Πως φτιάχνουμε φυσικό πυρίτιο και ασβέστιο
Για το πολυκόμπι-Equisetum arvense έχω γράψει καιρό για τις φαρμακευτικές και διουρητικές του ιδιότητες, αλλά και πως το χρησιμοποιούμαι για προστασία και ενίσχυση των φυτών μας .Επίσης έχω αναφέρει ότι είναι ένα από τα καλύτερα βότανα σε οργανικό φυσικό απορροφήσιμο πυρίτιο και ασβέστιο μέσω μιας μετατροπής. Ο οργανισμός αυτόματα μετατρέπει το πυρίτιο σε ασβέστιο (Biological Transmutations).
Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθώ κυρίως πως το φτιάχνουμε για να πάρουμε οργανικό απορροφήσιμο πυρίτιο.
Το αφέψημα από πολυκόμπι χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πυρίτιο συνιστάτε σε πολλές περιπτώσεις για την βελτίωση της υγείας. Το πυρίτιο είναι μέταλλο άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και των νυχιών.
Εάν παρατηρήσετε προσεκτικά το πολυκόμπι, θα διαπιστώσετε ότι ο μίσχος του φέρει ένα γυαλιστερό, μαλακό περίβλημα. Η εμφάνισή του οφείλεται στο ότι περιέχει πυρίτιο.
Σημάδια έλλειψης πυριτίου
Όταν ο οργανισμός δεν περιέχει αρκετό πυρίτιο, τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη τους, γίνονται εύθρυπτα και πέφτουν πιο εύκολα.
Τα νύχια γίνονται επίσης εύθρυπτα και σπάζουν, ενώ η επιδερμίδα εμφανίζει ρυτίδες και ξηραίνεται εξαιτίας ελλιπούς ελαστικότητας.
Πως φτιάχνετε το αφέψημα με φυσικό πυρίτιο
Για να φτιάξετε αφέψημα πολυκόμπι, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι βότανο για κάθε 1- ½ φλιτζάνι νερό (με το βρασμό θα εξατμιστεί και θα μείνει 1 φλιτζάνι). Αφήστε το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά τουλάχιστον, προκειμένου να αναλυθεί το πυρίτιο.
Το έγχυμα (δηλαδή η απλή εμβάπτιση σε καυτό νερό) δεν αρκεί. Να είστε προσεκτικοί, γιατί το αφέψημα αυτό βράζει πολύ γρήγορα. Το φιλτράρετε και το πίνετε ζεστό.
Το αφέψημά με πολυκόμπι έχει ήπια, ευχάριστη γεύση. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε μέλι.
Πηγή: Η φροντίδα του εντέρου-Dr. Bernard Jensen
Διαβάστε ακόμη:Συμπλήρωμα φυσικού ασβεστίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.