Η εύκολη συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες
Υλικά συνταγής
- 640 γραμμάρια αλεύρι
- 1 κουταλιά μαγιά μπύρας
- 1 κουταλάκι αλάτι (κοφτό)
- χλιαρό νερό
Για το τηγάνισμα: Λάδι καλό
Για το σιρόπι: 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη - 1 φλιτζάνι μέλι - 1 φλιτζάνι νερό -
κανέλα για το πασπάλισμα.
Παρασκευή σπιτικών λουκουμάδων
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βάζετε σε πήλινη λεκάνη. Κάνετε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνετε τη μαγιά, λιωμένη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Ανακατεύετε ελαφρά και ρίχνετε λίγο λίγο χλιαρό νερό, ώστε να γίνει ένας χυλός, ούτε πολύ πηκτός, ούτε πολύ αραιός.
Τον χτυπάτε με το χέρι ή ξύλινο κουτάλι λίγο και τοποθετείτε τη λεκάνη σε ζεστό μέρος (διπλώνετε με κουβέρτα) να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Καταλαβαίνετε ότι έγινε η ζύμη είναι έτοιμη όταν σχηματίζει φούσκες.
Βάζετε σε βαθιά κατσαρόλα μπόλικο λάδι να κάψει και με ένα βρεγμένο μεγάλο κουτάλι, ρίχνετε τη ζύμη στο τηγάνι. Ρίχνετε 8-10 κομματάκια ζύμης και αφού φουσκώσουν και γίνουν χρυσόξανθα, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετείτε σε πιατέλα να στραγγίσουν.
Βράζετε τη ζάχαρη, το μέλι και το νερό να γίνουν σιρόπι και σερβίρετε τους σπιτικούς λουκουμάδες ζεστούς με σιρόπι και κανέλα.
Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω μαγιά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.