Σελίδες

Φτιάχνω φυσική σόδα με βελόνες πεύκου

Φτιάχνω φυσική σόδα με βελόνες πεύκου

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν άγρια μαγιά εδώ και χιλιάδες χρόνια για να φτιάξουν ποτά ζύμωσης και για να φουσκώσουν το ψωμί. Είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο τώρα να βλέπουμε ανθρώπους να χρησιμοποιούν άγριες μαγιές για ψήσιμο και ζύμωση λόγω της ευκολίας των καλλιεργούμενων ζυμών που μπορείτε να αγοράσετε για οποιονδήποτε σκοπό χρειάζεστε. Ωστόσο, οι άγριες μαγιές είναι εξίσου καλές στη ζύμωση και στο να φουσκώσουν το ψωμί σας, αν και μπορεί να είναι λίγο πιο δύσκολες, καθώς είναι λιγότερο σταθερές από τις μαγιές που αγοράζονται από το κατάστημα.

Ένα διασκεδαστικό, εύκολο και νόστιμο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με την άγρια μαγιά είναι να ζυμώσετε τη δική σας σόδα από βελόνες πεύκου

Η γεύση του πεύκου είναι πολύ ελαφριά στο τελικό προϊόν και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας σε μελλοντικές παρτίδες. Τα μόνα συστατικά που χρειάζεστε είναι πευκοβελόνες, ζάχαρη και νερό πηγής (όχι νερό βρύσης, ορισμένοι δήμοι έχουν πρόσθετα που μπορεί να εμποδίσουν την ανάπτυξη της μαγιάς).

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να εντοπίσετε ένα ωραίο πεύκο που μπορείτε να φτάσετε στα κλαδιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκκινο πεύκο (Pinus resinosa) ή λευκό πεύκο (Pinus strobus) για αυτή τη συνταγή. Είναι επίσης δυνατό να γίνει αυτό με βελόνες ελάτης, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα, οπότε δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάτι που θα χρειαστεί να τροποποιήσετε στη συνταγή.

Είναι καλύτερο να μαζεύετε τις πευκοβελόνες σας μετά από μια καλή βροχή. Το θέλετε για διάφορους λόγους, το δέντρο δεν είναι στεγνό και δεν εξοικονομεί νερό, έτσι οι βελόνες θα είναι όσο το δυνατόν πιο πλούσιοι και επειδή οι βελόνες θα είναι τόσο καθαρές όσο η φύση σκοπεύει να είναι. Αποφύγετε να πλένετε τις βελόνες σας γιατί ψάχνετε να προσλάβετε τις ζύμες που υπάρχουν φυσικά στις βελόνες για να ανθρακώσουν το ρόφημά σας με αντάλλαγμα λίγη ζάχαρη.

Προσθέστε ένα φλιτζάνι πευκοβελόνες ή οτιδήποτε άλλο μπορείτε να χωρέσετε στο αποστειρωμένο σκεύος σας, (εγώ χρησιμοποίησα 1,5 λίτρο) με τέσσερις κουταλιές της σούπας (85 γραμμάρια) ζάχαρη, χρησιμοποίησα λευκή ζάχαρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκαντικό αν θέλετε, αλλά η μαγιά δεν θα κάνει τη δουλειά της με τον ίδιο ρυθμό. Τα γλυκαντικά είναι συνήθως συσκευασμένα με δεξτρόζη την οποία η μαγιά μπορεί να μεταβολίσει αλλά το ίδιο το γλυκαντικό η μαγιά δεν θα μπορεί να μεταβολίσει. Γεμίστε το υπόλοιπο βάζο με νερό πηγής, αφήνοντας λίγο χώρο στην κορυφή για να δημιουργηθεί λίγη πίεση χωρίς να προκαλείται χάος όταν το ελέγχετε.

Τοποθετήστε το βάζο έξω σε ένα ζεστό μέρος που δεν είναι σε άμεσο ηλιακό φως, στη μαγιά δεν αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Περιμένετε τουλάχιστον τέσσερις ημέρες πριν ελέγξετε το ποτό σας, όταν βγάλετε το καπάκι θα πρέπει να απελευθερωθεί λίγο διοξείδιο του άνθρακα όπως όταν ανοίγετε ένα κουτί αναψυκτικού, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Κατέληξα να περιμένω τέσσερις μέρες για το κόκκινο πεύκο να είναι εκεί που ήθελα και πέντε μέρες για το λευκό πεύκο. Οι χρόνοι ενανθράκωσης θα διαφέρουν από παρτίδα σε παρτίδα, όλα ανάλογα με τις συνθήκες όπου αφήνετε τη σόδα να ζυμωθεί.

Το κόκκινο πεύκο γίνεται ανθρακούχο γρηγορότερα από το λευκό πεύκο και έχει επίσης περισσότερη γεύση πεύκου, αν και πολύ ήπια. Εάν θέλετε περισσότερη γεύση πεύκου στο ποτό σας, βάλτε τις βελόνες σας σε μια σακούλα και χρησιμοποιήστε έναν πλάστη για να περάσετε τις βελόνες μερικές φορές για να διευκολύνετε την ανταλλαγή της γεύσης στο νερό.

Πηγή: https://northernwildflowers.ca/blogs/our-blog/pine-needle-soda

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω rejuvelac-Αναζωογονώ την εσωτερική μου χλωρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.

Κατηγορίες

ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΔΥΝΑΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΤΩΝ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΡΗΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ-ΓΙΑΤΡΟΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ Η ΤΡΟΦΗ ΣΟΥ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΟΥ Η ΦΤΩΧΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΟΤΑΝΩΝ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΒΡΩΣΙΜΩΝ ΦΥΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΨΑΡΕΜΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΓΡΙΩΝ ΧΟΡΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ-ΒΟΤΑΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΣΠΡΙΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΑ-ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΦΥΤΕΜΑ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΑ ΦΥΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΓΕΙΑ-ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΠΟ ΖΩΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΛΥΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΠΟΥΝΙ ΦΤΙΑΧΝΩ ΠΟΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΦΑΡΜΑΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΦΕΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΥΡΙΑ ΦΤΙΑΧΝΩ-ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΧΥΜΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΩΜΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΩΜΟΦΑΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ