Ίσως το καλύτερο κέικ σοκολάτας που έχετε φάει!
Υλικά
- 185 γραμμάρια μαλακωμένο βιτάμ
- 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 3 βανίλιες μικρές ή ένα φακελλάκι
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φλιτζάνι σκόνη κακάο, κοσκινισμένη
- 1 ¼ φλιτζάνι γάλα
Παρασκευή κέικ σοκολάτας
- Ρίχνω το βιτάμ την ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει λείο και αφράτο. Προσθέτω τα αυγά χτυπώντας καλά.
- Κοσκινίζω σε ένα σκεύος τα αλεύρια και το κακάο ανακατεύοντας καλά και το ρίχνω μέσα στο μίγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα.
- Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψάκι των 20 εκατοστών και ψήνω για 55 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Αφήνω το κέικ να κρυώσει μέσα στο ταψάκι και κόβουμε σε 6-8 μερίδες.
Περιχύνουμε με σάλτσα σοκολάτας.
Παρασκευή σάλτσας σοκολάτας
Υλικά σάλτσας σοκολάτας
- >
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ¼ φλιτζάνι κοσκινισμένη σκόνη κακάο
- 2 κουταλιές σούπας βιτάμ
Ρίχνω τη ζάχαρη, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και το βιτάμ σε ένα σκεύος και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ανεβάζω λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει βράσει η σάλτσα.
Χαμηλώνω και πάλι την φωτιά και σιγοβράζω για 5 λεπτά μέχρι να πήξη ελαφρά η σάλτσα.
Περιχύνω το σοκολατένιο κέικ με την ζεστή σάλτσα σοκολάτας και το αφήνω να κρυώσει.
Συμπληρωματικά: Το κέικ είναι υπέροχο και χωρίς την σάλτσα σοκολάτας και είναι το ίδιο υπέροχο ζεστό ή κρύο. Τρώγεται από μικρά και μεγάλα παιδιά!
Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω κέικ με πετιμέζι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.