Σελίδες

Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι

Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι

Το Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι (GMO wheat....) παίρνει Εγκρίσεις...

6 Μαϊου 2022, Τα τελευταία νέα από την Γεωπονική Γενετική Μηχανική....

Αδειοδοτείται το γενετικά τροποποιημένο σιτάρι της Αργεντινής για Διατροφική χρήση (Πόλεμος Ουκρανίας!).....

Πρόκειται για το Γενετικά μεταλλαγμένο σιτάρι "HB4 wheat", "κόντρα" στην κλιματική αλλαγή (ανθεκτικό στην ξηρασία και στα ζιζανιοκτόνα) με αυξημένη απόδοση κατά 20% ανά μονάδα επιφανείας.... σύμφωνα με τους Αργεντινούς ερευνητές, και μετά από παρατηρήσεις δεκαετίας στους αγρούς (...10 παρατηρήσεις σε 10 ξεχωριστές χρονιές στις οποίες επεκράτησαν 10 ξηρασίες...)..

Είχε προηγηθεί η έγκριση της ΓΤ σόγιας (HB4 soybean) από Αργεντινή, Βραζιλία και ΗΠΑ.... Το GMO σιτάρι ήδη εξετάζεται από τις Κανονιστικές Αρχές των ΗΠΑ και άλλων χωρών στην Λατινική Αμερική για να λάβει εγκρίσεις "καλλιεργητικής και διατροφικής" χρήσης...!!! Η Αργεντινή έχει ήδη προσεγγίσει και την Ρωσική Ομοσπονδία για τον ίδιο λόγο (εγκρίσεις....)

Η ΕΕ δεν έχει προχωρήσει σε σχετικές εγκρίσεις, αν και βολιδοσκοπείται....
Η πατέντα της ΓΤ ποικιλίας σίτου HB4, ανήκει στο joint venture των οίκων Trigall Genetics, Bioceres' και Florimond Desprez με την τελευταία να ηγείται στον τομέα της γενετικής του σιταριού.

Για την μέθοδο που ακολουθήθηκε και τεχνικές λεπτομέρειες, οι ενδιαφερόμενοι φίλοι μπορούν για περισσότερα, να συμβουλευτούν τον σύνδεσμο : "HB4 White Paper" :

HB4 White Paper

Το ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ από το ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ :

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ, 6 Μαΐου (Reuters) - Η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία ενέκριναν την πώληση και χρήση τροφίμων που περιέχουν το λεγόμενο HB4 σιτάρι, μια γενετικά τροποποιημένη (ΓΤΟ ή GMO) ποικιλία σιταριού που αναπτύχθηκε από την Αργεντίνικη εταιρεία Βιοτεχνολιγίας Bioceres για να αντέχει στην ξηρασία και τα ζιζανιοκτόνα, δήλωσε η εταιρεία την Παρασκευή.

Η Αργεντινή, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς σιταριού στον κόσμο, ήταν η πρώτη χώρα που ενέκρινε ΓΤΟ σιτάρι το 2020, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία το 2021, μια τάση που θα μπορούσε να συνεχιστεί εάν η παγκόσμια προσφορά περιοριστεί περαιτέρω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Αυστραλία έχει εγκρίνει το HB4® Wheat, ανθεκτικό στο στρες έλλειψης νερού. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός", ανέφερε η Bioceres στο Twitter.

Αυτή η χώρα της Ν. Αμερικής (Αργεντινή) παρήγαγε το ρεκόρ των 21,8 εκατομμυρίων τόνων σιταριού στη σεζόν 2021/22, αν και αναμένεται ελαφρά μείωση της παραγωγής κατά την επόμενη σεζόν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η Αργεντινή, επίσης κορυφαίος εξαγωγέας σόγιας και καλαμποκιού, έχει πρωτοπορήσει στη χρήση ΓΤΟ ποικιλιών για αυτές τις καλλιέργειες.

Οι λεγόμενες ΓΤΟ ή διαγονιδιακές καλλιέργειες περιλαμβάνουν γενετικές τροποποιήσεις που δημιουργούνται με την προσθήκη γονιδίων από μη συγγενικά είδη.

Πηγή: Σχόλια και μετάφραση από Reuters: Σ. Σεκλιζιώτης

Πηγή: AUSTRALIA, NEW ZEALAND APPROVE SALE AND USE OF ARGENTINE GMO WHEAT

Διαβάστε ακόμη: Σοκαριστική έρευνα για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/5/22, 9:26 μ.μ.

    Να ήταν μόνο το σιτάρι θα ήταν καλά. Ολα τα είδη τών μεγάλων καλλιεργειών, από κολοκυθάκια, κολοκύθες μέχρι ρεβύθια. Σχεδόν όλες οι πατάτες, αυτή η μεγάλη Ολανδική εταιρεία είναι "πρωτοπόρα". Δέν το ονομάζουν πλέον γενετική τροποποιηση αλλά biofortification γιά παραπλάνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/6/22, 5:13 π.μ.

    Επειδή το σχέδιο των παγκοσμιοποιητών καλά κρατεί καιρός να περάσουμε πάση θυσία στην αυτάρκεια θα έλεγα. Δεν θα μας ταϊζετε ό,τι θέλετε. Φάτε τα μόνοι σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/6/22, 9:46 μ.μ.

    Που να τους καούν όλα τα χωράφια, τα εργαστήρια, οι εταιρείες και τα σπίτια τους μαζί να δούμε τότε αν θα βάλουν μυαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ