Η αλόη σαν φάρμακο για το έλκος στομάχου, τη μελαγχολία και το ραχιτισμό
Τα φύλλα τής αλόης, πού έχουν στις άκρες αγκάθια, τα χρησιμοποιούν για φάρμακο ως έξης: Μαζεύουν την άνοιξη φύλλα, τα ξεραίνουν, τα κάνουν σκόνη και τη βάζουν σε δοχείο καθαρό.
Όσοι πάσχουν από έλκος του στομάχου ή από μελαγχολία, παίρνουν δυο κουταλιές τής σούπας σκόνη αλόης τη βάζουν σε ένα ανοιχτό δοχείο, ρίχνουν μερικές σταγόνες λάδι, την ανακατεύουν και κάνουν 60 χάπια από τα όποια παίρνουν 2 ή το πολύ 3 την ημέρα προ του φαγητού. Αν τα πάρει ο άρρωστος τα χάπια αυτά μετά το φαγητό, του φέρνουν δυσκοιλιότητα.
Στις εγκύους γυναίκες απαγορεύεται η χρήση αλόης, γιατί μπορεί να πάθουν αποβολή.
Την αλόη τη χρησιμοποιούν για φάρμακο στα ραχιτικά παιδιά ως εξής:
Κάνουν μια λωρίδα από ύφασμα βαμβακερό (φασκιά) πλάτους 10 πόντων και μάκρος 1 ½ περίπου μέτρο, ρίχνουν σε ένα δοχείο 50 δρ. κερί. 25 δρ. κατράμι και 5 δρ. αλόη, βάζουν το δοχείο στη φωτιά ως που να λιώσει το κερί, τα ανακατεύουν και ρίχνουν το πανί μέσα στο δοχείο και το αφήνουν μέσα όσο να πιει το μίγμα αυτό όλο.
Ύστερα φασκιώνουν το παιδί (φέρνουν τη λωρίδα του πανιού γύρω από τη ράχη του) και την αφήνουν δεμένη στο κορμί 8 - 10 ήμερες. Αυτό το κάνουν 2-3 φορές και το παιδί γίνεται καλά.
Προφυλάξεις
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας. Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ιατρού. Οι φυσικές θεραπείες και τα βότανα δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό.
Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη: Διαβάστε τους όρους χρήσης
Πηγή: Τα βότανα-Λαϊκή φαρμακολογία και θεραπευτική-Ξεν. Γ. Αναγνωστόπουλου
Διαβάστε ακόμη:Η καλλιέργεια και η χρήση της αλόης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.