Φυσική ενέργεια: Τσάι και φόρμουλες από βότανα για να τονώσετε την ημέρα σας

Όλοι έχουμε εκείνες τις μέρες που νιώθουμε κουρασμένοι, νωθροί και χωρίς ενθουσιασμό για οτιδήποτε άλλο εκτός από το να συρθούμε ξανά στο κρεβάτι. Ενώ το κλειδί για τη διατήρηση της ενέργειας φυσικά βρίσκεται στο να παραμείνουμε ενυδατωμένοι, να τρώμε θρεπτικά τρόφιμα και να ξεκουραζόμαστε αρκετά τη νύχτα, μερικές φορές χρειαζόμαστε απλώς μια επιπλέον ώθηση για να περάσουμε τη μέρα.
Τα καφεϊνούχα ποτά όπως ο καφές μας ξυπνούν προσωρινά, αλλά συνοδεύονται από νευρικότητα, υψηλή αρτηριακή πίεση και το αναπόφευκτο κραχ όταν τελειώσει το απόθεμά μας. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να επιλέξετε μεταξύ καφεΐνης και κούρασης - υπάρχουν πολλά φυσικά συμπληρώματα που μπορούν να προάγουν τη μακροχρόνια, βιώσιμη ενέργεια.

Βότανα και άλλα φυσικά συμπληρώματα για ενέργεια

Σιβηριανό Τζίνσενγκ-Eleuthero Root

Η ρίζα Eleuthero (γνωστή και ως Siberian ginseng, αν και δεν σχετίζεται με το αληθινό ginseng), είναι ένα από τα αγαπημένα μας συμπληρώματα που ενισχύουν την ενέργεια και χρησιμοποιείται ως φυσικό διεγερτικό για αιώνες. Οι επαγγελματίες της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής πιστεύουν από καιρό στην ικανότητά της να ενισχύει την πνευματική ενέργεια και να βελτιώνει την αντοχή. Καθώς έχουν διεξαχθεί περισσότερες επιστημονικές μελέτες, το eleuthero έχει βρεθεί ότι βοηθά στην αύξηση της ενέργειας βοηθώντας την αποτελεσματικότητα του μεταβολισμού του σώματός μας βελτιώνοντας την κατανάλωση οξυγόνου και τη χρήση των λιπαρών οξέων. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της κόπωσης μειώνοντας τη συσσώρευση γαλακτικού οξέος κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας.

Γύρη μελισσών

Η γύρη των μελισσών είναι το μείγμα γύρης λουλουδιών, νέκταρ και σάλιου μελισσών που αποθηκεύεται στην κηρήθρα και έχει βρεθεί ότι έχει αρκετές αναζωογονητικές επιδράσεις. Η γύρη των μελισσών έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το μεταβολισμό, διεγείρει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, τα οποία σχετίζονται με υγιή επίπεδα ενέργειας. Επιπλέον, μπορεί να αυξήσει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών και περιέχει βιταμίνες Β1, Β2 και Β6, οι οποίες βοηθούν το σώμα σας να εξάγει ενέργεια από τα τρόφιμα και να υποστηρίζει το νευρικό σύστημα.

Ασιατικό τζίνσενγκ

Το ασιατικό ginseng χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική για πάνω από 4.000 χρόνια ως φυσικό διεγερτικό. Η ρίζα έχει βρεθεί ότι βοηθά στη μεταβολική προσαρμογή, η οποία επιτρέπει στο σώμα σας να προσαρμόζει τις μεταβολικές διεργασίες του στην ποσότητα ενέργειας που ξοδεύει το σώμα σας. Βοηθά επίσης στη λειτουργία των μιτοχονδρίων, των κυτταρικών οργανιδίων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή ενέργειας. Το τζίνσενγκ περιέχει τζινσενοσίδες, οι οποίες μπορούν να τονώσουν το νευρικό σύστημα στον εγκέφαλο και να προάγουν τα συναισθήματα ενέργειας.

Μανιτάρια Κόρντισεπς (Cordyceps sinensis)

Ένα άλλο από τα αγαπημένα μας συμπληρώματα, το μανιτάρι Cordyceps, υποστηρίζει την παραγωγή ενέργειας με μυριάδες τρόπους. Η λήψη Cordyceps μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να αυξήσει την απορρόφηση οξυγόνου και να βελτιώσει τη ροή του αίματος, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας. Το Cordyceps μπορεί επίσης να βοηθήσει στη ρύθμιση του μεταβολισμού μας, επιτρέποντας στο σώμα μας να παράγει μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας όταν χρειάζεται.

Ρίζα Μάκα (Maca)

Η ρίζα μάκα (γνωστή και ως περουβιανό τζίνσενγκ, αν και δεν σχετίζεται με το αληθινό τζίνσενγκ) έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως τροφή και φάρμακο από τους ιθαγενείς της περιοχής των Άνδεων. Η ρίζα Maca είναι ενδιαφέρουσα καθώς προσεγγίζει το πρόβλημα της κόπωσης από μερικές διαφορετικές οπτικές γωνίες. Μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των αυξήσεων του σακχάρου στο αίμα και των συντριβών, που είναι μια κοινή αιτία λήθαργου. Τα υψηλά επίπεδα στρες σχετίζονται επίσης με την κόπωση και η μάκα έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές επιδράσεις στο σύστημα των επινεφριδίων και υποστηρίζει την απόκριση του σώματος στο στρες.

Τσάι Εφέδρας

Το Brigham Tea (ονομάζεται επίσης και Mormon Tea) είναι ένα είδος εφέδρας ιθαγενών στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες και πήρε το όνομά του όταν οι πρωτοπόροι των Αγίων των Τελευταίων Ημερών, με επικεφαλής τον Brigham Young, χρησιμοποίησαν τσάι που παρασκευάστηκε από τους μίσχους του ως εναλλακτική λύση χωρίς καφεΐνη στον καφέ. Το φυτό περιέχει φυσικά διεγερτικά όπως η εφεδρίνη και η ψευδοεφεδρίνη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν και να διατηρήσουν σταθερά την ενέργεια χωρίς την επακόλουθη συντριβή που σχετίζεται με την καφεΐνη.

Πηγή: https://drchristophersherbshop.com/blogs/news/natures-energy-herbal-formulas-to-boost-your-day/

Διαβάστε ακόμη:Φτιάχνω οργανικό φυσικό απορροφήσιμο πυρίτιο και ασβέστιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.