Προεκλαμψία και υπέρταση

Προεκλαμψία και υπέρταση

Η υπέρταση (υψηλή αρτηριακή πίεση) στην κύηση, είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα προβλήματα υγείας, τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό.
Επιπλέον, η προεκλαμψία, μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από υψηλή αρτηριακή πίεση και πρωτεΐνη στα ούρα, επηρεάζει περίπου το 5-8% των κυήσεων. Η διατήρηση της αρτηριακής σας πίεσης σε ένα υγιές εύρος πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της προεκλαμψίας.

Παρακάτω είναι μερικά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης:

  • Σκόρδο: Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της παραγωγής αγγειοτενσίνης II, μιας ένωσης που προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό της κυκλοφορίας του αίματος και στη μείωση του οξειδωτικού στρες.
  • Τζίντζερ: Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον καθαρισμό του αίματος, το τζίντζερ είναι ένας αναστολέας ΜΕΑ, που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και να βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης ένας φυσικός αναστολέας διαύλων ασβεστίου, μιμούμενος πολλά φάρμακα για την αρτηριακή πίεση.
  • Ιβίσκος: Ο ιβίσκος είναι γνωστός για τα καρδιαγγειακά του οφέλη. Όπως το τζίντζερ, ο ιβίσκος είναι επίσης αναστολέας ΜΕΑ και μπορεί να βοηθήσει στη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων. Επιπλέον, οι διουρητικές του ιδιότητες μπορεί να μειώσουν την ποσότητα του υγρού στο αίμα. Και οι δύο αυτές επιδράσεις είναι πιθανό να οδηγήσουν σε μείωση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, κάνει ένα νόστιμο τσάι.
  • Τσουκνίδα: Ως φυσικός αναστολέας διαύλων ασβεστίου, η τσουκνίδα μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση της καρδιάς και στη μείωση της δύναμης των συσπάσεων, μειώνοντας έτσι την αρτηριακή πίεση. Οι διουρητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του συμβάλλουν στην ικανότητά του να μειώνει την υπέρταση.
  • Φύλλο ελιάς: Το φύλλο ελιάς διευκολύνει την απελευθέρωση μονοξειδίου του αζώτου, το οποίο βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Περιέχει επίσης την ισχυρή ένωση ελευρωπεΐνη, η οποία δρα τόσο ως αναστολέας ΜΕΑ όσο και ως αναστολέας διαύλων ασβεστίου και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες.
  • Καγιέν: Το καγιέν περιέχει την ένωση καψαϊκίνη, η οποία χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και δρα ως ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Εκτός από το ότι χρησιμοποιείται για την καρύκευση των τροφίμων, μπορεί να ληφθεί σε κάψουλες ή ως εκχύλισμα.

Σύναψη

Όταν περιμένετε παιδί, μπορεί να είναι συντριπτική η προσπάθεια να βεβαιωθείτε ότι η εγκυμοσύνη σας θα πάει τέλεια. Η υγιεινή διατροφή, ο τρόπος ζωής και η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη μητέρα όσο και για το μωρό, αλλά είναι επίσης σημαντικό να κάνετε ένα βήμα πίσω και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι, ενώ μπορεί να φαίνεται περίπλοκο και τρομακτικό, το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι ακούτε στο σώμα σας και παρέχοντάς του τη τροφή που χρειάζεται. Τα συμπληρώματα που περιγράφονται σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου μπορούν να είναι χρήσιμα για να δώσουν στο σώμα σας τη βοήθεια που χρειάζεται πέρα από τη βάση μιας διατροφής πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά.

Σχετικά με την Συγγραφέα

Η Emori Brown έχει εργαστεί για το κατάστημα βοτάνων του Dr. Christopher's από το 2018. Εκτός από τη σύνταξη αναρτήσεων ιστολογίου και ενημερωτικών δελτίων, η Emori ταμεύει και εργάζεται στο τμήμα αποστολής. Είναι παθιασμένη να παρέχει στους ανθρώπους τα εργαλεία για τη βελτίωση της υγείας τους και είναι ενθουσιασμένη που μοιράζεται γνώσεις σχετικά με τις φόρμουλες και τις υπηρεσίες που έχουμε εδώ στο κατάστημα βοτάνων.

Πηγή: Herbs and Pregnancy: Safe Supplements for a Healthy Mother and Baby

Διαβάστε ακόμη:Εγκυμοσύνη ενδείξεις-Θηλασμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που δεν είναι σχετικά και δεν αποσκοπούν σε σοβαρή συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος θα διαγράφονται. Παρακαλώ να γράφεται κόσμια και με Ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ευθύνη των σχολίων ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους σχολιαστές.