Πως φτιάχνω σπιτικό υγιεινό κέικ με φυσικό πετιμέζι
Υλικά συνταγής κέικ πετιμεζιού
- 1 φλιτζάνι πετιμέζι
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- ½ φλιτζάνι σταφίδες
- 2 σφηνάκια κονιάκ
- 4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Παρασκευή κέικ πετιμεζιού
- Προθερμαίνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου.
- Βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
- Χτυπάμε το πετιμέζι με το χυμό του πορτοκαλιού 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την baking soda, τα μπαχαρικά και τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ.
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατώνοντας συνέχεια. .
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε το κέικ πετιμεζιού για 40-45 λεπτά.
Μια από τις καλύτερες συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω σπιτικό κέικ σοκολάτας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.