Ο δάσκαλος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Κωνσταντινίδης είναι ένας ερασιτέχνης μυκητολόγος που άλλαξε τον κόσμο της Ελληνικής μυκητολογίας.
Ο Stephen Axford και η Catherine Marciniak είχαν την τύχη να του κλέψουν μια μέρα από το χρόνο του για να του μιλήσουν για τις επιδρομές του στο Βασίλειο των Μύκητων, τα μανιτάρια της Ελλάδας, τον καλύτερο τρόπο για να μαζέψεις ένα boletus και γιατί ονομάζει το σώμα του μύκητα - μητέρα μυκήλιο.
Σχετικά με τον Stephen Axford
Οι εικόνες των μανιταριών του Stephen έχουν παρουσιαστεί σε κορυφαία περιοδικά επιστήμης και φύσης σε όλο τον κόσμο και τα χρονικά περιθώρια ανάπτυξης μυκήτων του βρίσκονται σε πολλά ντοκιμαντέρ, όπως Planet Earth 2, Fantastic Fungi, Hostile Planet, Our Planet και The Kingdom, πώς οι μύκητες έφτιαξαν τη γη. Έχει ακόμη και ένα μανιτάρι που πήρε το όνομά του – Panaeolus axfordii. Έχει προσκληθεί να τεκμηριώσει τους μύκητες στο Νεπάλ, την Ινδία, την Κίνα, τη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη, το Μεξικό και τη Χιλή και φυσικά είναι μια συνεχής εμμονή στα hotspots μυκήτων της Τασμανίας, της βόρειας ακτής της ΝΝΟ και του νότιου Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.
Σχετικά με την Catherine Marciniak
Η Catherine είχε μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα ως σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ και διευθυντής φωτογραφίας και ως δημοσιογράφος ABC Features. Οι συντελεστές περιλαμβάνουν τα «Steel City», «Who Do You Think You Are?», «The Life Series», «Hospital-an ανθυγιεινή επιχείρηση», «Dino Stampede», «Babe in the Reeds» και «Beyond the Royal Veil». Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Golden Dragon for Science Programming για το έργο "The Life Series", επίσης φιναλίστ στα Logie Awards και το ντοκιμαντέρ "Leagueability" ήταν φιναλίστ στα Walkley Awards for Excellence στη δημοσιογραφία.
Πηγή: https://www.planetfungi.movie/
Διαβάστε ακόμη:Μανιτάρια: σπορά καλλιέργεια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.