Προσπαθώντας να σκιαγραφήσουμε ένα μοντέλο ζωής με γνώμονα την αειφορία, την αυτάρκεια, το χαμηλό αποτύπωμα και την ποιότητα ζωής, διοργανώνουμε, σε συνεργασία με το Φτιάχνω μόνος μου, στα τέλη του Οκτωβρίου βιωματικό εργαστήριο για όλα αυτά τα παραπάνω στο αγρόκτημά μας στο Νέσσωνα.
Θεματολογία
- Συσκευές μαγειρέματος χαμηλού αποτυπώματος (ηλιακοί φούρνοι, ξυλόφουρνοι, dutch ovens, rocket stoves, πυρομάχια).
- Κατασκευές επεξεργασίας και συντήρησης της τροφής (ηλιακά ξηραντήρια, καπνιστήρια, κελάρια).
- Στέγαση (κατασκευές με φυσικά υλικά).
- Ενέργεια (ανεμογεννήτριες, βιοαέριο, ηλιακοί θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά, πλυντήρια).
- Επεξεργασία, συντήρηση και αποθήκευση τροφίμων (αποξήρανση, κονσέρβες, κομπόστες, τουρσιά, παστά, καπνιστά, ψωμιά, τυριά, ζυμαρικά). Καλλιέργειες (φυσική καλλιέργεια, ενυδρειοπονία).
- Εδώδιμα μανιτάρια (συλλογή, αποθήκευση, αποξήρανση, σάλτσες, τουρσιά). Είναι και η εποχή τέλεια για να τα μαζέψουμε.
- Βότανα (συλλογή, αποθήκευση, σκευάσματα).
- Είδη υγιεινής και καθαριστικά.
Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες θα είναι βιωματικές.
Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο θα βρείτε εδώ: Εργαστήριο για την αυτάρκεια στο Νέσσωνα 25 με 28 Οκτωβρίου
SELF-SUFFICIENCY WORKSHOP
Trying to outline a model of life based on sustainability, self-sufficiency, low footprint and quality of life, we are organizingat the end of October, an experiential workshop on all of the above at our farm in Nessona.
Topics
Most of the activities will be experiential.
More information about the workshop can be found here: Εργαστήριο για την αυτάρκεια στο Νέσσωνα 25 με 28 Οκτωβρίου
Διαβάστε ακόμη:Αποθήκευση τροφίμων ανά έτος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.