργανισμό.... το αμαγείρευτο οξαλικό οξύ που δεν μεταβάλετε μοριακά με το μαγείρεμα και είναι ακίνδυνο για τον οργανισμό και δεν δημιουργεί τα ανωτέρω προβλήματα...

Διαβάστε ακόμη:Τοξικά βαρέα μέταλλα alzheimer άνοια

1 σχόλιο:

  1. Μόνο το μαντέμι είναι καλό, αλλά και εδώ αποφεύγονται τα όξινα φαγητά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ